Hírkereső

Keresés

A Mbappé-ügy és a modern futball szörnyetegeinek párbaja

Kylian Mbappé át nem igazolási sztorija az európai foci lelkéért folyó háború döntőnek tűnő csatája volt a Régi Pénz, és az Új Állami Pénz között. Ami ebben a körben a Régi Pénz totális vereségével végződött.

Életfogytiglani büntetést kapott az első háborús bűnökért elítélt orosz katona

Bűnösnek találtak és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt az orosz katonát aki februárban megölt egy egy fegyvertelen civilt – írja a Guardian.Ez volt Ukrajnában az első háborús bűnök ügyében folyó per.A 21 éves Vadim Sziszimarin bűnösnek vallotta magát abban, hogy február 28-án megölt egy 62 éves férfit az északkelet-ukrajnai Chupakhivka faluban. A Sziszimarin azt vallotta a bíróságnak, hogy kényszerítették, és őszintén megbánta a tettét.„Ideges voltam a történések miatt. Nem akartam ölni. (…) Őszintén és őszintén sajnálom. Nem akartam, hogy ez megtörténjen, nem akartam ott lenni, de megtörtént. Még egyszer bocsánatot szeretnék kérni.

Vízihullát találtak a Dunában Dunaújvárosnál

Egy női holttest sodródott a folyóban.

Eltévedtek az Ipoly folyón, de két órán belül a nyomukra leltek a rendőrök

Egy nő élettársával és két gyermekével SUP-on indult neki a folyónak.

Az agrárminiszter Szlovákiába megy a Sajó szennyezése miatt

Több mint 3 hónapja ömlik a folyót vörösre festő szennyvíz a szlovákiai Alsósajó egykori vasércbányájából. A vízi életet több 10 km-en kipusztító szennyezés ellen eddig semmit sem tettek a hatóságok.

A Sajó szennyezése az agráminisztert is zavarja, első útja Szlovákiába vezet

A szlovák környezetvédelmi miniszterrel találkozik első hivatalos útján az új Orbán-kormány régi-új agrárminisztere, Nagy István. Ő kezdeményezte a megbeszélést a Sajót ért szennyezés miatt.

Áradnak a folyók, 57 ember meghalt Indiában

Tombol a szélsőséges időjárás.

Közel nyolcezer éves koponyát találtak a Minnesota folyóban

A kulturális érzékenység hiányával vádolták a helyi seriffet.

A Sajó 15 kilométeres szakaszán már kipusztította a halakat a vörös szenny

Három hónapja ömlik a szennyvíz a folyóba a szlovákiai Alsósajó egykori bányájából, és komoly környezeti károkat okoz az élővilágban, miközben a hatóságok egymásra mutogatnak. A magyar szakaszon még nincs látványos jele a szennyezésnek, de előbb-utóbb ideérhet a toxikus anyagokat tartalmazó üledék.

Ez a folyó halott – videóriport az ökológiai katasztrófa sújtotta Sajóról

"A Sajó volt a kedvenc folyóm, miatta maradtam Rozsnyón. Mindent megteszek, hogy visszatérjen a régi kerékvágásba." Videóriport a Sajó völgyéből.

Inflációs segélyt folyósít a kormány az alacsony jövedelműeknek

Jól kezelték a koronavírus által okozott gazdasági problémát is Új-Zélandon.

Újabb pofont kapott az ellenzék: elkaszálta az Alkotmánybíróság Karácsony népszavazását

Az álláskeresési járadék hosszabb ideig tartó folyósítása a költségvetést érintené, a kínai egyetemi alapítványról szóló törvény hatályon kívül helyezése pedig közvetve egy nemzetközi szerződést, ezért – a Kúria álláspontjával ellentétben – egyikről sem szabad népszavazást tartani – mondta ki a testület 6, illetve 5 ellenvéleménnyel. Ezzel értelmét vesztette az Országgyűlésben már tárgyalt javaslat a kiírásról.

Női holttestet találtak a Dunában a Margit hídnál

A budai oldalon sodródott a folyóban, amikor megtalálták.

Videón a bilohorivkai hídrobbantás eredménye

Az orosz csapatok néhány napja próbáltak átkelni a Don egyik mellékfolyóján létesített pontonhídon, ám ukrán drónok csaptak le rájuk.

Toplistás magyar bűnözőre csaptak le egy angol folyóparton

S. Gábor Istvánt a bíróság 2014-ben fegyveres rablás, illetve más bűncselekmények elkövetése miatt 9 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte.

Nincs élet a Sajóban, lényegében kihalt a folyó élővilága

A helyi horgászszövetség tagja az Európai Bizottsághoz fordul az ügyben.

Ökológiai katasztrófa, lényegében kihalt a Sajó élővilága

Hónapok óta megállás nélkül ömlik a bányavíz a folyóba, a rendőrség egyelőre nyomoz.

Gigantikus tüskésráját fogtak ki egy folyóból

Az állat 180 kilogrammos volt.

Véget ért a tóparti piknik, hétéves börtönbüntetés következik

A csaló hitel folyósításának lehetőségét hirdette, majd különböző jogcímeken pénzt szedett be a sértettektől.

Rosszul lett és a Dunába zuhant egy 17 éves fiú a Petőfi hídról

A vízirendőrök emelték ki a folyóból.

Az el sem fogadott helyreállítási alapból ítélt meg a kormány 82 milliárd forintot az egyetemeknek

Az Európai Bizottság a korrupciós kockázatok miatt nem döntött még.

Rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánították a Kopaszi-gátnál épülő lakóparkot, az új lakások vevői visszaigényelhetik az áfát

Nem sokkal az után, hogy Tiborcz István megjelent a Kopaszi-gátnál folyó lakópark-fejlesztésben, a főváros legnagyobb rozsdaövezeti akcióterületévé nyilvánították a helyszínt.

Először folyók és tavak tűnnek el, aztán elzárják a csapokat

Chile nagyon súlyos vízkrízissel néz szembe, amelynek hátterében egyszerre több tényező áll: a Pinochet-kor jogi öröksége, a pazarló fogyasztás, a szerencsétlen természetes folyamatok és a klímaváltoz

Holtan találták meg a rögbist, aki az ünneplés közben a folyóba ugrott

Társát ki tudták menteni, rajta már nem tudtak segíteni.

74 napja ömlik a Sajóba a lezárt bánya szennyvize

Február végén is ismertek voltak az adatok, mégis zavartalanul ömlik a folyóba naponta 2,4 tonna vas-oxidos víz a Sajó szlovákai szakaszán.

Titokban már vizsgálja a kormány a leválást Moszkváról: Paks I.-hosszabbítás és LNG-terminálokat elérő vezetékek a tervekben

A kormány a legnagyobb titokban tárgyalt olyan dokumentumokról, amelyek az orosz energiaforrásokról való leválást készíthetik elő – értesült a Telex. A titkos hazai függetlenedési tervek két fő területe a földgáz- és az árampiac. De bármilyen lehetőségek is vannak a cseppfolyósított földgázban, a napenergiában, a „nagy északi kapcsolatban” vagy a takarékosságban, úgy tűnik, az orosz nyersanyag teljes kiváltása nem reális lehetőség.

Rakétatámadás érte Odesszát

Orosz rakéták csapódtak be a Fekete-tenger partján található Odesszába. A helyi katonai igazgatás vezetője szerint több halott és sérült is van (ezek pontos számát azonban nem tudni), és egy „vallási célra használt épületet” is találat ért. Ukrajna legnagyobb tengeri kikötőjét Oroszország az invázió első csapásával be akarta venni, azonban a Krím félsziget felől előrenyomuló csapatokat már 130 kilométerre keletre, Mikolajivnél sikerült megállítani. A békeidőben egymilliós város ostroma amúgy is Mariupol-szintű kihívást jelentene Putyinnak, hiszen Odessza védelme már márciusban készült helyszíni riportunk idején is készen állt a harcra – és akár egy tengeri deszanttámadás visszaverésére is. Ráadásul szakértői vélekedés szerint valószínűtlen, hogy a kimerítő kelet-ukrajnai harcok után az orosz hadseregnek lenne elég pihent katonája és bevethető járműve a déli frontra történő gyors átcsoportosításhoz, majd egy Odessza elleni támadáshoz. A deszanttámadás esélyét pedig jelentősen csökkentette a Moszkva rakétás cirkáló – Odessza közeléből indított hajók elleni rakétákkal történt – elsüllyesztése, mely demonstrálta Ukrajna partvédelmi képességeit is.Ennek ellenére Odessza térségét az utóbbi napokban több rakétatámadás is érte; a hétvégén egy orosz állítás szerint amerikai és európai katonai segélyeket fogadó repteret, illetve találat ért egy stratégiailag kiemelten fontos vasúti hidat a Dnyeszter folyó torkolatánál, mely az Odesszából Moldova felé vezető vasútvonal részét képzi.

Hatalmas LNG-terminált adnak át Görögországban

Kedden felavatják Görögországban az Alexandroupolis Independent Natural Gas System (INGS) elnevezésű úszó LNG-terminált - értesült az EUrologus brüsszeli forrásokból. A beruházás a déli és a balkáni országok orosz energiafüggőségét csökkenti.

Kiégett tómedrek, üres víztározók is jelzik az Alföld elsivatagosodását

Eleink a folyószabályozással kiengedték a vizet a Kárpát-medencéből, és ugyan már száz éve rájöttek, hogy ami maradt az kevés, de csak a múlt század közepére-második felére jutottak oda, hogy visszaduzzasszák a Tiszát. Ettől azonban az Alföld nagy része öles léptekkel halad az elsivatagosodás felé. A kiegyenesített folyókon gyorsan lefutnak az árvizek, a belvizet hamar elvezetjük, közben egyre kevesebb a csapadék a klímaváltozás miatt. Új fogalmat is tanulhatunk: téli aszály. A bő négy évtizede létrehozott Debrecen-környéki víztározók az akkori ígéret szerint legfeljebb tíz évente ürültek volna ki, most örülhetünk, ha valaha még lesz még bennük víz. A már most is hivatalosan félsivatagos területnek számító Homokhátságon is sorra száradnak ki a tavak, volt olyan, aminek még a medre is kiégett, miután kigyulladt benne a nád. A kulcs a vízvisszatartás, ki a belvízelvezető csatornát torlaszolja el, ki otthagyná belvizet a mélyebben fekvő földeken, vagy visszalassítaná a folyókat, különben nézhetjük, ahogy az egykori szántókon homokdűnéket épít a szél. Videóriport a lassan sivataggá váló Alföldről.

Ez a törpe kell nekem! – döbbent rá Cserna Szabó András

Vicces törpe, lúzer hun, meleg víz, kihűlt folyóirat meg a halhatatlan káposzta.

Az orosz rubel kétéves csúcson az euróhoz képest

A rubel árfolyamát még az 1 hét múlva befolyó társasági adó is támogathatja, de a befektetők már a péntekre várt kamatvágásra összpontosítanak.

Az MNB nyitott a zöld hitel folyósítására

Sokan pórul jártak, mert bár igényelték volna az extrán kedvezményes zöld hitelt, elfogyott az állami keret.

Annyira szennyezett egy amerikai folyó, hogy megérinteni sem szabad a vizét

Akinek a sebe érintkezik a marylandi Back River vizével, annak azonnal orvoshoz kell fordulnia.

Dunába zuhant egy 18 éves lány a Margit hídról

Szándékosan ugorhatott a folyóba.

Szárazság veszélyezteti tavaink élővilágát

Az aszályos időszak tavaly halpusztuláshoz vezetett a Velencei-tóban. A szakemberek szerint idén sem jobbak a kilátások.

1500 éves tárgyakra bukkantak Izraelben, a Talmud korából valók

Másfél ezer éves evőeszközre (villára) és medálos fülbevalóra bukkantak az Észak-Izraelben, a Galileai-tengernél, másik nevén a Kinneret-tónál folyó ásatásokon – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság.

Elfelejtették behúzni a kéziféket, a folyóba gurult az autó

Csak előtte még átgurult egy forgalmas úton.

A szentimentális Warhol. A művészt bemutatja a Netflix, nagy műveit csak illusztrációként

Andy Warhol naplószövegei adják az alapját és a művészettörténet újabb Warhol-értelmezései a halvány hátterét a Netflix márciusban bemutatott dokusorozatának. Benne a XX. század e nagyhatású művészének életműve egy identitáskereső férfi tükrévé válik. De vajon hihető ez a megközelítés? A cikk A mű című lap anyaga, amely a HVG Kiadó Műértő című művészeti folyóiratának utódlapjaként indult márciusban.

Nagyon magas a folyó fizetési mérleg hiánya

Komolyan érződik az uniós támogatások hiánya.

Bucsa, Irpiny, Csernyihiv – Budapest térképére helyeztük a pusztító ukrajnai összecsapások helyszíneit

Kijev sokkal nagyobb, mint Budapest, de mindkét város az ország középső, északi részén fekszik, és egy folyó szeli ketté őket. Milyen távolságokra vannak a nagy háborús pusztítások helyszínei a városban, az agglomerációban és távolabb, ha azokat Budapesthez viszonyítva nézzük?

A tudósok sem értik, mit fedeztek fel, de úgy néz ki, megvan a világegyetem első csillagait tartalmazó galaxis

A legkorábbi és legtávolabbi, az univerzum kezdetét jelentő ősrobbanás után viszonylag hamar keletkezett csillagrendszert fedezhették fel csillagászok, akik a Astrophysical Journal című folyóiratban publikálták erről szóló kutatásukat.

Közép-Európában egyedülálló kvantumprocesszor érkezett az ELTE-re

A világszínvonalat képviselő kvantumhardvert közösen vásárolta meg az ELTE két kutatócsoportja a Kvantuminformatika Nemzeti Laboratóriumban folyó munkájukhoz. Az eszköz mind az alap-, mind pedig az alkalmazott kutatásban versenyképessé teheti a magyar kutatócsoportokat a nagy horderejű, interdiszciplináris innovációk területén.

A szankciók miatt hajókonténerek ezrei vesztegelnek Rotterdamban

Ha az oroszok végül úgy döntenének, hogy leállítanák az energiaexportjukat, az Európa számára beláthatatlan következményekkel járhatna.

Hitelt folyósított Magyarországnak az EU

Összesen 147 millió eurót a SURE-program keretében.

Folyósította az EU a munkahelyvédelmi hitel maradékát Magyarországnak

Az Európai Bizottság ezzel teljesítette a program keretében Magyarország számára jóváhagyott hitelösszeget.

Az EU folyósította a munkahelyeket segítő hitel maradékát Magyarországnak

56 milliárd forint érkezett.

Az Európai Bizottság 147 millió eurónyi SURE-forrást folyósított Magyarországnak

A program célja, hogy a koronavírus-világjárványt követően a tagállamok meg tudjanak birkózni a munkahelyek megőrzésének feladatával.

A beharangozott uniós hitelkérelmet még nem nyújtotta Magyarország

A hitel folyósításának feltételéül szabott előírásokon nem valószínű, hogy lazít az Európai Bizottság.

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal megint a 13. havi nyugdíj elvételére készül

A mai viszonyok között is szokatlan méretű hazugságot fogalmazott meg a 13. havi nyugdíj ügyében Kunhalmi Ágnes, amikor a minap az ATV esti műsorának nyilatkozott. Az MSZP társelnöke először is arról beszélt, hogy ha hatalomra kerülne, a baloldal nem szüntetné meg a juttatást, és nem mond igazat, aki mást állít. Ezután a kétezres évek szocialista kormányaira utalva a politikus úgy fogalmazott: a 13. havi juttatást „azért nem folyósítottuk tovább, mert leváltottak bennünket„. Kunhalmi Ágnes előbbi állítása legalábbis megkérdőjelezhető, utóbbi viszont több szempontból is cáfolható – írta meg az Origo.

Közös energiabeszerzés mellett döntöttek az EU tagországai

Gázt, cseppfolyósított földgázt és hidrogént fognak közösen venni a tagok.