Hírkereső

Keresés

Jó eséllyel fordul a választásokra az olasz jobboldal

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a jobbközép koalíció pártjainak növekedett a támogatottsága, miután a Riminiben történt késes támadások kapcsán ismét felemelték a hangjukat az illegális migrációval szemben.

Orbán Viktor miniszterelnök Giorgia Melonival találkozott Rómában

A megbeszélésen elhangzott: a szárazföldön és a tengeren is ellen kell állni az erősödő migrációs nyomásnak.

Több irányból is erősödik a migrációs veszély, hangzott el Orbán és Meloni római találkozóján

A két pártelnök találkozóján egy új, közös célról is döntés született.

Orbán Viktor újra tárgyalt a szélsőjobboldali Fratelli d'Italia elnökével

Közös céljuk, hogy újra a konzervatívoké legyen a legnagyobb politikai erő Európában. Mintha a Fidesz nélküli Európai Néppárt nem lenne az.

Egymásnak feszültek Orbán brüsszeli szövetségesei: mi lesz a Fidesszel?

Elképesztő kavarás zajlik az olasz belpolitikában: az események az európai radikális jobboldalt is érintik. Kérdés, hogy jól jön-e a magyar kormánypártnak az, hogy repedezni látszik az olasz és a leng

Orbán az európai jobboldal vezetője akar lenni, de homofóbiával ez nem fog menni

Nemcsak az EU vezetőit háborította fel az új magyar törvény, melegellenességgel kampányolni már az európai szélsőjobboldali politikusoknak is kínos. Az európai jobboldal vezető szerepére vágyó Orbán Viktor Magyarországon nyert már választást az ellenségkép keresésével, a nemzetközi főpróba azonban nem jól sült el.

Orbán Viktor az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Novák Katalin, családokért felelős miniszter, a Fidesz alelnöke tárgyalást folytattak Giorgia Melonival, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökével szerda este Brüsszelben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az olasz szélsőjobboldal egyik vezetőjével tárgyalt Orbán és Novák Katalin

A német-magyar meccs helyett az Olasz Testvérek párt elnökével tárgyalt a magyar miniszterelnök.

Olasz szélsőjobbos politikussal vacsorázik Orbán a német–magyar helyett

Havasi Bertalan nem cáfolta, hogy a miniszterelnök kihagyja a sorsdöntő müncheni meccset. A Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor Brüsszelből drukkol majd a magyar válogatottnak.

Az olasz jobboldal betiltaná a kommunizmust és az iszlamizmust

A Giorgia Meloni vezette jobboldali ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) párt egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely a kommunizmus betiltására irányul, egy olyan törvény alkalmazásával, amely már tiltja a fasizmust Olaszországban.

Többet költ a jövőben a baloldali olasz kormány a migránsok ellátására

A belügyi tárca a korábbi 150 euróról 300 euróra emelte azt az összeget, amelyet minden egyes bevándorló érkezése után fizet az ellátás első fázisának biztosítására.

Meloni kormányra készül, Salvini népszavazást kezdeményez

A járványkorlátozások fokozatos feloldására kezdeményez népszavazást Matteo Salvini a kormánypárt Liga vezetője, miközben ellenzékben maradt szövetségese Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke szintén kormányzásra készül, ahogyan ezt egy interjúban bejelentette vasárnap.

Salvini és Meloni is a Fidesszel szövetkezne – állítják az olasz lapok

Az olasz jobboldal pártjai, a Matteo Salvini vezette Liga és a Giorgia Meloni által vezetett Olasz Testvérek is szívesen venné a Fidesz képviselőcsoportjával közös európai parlamenti formáció létrehozását – írta az olasz sajtó vasárnap.

Az olasz sajtó szerint Salviniék és Meloniék is a Fidesszel állnának össze Európában

A populista jobboldal és az posztfasiszta jobboldal is összebútorozna a Néppártból frissen kilépett magyar kormánypárttal.

Az olasz sajtó megírta, melyik EP-frakcióhoz csatlakozhat a Fidesz

Orbánék helyére közben Salvini pályázik a Néppártban.

Orbán baráti levelet írt az ellenzékbe vonult Olasz Testvéreknek

A magyar kormányfő szerint megbízható társakra van szükség a küzdelemhez.

Közös összefogásra szólította fel Orbán Viktor az ellenzékbe vonult Olasz Testvéreket

Korunk kihívásaival szemben közös összefogásra szólította fel Orbán Viktor az ellenzékbe vonult Olasz Testvéreket (FdI) Giorgia Meloni pártelnöknek címzett levelében, amelyet a jobboldali olasz párt csütörtök este hozott nyilvánosságra.

Olasz kormányalakítás: Salvini bízik Draghiban, bizalmat szavaz neki

A leendő kormányfő a koronavírus elleni vakcinázás felgyorsítását, a környezetvédelmet, az oktatás megerősítését, valamint a dolgozók és vállalkozók támogatását jelölte meg legfontosabb törekvéseinek.