Hírkereső

Keresés

Az állam a NER-közeli figurákat is megfigyelte a Pegasusszal

Fideszes gazdasági potentátokat is megfigyeltek a Pegasusszal, a titkosszolgálatoknál ezért a botrány kirobbanása után leginkább amiatt fájt a vezetők feje, hogy kormánypárti “erős emberekről” is kerülhettek ki külföldre érzékeny információk. Mára úgy tűnik, az ellenzék elengedte a Pegasus-témát, az ügyészségi nyomozás pedig vontatottan halad, bár sokat amúgy sem lehet várni tőle.

Orbán Viktor intézi, hogy bukása esetén is meghatározó gazdasági háttérhatalma legyen

Legyen szó hulladékgazdálkodásról, kaszinóról, vasútvonalról vagy atomerőműről is, a NER-oligarcháknak áll a zászló. A kormány ugyanakkor a jövő év tavaszán lejáró kormányzati ciklust átívelve hozza helyzetbe Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és társaikat.

Orbán Viktor: Nem lehet relativizálni a családokat

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt c. műsorában beszélt az őszödi beszédről, a járvány utáni gazdasági újraindításról és a negyedik hullámról.

Parragh szerint ki kell dobni az iparűzési adó mostani rendszerét

Az MKIK-elnök szerint igazságtalan a rendszer, a helyi iparűzési adó megfelezése pedig „pozitív tapasztalatokat” hozott.

Orbán: A kötelező oltást a magyar ember gyomra nem veszi be

A miniszterelnök szerint attól függ a negyedik hullám súlyossága, hogy mennyien oltatják be magukat. Már az idén 5,5 százalék fölé akarjuk emelni a gazdasági növekedést. Pontról pontra, röviden összefoglaltuk Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjúját azoknak, akik lemaradtak róla.

Magyarország meghódítása is bekerült a török állami nagybank égre törő terveibe

Török tőkét hoz Magyarországra a türk népek barátsága. Az Erdogan elnök körei által irányított VakifBank budapesti képviselet-alapításának hátterében a turáni gondolat sejlik fel, amelyet korábban a Jobbik támogatott, manapság pedig a magyar állam dédelget.

Aranyat és ezüstöt bányászna egy társaság a Börzsönyben

Beadták a kérelmet, most azt vizsgálják, hogy ez egyáltalán lehetséges-e.

Fintorogva, de lenyeli a bankszövetség a kormány hitelmoratórium-békáját

Elfogadják a kormány döntését a moratórium meghosszabbításáról és a hitelkártya- és folyószámlahitel-kamatok visszamenőleges csökkentéséről, de előbbinek elnyújtását sokallják, utóbbit pedig méltánytalannak tartják.

Ezrek tüntetnek El Salvadorban a bitcoin ellen

Az országban sokan attól tartanak, hogy a kriptovaluta ártani fog a gazdaságának.

A BKK és a T-Systems 100 milliós bírságot kapott a fővárosi jegyautomaták üzemeltetése miatt

Szabálytalanul hosszabbította meg a jegyautomaták üzemeltetéséről szóló szerződést a BKK és a T-Systems, a Közebeszerzési Döntőbizottság ezért összesen 100 millió forint bírságot szabott ki. A szerződésmódosítást csak azért nem minősítette semmissé, mert az automaták üzemelése közérdek.

Törlesztési moratórium: 13 százalék körül alakul a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamata

Csaknem 400 ezer szerződést, mintegy 95 milliárd forintnyi volument érint a törlesztési moratórium szabályainak szerdai módosítása.

Már csak védettségi igazolással lehet munkát vállalni Olaszországban

Az olasz kormány célja, hogy szeptember végére oltást kapjon a felnőtt lakosság 80 százaléka. Jól állnak.

Vége a hitelmoratóriumnak, megint a tücskök járnak jól, nem a hangyák

November 1-től vége az általános hitelmoratóriumnak, a hosszabbítást kérni kell, és csak rászorultsági alapon jár majd. A moratórium a válság átvészelésének egyik legfontosabb eszköze volt, de a kormány alaposan túlpörgette, pluszadósságba tolva a lakosságot és a vállalkozásokat. A végén ráadásul még visszamenőleg csavart egyet a konstrukció egyik legvitatottabb pontján.

Az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozhat Szlovénia és Magyarország

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy ha a két ország együttműködik, akkor a többi közép-európai országgal egyetemben nyertesei lehetnek az új korszaknak.

Déli körvasút: Mészáros Lőrinc bemutatja, mekkora túlárazással dolgoznak a kormánykedvencek

Hamarosan megindulhat a fővároson belüli vasúti pályák attraktív városi gyorsvasúttá fejlesztése. A beruházás fontos és különleges, de nem látni, miért kerül az agglomerációs vasúti stratégiában egy éve belőtt összeg háromszorosába.

A kormány visszamenőlegesen módosította a hitelmoratórium szabályait

A rendeleteket Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi. Azok, akik igazán kockázatos hitellel rendelkeznek, pénzt kaphatnak vissza.

Szabad Európa: Titokban terjeszkedne a NER-közeli McDonald's Esztergomban

A lap szerint egy belvárosi terület hasznosításáról csak nyílt pályázat útján dönthet a fideszes önkormányzat, de úgy tűnik, előre megállapodnának egy Fidesz-közeli beruházóval.

Miért adósította el az államot a kormány rekordmértékben egy nap alatt?

Indokolható, hogy az állam épp most és épp devizában adósodik el jelentősen. Ugyanakkor ekkora hitelfelvétel nem szükségszerű, a vártnál nagyobb gazdasági növekedés teret nyitna a tervezettnél nagyobb hiány- és adósságcsökkentésre.

Újabb kötvénykibocsátással növelte adósságát a magyar állam

Varga Mihály egyértelmű nemzetközi sikerről beszél, ami azt jelzi, hogy a nemzetközi befektetők bíznak Magyarországban.

A keddi rekordadósság után szerdán is növelte adósságát a magyar állam

De továbbra is 7,5 százalékos hiánnyal számolnak idénre.

A havi 200 ezer fix meglehet, de a munkáltatók megkérhetik az árát

Vállalati csődökhöz és elbocsátásokhoz vagy a jólét növekedéséhez vezetne a minimálbér jelentős emelése? Attól függ, milyen feltételekkel sikerül meglépni. Már tárgyalnak a munkáltatók a kormánnyal.

163 forinton múlt, hogy a kormány azt hirdetheti, magasabb lesz a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlag volt

Ha 200 ezer forint fölé emelik 2022-ben a minimálbért, akkor magasabb lehet a minimálbér, mint a Gyurcsány-kormány alatt az átlagbér volt – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. Utánaszámoltunk, igaza volt-e, és az jött ki: igen, csak épp ennek a számnak az infláció miatt a kampányon kívül szinte semmi értelme nincsen.

A BKK megnyerte a munkaügyi pert volt vezérigazgatójával szemben

Jogszerűen mondtak fel Varga Ivettnek, 3 millió forint perköltséget és illetéket kell megfizetnie. Ugyanakkor az önkormányzati portálon megjelent közleményben megsértették a jó hírnévhez való jogát, amiért 500 ezer forint sérelemdíj jár neki.

Csaknem egy hónap kihagyás után újra kormányinfó

Kövesse a Telexen a nyári szünet utáni első bejelentéseket! Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert gazdasági és más aktuális kérdésekről is faggatjuk.

Alig két év után csődbe ment a kisvárdai csigaüzem

Az Mfor szerint a cég a fizetésekkel is tartozik a dolgozóinak.

Budapest szeptember óta folyószámlahitelből működik

Elfogyott a költségvetés készpénze és állampapírja.

IgNobel 2021: Minél kövérebb a kormány, annál korruptabb az ország

Tizenöt ország összesen 299 miniszterének testtömegindexét becsülte meg az idei IgNobel-díj gazdasági kategóriájának díjazottja, és arra jutott, szignifikáns kapcsolat mutatható ki egy kormány tagjainak elhízottsága, valamint az ország korrupciójának szintje között.

Rekordösszegű adósságot vett fel ma a magyar állam

1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki.

A vadászati világkiállítást mentesíti a kormány a védelmi intézkedések alól

Védettségi igazolvány nélkül lehet látogatni a helyszíneket.

Soha nem vett fel ekkora adósságot egy nap alatt a magyar állam

1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki.

Szijjártó: Európa több irányból is erősödő migrációs nyomás alatt áll

Európa több irányból is migrációs támadás alatt áll, ami a következő hónapokban várhatóan még fokozódni fog a felelőtlen európai uniós bevándorláspolitika és egyes felelőtlen nyilatkozatok miatt – figyelmeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Finnországban.

Több pénz folyt be 1 százalékos felajánlásokból, mint egy éve, a rekorder OMSZ 308 milliót kapott

Összesen 20,6 milliárd érkezett egyházaknak és civileknek az adózóktól, ez jelentős javulás 2020-hoz képest.

Megdöbbentő, mennyi kárt okoz a környezetnek a marhahús

A szakértők egy bonyolult szimulációval mérték fel az élelmiszerekhez köthető kibocsátást.

Szíjjártó 16-szor járt Amerikában, 13-szor Oroszországban a nem kormánygépekkel

Szél Bernadettnek adta ki a külügy az adatokat.

Közép-európai részvénypiac: jöhet még növekedés?

A Covid-válság kitörése óta a közép-európai részvénypiacok alultejesítenek, és értékeltségük is átlagosnak mondható a fejlett piacokkal szemben. A jövőbeli teljesítményre azonban ez jó hatással lehet, jelentős felzárkózási potenciált tartogathat a régió. A közép-európai célpiacokon befektető OTP Quality és OTP Közép-Európai Részvény Alapot kezelő szakemberekkel beszélgettünk.

Egyre drágább a jogsi megszerzése, tavaly óta 10 százalékkal nőtt a tanfolyamok ára

A KSH adatai szerint tavaly augusztusban 212 ezer forint volt egy átlagos személygépjármű-vezetői tanfolyam ára, míg 2017-ben 166 ezer.

A varázsszó az FWA – sokaknak csak azzal lehet otthon stabil és gyors internete

Egyes kutatások szerint a világ népességének nagyjából a fele nem rendelkezik stabil, megfelelő sebességű internetkapcsolattal, ami több százmillió – döntően vidéki régiókban élő – olyan háztartást feltételez, ahová vagy egyáltalán nem ér el a vezetékes infrastruktúra vagy a meglévő vezetékes hálózat elavult és méretgazdaságossági okokból nem, illetve nehézkesen fejleszthető.

Négy év alatt közel 70 ezerrel lett drágább jogosítványt szerezni

Nemsokára még ennél is drágább lesz a képzés az autósiskolák szövetségének elnöke szerint.

160 százalékkal drágult a faanyagok ára Magyarországon egy felmérés szerint

Az ÉVOSZ friss felmérése szerint a hőszigetelő anyagok és az elektromos vezetékek ára is nagyot nőtt 2020 végéhez képest.

Brutális áremelkedést jósol a Ryanair főnöke

Kevesebb légi járat, infláció és adóemelés – mindez odavezethet, hogy jövőre drámai mértékben nőnek az árak – nyilatkozta a Sunday Timesnak Michael O'Leary.

Akár 75 milliárd forintba is kerülhetett Magyarország afganisztáni szerepvállalása

Mivel a hivatalos adatokat egyelőre nem adta ki a magyar kormány, csupán számolgatni lehet, mibe kerülhetett a 2004-ben kezdődött és idén nyárig tartott küldetéssorozat. Az viszont biztos, hogy a románok elképesztő összeget költöttek.

13 milliárd forinttal támogatja az állam egy fóliagyár építését Debrecenben

A 65 milliárdos beruházást egy kínai cég valósítja meg, 440 ember fog akkumulátorokhoz kapcsolódó szeparátor fóliákat készíteni itt.

Lengyelország dobja a Gazpromot, inkább Norvégiától szerezné be a földgázt a jövőben

A Baltic Pipe építése nemrég környezetvédelmi akadályokba ütközött, de állítólag kész lehet jövő októberre.

Matolcsy: A magyar középosztály megkezdte az átállást az egészséges életmódra

A jegybankelnök szerint a járványnak köszönhető, hogy az egészségügyi rendszer régóta esedékes fordulata egyszerre indult meg az állami és a magánszektorban.

Ezúttal az Invitechet vásárolja fel a 4iG

Az üzletet a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia.

Tovább nő a NER kedvenc informatikai cége, a 4iG ezúttal az Invitechet vásárolja fel

Az Invitech az egyik legfontosabb szereplő a magyarországi infokommunikációs szolgáltatók között.

A főváros szerint a kormány, a kormány szerint a főváros tartozik a másiknak milliárdokkal

12 milliárd ide, 6,58 milliárd oda.

Október 31-ig változatlanul, 2022. június 30-ig csak a rászorulóknak marad a törlesztési moratórium

A bennmaradási igényről nyilatkozni kell, tehát nem automatikus, jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Csak egy kérdés: Gyurcsány alatt hányszor jött ide a pápa?

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a pápalátogatás kapcsán tett közzé egy bejegyzést a Facebook-oldalán.

Először feszülnek egymásnak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek

Kevesebb mint egy hét múlva kezdődik az előválasztás, amelyen eldől, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója jövő áprilisban. Gazdasági, egészségügyi, oktatási és korrupciós témákról vitáznak a miniszterelnök-jelöltek.