Hírkereső

Keresés

Véletlenül lefotózta egy műhold a titkos kínai szuperdrónt

Kína 2019-ben mutatta be a WZ-8 típusú hiperszonikus gépét, amivel kémkedni is lehet, és ami szükség esetén rakétaként is funkcionál.

Összeütközött és lezuhant két Apache harci helikopter Alaszkában

Az amerikai hadsereg gépeinek pilótái meghaltak, egy embert kórházban ápolnak.

Politico: Magyarország titokban átengedheti a légterén a fegyverszállítmányokat a kiszivárgott amerikai iratok szerint

Az egyik dokumentum részletesen leír egy tervet, miszerint ukrán pilóták Horvátországból magyar légtéren át repülnek Ukrajnába adományozott harci helikopterekkel.

Összeütközött, majd lezuhant az amerikai hadsereg két harci helikoptere

Az első jelentések szerint több halott lehet.

Ez a harci helikopter pilóta nélkül repül

Több tesztrepülést is végrehajtottak a helikopterrel.

Autópályák fölött jelentek meg a harci helikopterek, frászt hoztak mindenkire

Rendkívül alacsonyan repültek.

Még brutálisabb lett az amerikai Apache helikopter, lézerfegyvereket is kaphat

Az amerikai hadsereg egyik ikonikus fegyvere, az Apache helikopter – egész pontosan az AH-64 Apache – már 35 éve szolgál. A Boeing most bejelentette: elkészítette a harci jármű továbbfejlesztett, frissített verzióját.

Harci helikopterekről nyitottak tüzet egy iskolára Mianmarban

Mianmarban mindennapos az erőszak, mióta a hadsereg 2021 februárjában átvette a hatalmat.

Több gyermek meghalt, miután harci helikopterekről tüzet nyitottak egy iskolára

Egy buddhista kolostorban lévő intézményt ért támadás.

Amerikai harci helikopter zuhant le Afganisztánban

A balesetnek áldozatai is vannak.

Videóra vették, ahogy találat ér egy orosz harci helikoptert Ukrajnában – ez történt a háború 173. napján

Összefoglalónk a nap fontosabb történéseiről.

Orbán Viktor pózolása kitakar egy egész háborút

A miniszterelnök harci helikopteren repül, határátkelőt szemléz (éjszaka!), kórházat látogat, gyereket simogat, egyenruhásokkal fog kezet, és megállapítja, hogy minden működik, minden rendben, mindenkinek segítünk. Hogy mi működik, mi van rendben és pontosan kinek is segítünk, azt nem lehet kihámozni a posztokból, mert azok elmosnak, eltakarnak bármiféle konkrétumot. Vagy épp magát a háborút, Ukrajna jelenét és jövőjét, a helyzet súlyosságát és tétjét. Nem marad más, mint a pózolás. Pedig lehet ezt másképp is, ahogy a miniszterelnök kijevi vonatra felülő kollégáinak a közösségi oldalain jól látszik.

64 kilométer hosszú orosz konvoj halad Kijev felé amerikai műholdfelvételek szerint

Egy amerikai műholdas magáncég, a Maxar Technologies felvételei szerint egy közel 64 kilométer hosszú orosz katonai konvoj halad északi irányból Kijev felé, írja több nemzetközi hírforrás is. A Sky News hétfőn kora este még csak egy 27 kilométer hosszú konvojról számolt be – a képek alapján viszont ennek a hossza valójában több mint a duplája lehet. A CNN-nek a Maxar arról számolt be, hogy a konvoj tankokból, páncélozott járművekből, vontatott tüzérségi eszközökből és egyéb logisztikai járművekből áll. A hétfői felvételek szerint a konvoj a Kijevtől több mint 90 kilométerre fekvő Pribirszktől egészen az antonovi katonai bázisig tarthat – utóbbi körülbelül 27 kilométerre fekszik az ukrán főváros központjától.Pribirszk maga egyébként közelebb van az ukrán-belarusz határhoz és a csernobili atomreaktorhoz, mint Kijevhez – emeli ki a CNN.A Maxar emellett olyan felvételekről is beszámolt, miszerint szárazföldi csapatokat és harci helikoptereket állomásoztatnak Belarusz déli részén, mindössze 32 kilométerre az ukrán határtól. Még vasárnap este számoltunk be először arról, hogy amerikai műholdképek alapján egy többszáz katonai járműből álló orosz konvoj halad nagyjából 64 kilométernyire az ukrán fővárostól, Kijev irányába.

Amíg Európa a golyóit kereste...

Hát jah, háborúra ébredtünk. Csodálkozzunk ezen? Inkább ne. Amíg az nyugat-európai fiúk azon lamentáltak, hogy teherbe eshetnek-e, vagy „jajj de jó, megjött” felkiáltással vettek szárnyasbetétet, addig a kemény kelet szárnyasrakétákat pakolt fel harci helikopterekre és vadászgépekre. Ez a világ már csak ilyen, ezt el kell fogadnunk. Nézzük gyorsan, mi is történt: minden háborúnak van …

Önvezető harci helikoptert fejlesztett az Egyesült Államok, sikerrel vette az első tesztet

A hétvégén 30 percet töltött a levegőben az amerikai légierő egyik módosított Black Hawk helikoptere, és minden különösebb probléma nélkül repülte végig az útját. Mindezt pilóta nélkül tette.