Hírkereső

Keresés

Nem lépre csalással operál majd a hálapénz-tilalmat ellenőrző osztály

Váradi Piroska osztályvezető szerint az újonnan létrejött csapat nem „fedett nyomozókkal” vagy „beépített ügynökökkel” dolgozik.

Tárgyalótisztek tesztelik, hogy az orvosok elfogadják-e a hálapénzt

A betegek nem tartoznak a vizsgálati körbe, de ha hálapénzt adnak, ugyanúgy büntetendők.

Betegeket nem fenyeget a hálapénz-kommandó, amelynek vezetője csak hírből ismeri a paraszolvenciát

Márciustól ellenőrzi a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) 50 embere a hálapénz elfogadását.

Az orvos nem alkatrészeket gyárt egy gyárban, ugyanúgy meg kell fizetni este és hétvégén is

Egy hét múlva él az orvosok új státusza, ami magasabb fizetést, de több kötöttséget hoz. Van, akinek több százezerrel emelkedett a fizetése, más több százezret veszít a hálapénz kiesésével. De vajon vállalják-e az orvosok az ügyeleteket az órabérük 70 százalékáért?

Nem akarja lépre csalni az orvosokat a hálapénztilalmat ellenőrző csapat

Az illetékes főosztályt egy olyan rendőr ezredes vezeti, aki azt állítja: soha nem adott még hálapénzt és soha nem élt még csak szívességi korrupcióval sem az egészségügyben.

Gerő Ernő három évre szemet hunyt a hálapénzezésnek, hetven év lett belőle

A hálapénz intézménye megalázta a beteget, az orvost és ápolót, mégis hetven évig, jóval a rendszerváltás utánig a magyar mindennapok része volt ez a más országban ismeretlen intézmény. Megszüntetésének kísérlete a szemünk előtt zajlik. Kialakulása és fennmaradása szép példája annak, milyen következménye van a halogatásnak.

Márciustól ellenőrzik a hálapénz elfogadását

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) márciustól ellenőrzi az egészségügyi dolgozókat, hogy fogadnak-e el hálapénzt, hangzott el a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtök reggel

Így dolgozik majd az orvosokat és hálapénzeket ellenőrző csapat

A Nemzeti Védelmi Szolgálaton belül felállították azt a főosztályt, amely március elseje után ellenőrizheti az egészségügyi alkalmazottakat, azon belül is azt, hogy fogadnak-e el hálapénzt a betegeiktől, írtuk még január közepén

Már működik a hálapénz elleni osztály a titkosszolgálatnál

Bár csak március elsejétől indul az orvosok ellenőrzése, már most akadt védeni való.

Két régióban figyeli majd a titkosszolgálat, hogy fogadnak-e el hálapénzt az orvosok

A Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetőivel egyeztetett a Magyar Orvosi Kamara. A MOK azt szeretné, ha az NVSZ nem csak a negatív tapasztalatokról számolna majd be a sajtónak.

Magyar Orvosi Kamara titkára: A kínai vakcina behozataláról lényegében a külügyminiszter dönt

A Népszava készített hosszabb interjút Svéd Tamással, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkárával, melyben érintették a központosítást, a fizetésemeléseket, a hálapénz betiltását és a vakcina beszerzést is

Súlyosbította a bíróság a nőgyógyász büntetését, aki kizsarolta a pácienseitől a hálapénzt

"100 ezer forint a tarifám" - mondta a nőgyógyász az ügyeletben hozzá kerülő betegeknek, emlékeztetve őket, hogy a varratszedésre is hozzá fognak majd jönni.

Az idős kora miatt nem kell börtönbe mennie a hálapénzért zsaroló nőgyógyásznak

Súlyosította a hálapénzt kérő budapesti nőgyógyász büntetését a Fővárosi Ítélőtábla, de ez csak azt jelenti, hogy hosszabb ideig tart a felfüggesztett büntetés, és nagyobb a pénzbírság.

„100 ezer a tarifám” – 2 évet és 3 millió forint pénzbírságot kapott a hálapénzt követelő budapesti nőgyógyász

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében súlyosította egy hálapénzt kérő budapesti nőgyógyász büntetését

Súlyosították a hálapénzt kérő budapesti nőgyógyász büntetését

Hárommillió forintot kell fizetnie.

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Ha egy főorvos záros időn belül legalább háromszor fogad el hálapénzt, és mindezt három különböző betegtől, akkor öt és tíz év közötti börtönbüntetésre számíthat. Éppen annyira, mint az, aki több milliárd forintot csal el a költségvetésből. Sőt, ha egy orvos csak gyanúsított lesz vesztegetési ügyben - az ártatlanság vélelmétől függetlenül -, már nem gyakorolhatja a hivatását. De a beteg is sokkal rosszabbul járhat, ha orvost fizet le, mintha ezt rendőrrel tenné.

Névtelen bejelentés alapján, próbavesztegetéssel is vizsgálhatják az egészségügyi dolgozókat

Titkosszolgálati eszközöket is bevet a Nemzeti Védelmi Szolgálat a hálapénz ellen.

Hálapénz: a kormány tart a nők lázadásától, pedig a szüléshez nem kell választott orvos

Ha januártól a hálapénz adását is büntetni fogják, vajon hogyan választhatnak maguknak orvost a várandós nők? A kormány láthatóan nem akar ujjat húzni egy, a szülészekénél is erősebb lobbival, ezért egy szerződéssel ezután is megengednék majd a magyar kismamáknak a fogadott orvos intézményét. Az orvosi kamara azonban ezt csak átmeneti időre javasolta megoldásnak. Lénárd Rita, a kamara alelnöke a Telexnek azt mondta: az ő céljuk határozottan az, hogy belátható időn belül mindenki az ügyeletes orvosnál szüljön, úgy, ahogy az Nyugat-Európában régóta megszokott.

Márciustól külön csapat utazik majd a hálapénzt elfogadó orvosokra

A Nemzeti Védelmi Szolgálaton belül már felállították azt a főosztályt, amely március elseje után ellenőrizheti az egészségügyi alkalmazottakat, azon belül is azt, hogy fogadnak-e el hálapénzt a betegeiktől

Titkosszolgálattal vadásznak majd a hálapénzes orvosokra

Több mint félezer ember dolgozik a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál, annál a titkosszolgálatnál, amelyen belül egy ötven fős csapat kizárólag a hálapénzt elfogadó orvosokra utazik majd márciustól. Azzal, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló orvosok is bekerülnek ebbe a körbe, több tízezerrel nő az NVSZ “ügyfeleinek” száma. A lépés Pintér Sándor belügyminiszter keze nyomát viseli.

Ötvenfős osztály fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Akár névtelen bejelentés után is ellenőrizhetik az egészségügyi dolgozókat.

Hogyan tud működni a hálapénz nélküli egészségügy?

Januártól életbe lépett az a törvény, amely a magyar orvosokat kiemeli a közalkalmazottak közül, és az eddiginél jóval magasabb alapfizetést ad nekik. Vajon mindez elég lesz arra, hogy megszüntesse a hálapénzt Magyarországon? Jó-e, hogy egyforma alapbére lesz egy gyógyfürdő reumatológusának és egy szívspecialistának? Kompenzálja-e a béremelés azt, ha egy orvos eddig havi 200 ezer forintot is megkeresett zsebbe? Tényleg az lesz a jövő, hogy a kismamák annál az orvosnál fognak szülni, aki éppen ügyeletben van? Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke válaszolta meg ezeket a kérdéseket a Telexnek.

Nem korlátozhatják Debrecenben a szabad orvosválasztást

A hálapénz kivezetésére hivatkozva nincs lehetőség a szabad orvosválasztás jogát korlátozni – ezt az Emmi közölte az RTL Klubbal azután, hogy néhány napja híre ment: a debreceni szülészeti klinikán a hálapénz kivezetésére hivatkozva átmenetileg megszüntetik a fogadott orvossal történő szülést

Stressz, zokogás, Vadnyugat - Lehetetlen helyzetbe hozta a kismamákat az új egészségügyi törvény

Káoszt és bizonytalanságot hozott a szülészeteken az egészségügyi szolgálati jogviszonyról törvény: január első hetében rengeteg kismama csak az esedékes vizsgálatán tudta meg, hogy hiába fogadott orvost, végül csak az ügyeletesnél kell majd szülnie. Bár a kormány az összeférhetetlenségi szabályoknál a szülész-nőgyógyászokkal kivételezne, a járványhelyzet miatt a részletszabályok egyelőre nem jelentek meg. Az érintett orvosok szerint, ha a jogszabály a jelenlegi formájában lép életbe, teljes szülészeti osztályok kerülnek majd a működésképtelenség szélére.

Nem lehet fogadott orvossal szülni a Debreceni Egyetem klinikáján

A hálapénz miatt hozták meg ezt a döntést.

Átmenetileg megszünteti a fogadott orvossal történő szülést a debreceni Szülészeti Klinika

„A hálapénz kivezetését a debreceni Szülészeti Klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja

A debreceni Szülészeti Klinikán felfüggesztik a választott orvossal történő szülést, amíg nem lesz átlátható a hálapénz nélküli rendszer

Amint a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki, úgy ismét lehetőséget teremtenek az orvosfogadásra.

A debreceni szülészeten megtiltják a fogadott orvossal szülést, hogy ne legyen hálapénz

Amíg nem lesznek tiszta pénzügyi viszonyok, addig a szüléshez nem lehet sem fogadott orvost, sem szülésznőt választani – döntöttek a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika dolgozói.

A debreceni Szülészeti Klinika felfüggeszti az orvosfogadást, amíg nem tisztázódik a hálapénz kérdése

A klinika dolgozói döntöttek így.

Hálapénzért börtön jár, százezrek pedig fizethetnek majd az ellátásért - ilyen változások jönnek az egészségügyben

Akár börtön is járhat a hálapénzért, de jobban keresnek majd az orvosok. Idővel azonban a körmükre néznek a másodállások miatt, és tb-t nem fizetők még a sürgősségi ellátásért is fizethetnek. Ezek a változások jönnek az új évben az egészségügyben.

Kásler Miklós miniszteri összefoglalója 2020-ról

Korszakos orvosi béremelés, megszűnő hálapénz, egyszerűbb örökbefogadás. Intézkedések az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) idei produktumai közül, sikerek a járvány okozta nehézségek ellenére.

A falu összes diákja egy-egy teli zsákot küldött a tanítónak

Hálapénz helyett.

Csilek András infektológus: Koronavírus nélkül a hálapénz is fennmaradt volna

Az első hullám főpróba volt, a második hullám eleje szörnyű, de mostanra már kezelhetőbb a járványhelyzet miatt az egészségügyre nehezedő terhelés – mondta a Hvg.hu-nak adott interjújában Csillek András. A Magyar Orbosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyez terüeti elnöke szerint az orvosok is emberek, így találkozott a járványtól megfutamodó kollégákkal, butaságból táplálkozó fenntartással az oltással szemben, de elsősorban fantasztikus munkatársakkal, akik előtt kalapot kell emelni.