Hírkereső

Keresés

Szakemberekkel digitalizálja a magyar egyetemeket az Európai Bizottság

Brüsszelből felügyelik majd a programot. Ezenkívül támogatják az elavult épületek korszerűsítését és a munkaadók adóbevallásának egyszerűsítését is.

Az uniós pénzekkel kapcsolatos korrupció miatt aggódik a Fidesz

Interparlamentáris konferenciát rendeznek ezen a héten az Európai Parlament és a tagállami törvényhozások, valamint az uniós vezetők részvételével, az úgynevezett európai szemeszter keretein belül. A cél az, hogy a résztvevők megvitassák a járvány utáni újjáépítés lehetőségeit, középpontban a helyreállítási alappal. A Fidesz a korrupció veszélyeire figyelmeztet.

Karácsony: A kormány látszategyeztetést folytat a helyreállítási alapról

A budapesti, a pozsonyi, a prágai és a varsói főpolgármesterek közös nyilatkozatot tettek a visegrádi együttműködés 30. évfordulóján.

Karácsony Orbánnak: ne az önkormányzatok háta mögött tárgyalja le Brüsszellel, hogy mire költik az uniós helyreállítási alap forrásait

A főpolgármester nyílt levélben szólította fel a miniszterelnököt, hogy kezdjen egyeztetéseket a legnagyobb önkormányzati szövetségekkel.

Karácsony nem találja a 15 ezer embert, akivel Orbánék állítólag egyeztettek

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy az Európai Unió által nyújtott válságkezelő támogatás nem a kormányé, nem egyik vagy másik párté, az a magyar embereket és a magyar vállalkozásokat illeti meg.

Nem egyeztetett a kormány az önkormányzatokkal az EU-s helyreállítási alap elosztásáról

„A változás, az új politika alapja a partnerség és a bevonás

Bizottsági levél ugyan nem volt a magyar közbeszerzések kritikájáról, de a probléma nagyon is létezik

Brüsszel jóváhagyása nélkül nem jutnak forrásokhoz a tagállamok a helyreállítási alapból, ezért már most komoly egyeztetések folynak a fővárosok és az Európai Bizottság között. A kifizetéseknél szerepet fognak játszani az úgynevezett országspecifikus ajánlások, amelyek Magyarország esetében sok kritikát fogalmaznak meg a korrupció és a közbeszerzések átláthatatlansága miatt.

Az Európai Bizottságnak problémái vannak a magyar közbeszerzési törvényekkel

És akkor a múlt heti központosításról még nem is hallottak.

Az uniós helyreállítási alap negyedét az egyetemekre költené a kormány

A Magyarországnak szánt 6000 milliárd forintból 1509 milliárdot fordítanak a felsőoktatásra.

Karácsony Gergely szerint nem lesznek megszorítások Budapesten

Bár 80 milliárdos mínuszban a főváros. Ennek csökkentése érdekében kérik a budapesti cégeket, ha tehetik, fizessék be a iparűzési adó teljes összegét.

Összecsaphat az uniós elnökséget vivő Portugália miniszterelnöke és Orbán a migráció és a jogállamiság kapcsán

Az európai szociális pillért szeretné megerősíteni az új portugál elnökség, miközben a járvány, az oltási kampány, a helyreállítási csomag, az új költségvetés, az uniós külpolitika és a migráció határozza meg a mindennapokat.

Orbán: "Nem igaz, hogy Merkel legutóbb felemelte a hangját"

A miniszterelnököt a Welt am Sonntagnak adott interjúban szembesítették azzal, a jogállamisági mechanizmusnál nincs szó migrációs kérdésről, mire Orbán közölte, ez nem képzelődés, az Európai Parlament módosítása tág teret adott volna a szankciókra.