Hírkereső

Keresés

Orbán Viktor részvétét fejezte ki lengyel kollégájának a horvátországi buszbaleset miatt

Táviratot küldött.

Havasi Bertalan a Hvg.hu-nak: A magyar állam nem fizetett Orbán dallasi részvételéért

A közpénzzel kistafírozott Alapjogokért Központ volt a CPAC egyik szponzora.

Havasi Bertalan: A magyar állam nem fizetett az Orbán-beszédért Texasban

Az állami pénzzel kitömött Alapjogokért Központ viszont támogató szponzora a dallasi CPAC-eseménynek.

Orbán Viktor hazatért, és összehívott egy kormányülést

Részleteket nem árultak el róla.

Orbán nem szabadságra ment, hanem konferenciára utazik Amerikába

A miniszterelnök sajtófőnöke szerint „álhír”, hogy Orbán Viktor szabadságra ment, ehelyett az Egyesült Államokba utazik, ahol beszédet mond a CPAC Texas megnyitóján.

Rejtély, kikre gondolhatott Orbán Tusványoson, amikor 86 magyar haláláról beszélt

A miniszterelnök háború áldozatairól szóló kijelentéseinek egyikét sem tudtuk igazolni, bármennyire is igyekeztünk.

Orbán Viktor szóvivője reagált Hegedüs Zsuzsa lemondására

A lemondó levelet megkapta, a döntést pedig tudomásul vette Orbán Viktor, akivel miniszterelnöki megbízottja, Hegedüs Zsuzsa azért szakította meg a kapcsolatot, mert „tiszta náci beszédnek” tartja a kormányfő „fajok keveredéséről” értekező tusványosi előadását.

Ha Orbán azért használt butatelefont, mert azt nehezebb lehallgatni, akkor ideje váltania

Sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint a miniszterelnök ragaszkodik a jól bevált dolgokhoz. Más okból nem is volna értelme még most is butatelefont használnia, mert ezeket akár filléres barkácseszközökkel is le lehet hallgatni.

Zelenszkij meghívta Orbánt Kijevbe

Havasi Bertalan a telefonhívásról beszámolva nem említette, hogy Orbán Viktort várják az ukrán fővárosban.

Zelenszkij felhívta Orbánt

Havasi Bertalan sajtótitkár tájékoztatása szerint az ukrán elnök országa uniós integrációjáról egyeztetett a magyar kormányfővel.

Válaszolt Orbán az EP-képviselőknek, akik arra kérték, hogy álljon a történelem jó oldalára

A miniszterelnök szerint Magyarország és polgárai nem sértő és kioktató hangnemet, hanem elismerést és köszönetet érdemelnek.

Havasi Bertalan szerint az infláció ellenszere a béke

Orbán Viktor sajtófőnöke szerint a háború vége az, ami leginkább erősítheti a forintot.

Orbán Viktor a luxemburgi miniszterelnöknek: Meglepett a nyilatkozatod

Magyarország nem támogatja egyházi vezetők szankcionálását – jelentette ki a miniszterelnök.

Kihelyezett kormányülés Sopronban: elfogadták az „extraprofit” adóját és a költségvetés tervezetét

A kormány 2023-ra 3,5 százalékra tornázná le az államháztartási hiányt.

Orbán Viktor Párizsból repül a brüsszeli uniós csúcstalálkozóra

Havasi Bertalan megerősítette, hogy a miniszterelnök részt vett a Bajnokok ligája-döntőn szombat este.

Orbán Viktor: Vissza kell venni az európai intézményeket a baloldaltól

A miniszterelnök szerint fel kell készülnünk a 2024-es, sorsdöntő európai választásokra.

Orbán: A veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka jön

A kormánypárti képviselőknek mutatta be az új kormányának tagjait és az előttük álló feladatokat.

A kormányfő politikai igazgatója Orbán Balázs marad, de több jogkört kap

Orbán Balázs továbbra is a miniszterelnök politikai igazgatója marad – erősítette meg Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a hvg.hu-nak. A Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnökeként is dolgozó Orbán az új kabinetstruktúrában az eddiginél szélesebb jogosítványokkal bír majd.

Havasi: Orbán Viktor elítéli a bucsai tömegmészárlást, támogatja a nemzetközi vizsgálatot

Orbán Viktor miniszterelnök elítéli a bucsai tömegmészárlást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton. Magyarország mindenben támogatja azt a nemzetközi vizsgálatot, melynek célja, hogy felderítse a vérengzés elkövetőit – közölte.Havasi szerint Orbán Viktor a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatón is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió. „Ez az Európai Uniónak a közös álláspontja, és Magyarország ennek az álláspontnak a részese. Az összes atrocitásról pedig azt gondolom, hogy mindegyiket ki kell vizsgálni, (...) akárhogyan is, a civileket mindenképpen meg kell védeni, a civilekkel szembeni bántalmazást a leghatározottabban el kell ítélni, és az ilyen eseteket pedig ki kell vizsgálni. Független és pártatlan vizsgálatot akarunk” – idézte fel Orbán szavait Havasi.Jaroslaw Kaczyński, a vezető lengyel kormánypárt, a Jog is Igazságosság (PiS) elnöke pénteken egy interjúban kritizálta Orbánt, amiért szerinte nem volt hajlandó elítélni Oroszországot az ukrajnai Bucsában elkövetett gyilkosságok miatt. „Be kell vallanom, hogy mindez rendkívül szomorú. Ha Orbán azt mondja, hogy nem látja azt, ami Bucsában történt, akkor azt tanácsolnám neki, hogy keressen fel egy szemészt” – fogalmazott.

Kaczynski dorgálása után Orbán egyértelműen elítélte a bucsai tömegmészárlást

Orbán Viktor miniszterelnök természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást - közölte szombaton Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Donald Trump felhívta Orbán Viktort

Gratulált a választási győzelméhez.

444: Orbán sajtófőnöke hazudott a 300 millió eurós forrásról

Győzelemként állították be, ami amúgy is jött volna Magyarországra.

Orbán Viktor elutasította az ukrán elnök követeléseit fegyverek küldéséről és az orosz energiahordozók betiltásáról

Orbán Viktor miniszterelnök elutasította Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az Európai Tanácsban Magyarországgal szemben megfogalmazott követeléseit, mert azok ellentétesek hazánk érdekeivel – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Így reagált Orbán Zelenszkij kritikájára

A magyar kormányfő elutasítja a szankciókat.

Elég nagyot hazudott Orbán sajtófőnöke az EU-s pénzekről

Havasi Bertalan azt mondta, hogy Orbán pénzt követelő levele máris megtette a hatását, és ezért hívhat le Magyarország 300 millió eurót. De ez nem igaz. Ez nem az a pénz, amit a miniszterelnök kért.

Havasi szerint Orbán-levele nyitotta meg a brüsszeli pénzesládát, de keverik a szezont a fazonnal

Havasi Bertalan szerint Orbán kezdeményezésére nyílt meg az ukrán háború miatt az uniós alap, de ez nem így van.

Bajban a baloldal: hamarosan újabb uniós pénzek jönnek Magyarországra

300 millió euró uniós forrás nyílhat meg rövidesen Magyarország számára; Orbán Viktornak az Európai Bizottság elnökéhez címzett levele nyomán a testület lehetővé tette, hogy hazánk előleget kapjon az EU egyik újjáépítési alapjából – nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön Brüsszelben Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Bajban a baloldal: hamarosan újabb uniós pénzek jönnek Magyarországra

300 millió euró uniós forrás nyílhat meg rövidesen Magyarország számára; Orbán Viktornak az Európai Bizottság elnökéhez címzett levele nyomán a testület lehetővé tette, hogy hazánk előleget kapjon az EU egyik újjáépítési alapjából – nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön Brüsszelben Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor a Hungexpo tulajdonosával és vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban tárgyalt Olivier Ginonnal, a GL events elnökével, valamint Ganczer Gáborral, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatójával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor levelet írt az Európai Bizottságnak

Levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét a magyar kormány döntéséről, mely szerint Magyarország kéri az Európai Bizottságtól a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközben biztosított hitelkeret lehívását is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden, rendelkezésre bocsátva egyben a levél teljes szövegét is.

Orbán Viktor felkereste a humanitárius tranzitpontot

Orbán Viktor miniszterelnök kedd reggel ellátogatott a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontra, amelyet a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve nyitott meg hétfőn az ukrajnai menekültek számára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn közölte, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron ezután …

Magyarország és Szerbia békét akar

Belgrádban tárgyalt Alekszandar Vucic szerb államfővel Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor szemléje a magyar-ukrán határnál

A barabási magyar-ukrán határállomáson tartott ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Ukrajnának most leginkább fegyverekre van szüksége

A kijevi tárgyalások tartalmáról szólva a cseh miniszterelnök elmondta: a felek felvetették olyan szövetség létrehozását, amelyben a résztvevő országok menedéket adnának az orosz hadsereget elhagyó katonáknak.

Orbán Viktor: Olyan világot akarunk, amelyben békében és biztonságban élve szabad magyarok lehetünk

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti ünnep előestéjén levélben köszöntötte a Kárpát-medencei illetve a külhoni magyar közösségeket; levelét világszerte számos március 15-ei ünnepségen felolvassák – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn.

Orbán Viktor az EU-csúcson fel fog lépni az olajra és a gázra kivetendő szankciók ellen

A magyar miniszterelnök csütörtök délután Franciaországba utazik; az uniós állam- és kormányfők Versailles-ban fognak összeülni, hogy nem hivatalos találkozó keretében megbeszélést folytassanak az ukrajnai háborúról valamint annak következményeiről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor: Ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát!

A magyar miniszterelnök a csütörtöki franciaországi rendkívüli EU-csúcs előkészítéseként videókonferencia keretében egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével valamint Szlovákia, Írország és Spanyolország miniszterelnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.

Londonba utazott Orbán Viktor

A visegrádi országok és az Egyesült Királyság csúcstalálkozójára Londonba utazott kedden reggel Orbán Viktor miniszterelnök, a megbeszélés fő témája az ukrajnai háború – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén kezdte a hetet Orbán Viktor; a testület tagjai reggel 8 órától értékelik a hétvége és az elmúlt órák ukrajnai fejleményeit egyrészt biztonsági szempontból, másrészt az egyre növekvő menekült-hullám kezelése tekintetében is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor az Európai Bizottság alelnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Margarítisz Szkínászt, az Európai Bizottság alelnökét péntek délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán sajtósa az MTI-vezértől kérdezte, hogy “szia, ebből tudnátok írni egy hírt?”, és tudtak

Az állami hírügynökség kormányzati és kormányközeli kézivezérlésére hoz konkrét bizonyítékokat a Direkt36 cikke. Eszerint a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan például olykor hírt “kért”, majd gyakorlatilag meg is írta, mi jelenjen meg. A helyzetet az egyik munkatárs azzal vette tudomásul: “végül is már rég nem vagyunk újságírók”.

Orbán Viktor a nagyköveti értekezleten: Magyarország biztonsága az első

Orbán Viktor miniszterelnök kedden reggel Magyarország nagyköveteinek tartott előadást a következő időszakban előttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzset

Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai katonai műveletek miatt csütörtök délelőtt fél 11-re összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését a Karmelita kolostorba – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Összeült a nemzetbiztonsági kabinet az ukrán válság miatt

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedden reggel a Karmelita kolostorban összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor délután Brüsszelbe utazik, részt vesz az EU-Afrika csúcstalálkozón

A lengyel miniszterelnököt kérte fel Orbán Viktor Magyarország képviseletére az orosz-ukrán válsághelyzetről szóló, a déli órákban zajló rövid rendkívüli EU-csúcson, mivel a magyar kormányfő pont ekkor Bolsonaro brazil elnökkel tárgyal Budapesten, tudta meg az Origo Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökétől, Havasi Bertalantól.

Orbán Viktor: a kormány örül a MOL piaci sikereinek, és szívesen fogadja a lengyel befektetőket

A kelet-közép-európai energiaszuverenitásról és az észak-déli energiafolyosó megerősítéséről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök, Daniel Obajtek, a lengyel PKN Orlen igazgatótanácsának elnöke és Hernádi Zsolt a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója szerdán a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Csütörtökön Bolsonaro brazil elnökkel fog tárgyalni Orbán Viktor

Első alkalommal látogat brazil államfő Magyarországra; Jair Bolsonaro csütörtökön folytat tárgyalásokat Orbán Viktor miniszterelnökkel, miután fogadja őt Áder János köztársasági elnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Nem cáfolta Orbán sajtófőnöke, hogy volt covidos a miniszterelnök moszkvai stábjában

Havasi Bertalantól annyit tudtunk meg, hogy Orbán Viktort többször tesztelték. Ugyanezt a francia elnök elutasította a hírek szerint.

Orbán Viktor a NATO főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvában hétfő este telefonos egyeztetést folytatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elárulták, hogy Orbán miért nem viselt maszkot a pátyi cukrászdában

Sajtófőnöke szerint a miniszterelnök helyben megette a magának rendelt sütiket, ez azonban a közzétett videóból nem derült ki.