Hírkereső

Keresés

8500 amerikai katonát helyeztek készenlétbe, hogy Kelet-Európába helyezzék át őket szükség esetén

Fokozódik a feszültség az orosz-ukrán helyzet miatt, a Pentagon így próbálja megnyugtatni a NATO-szövetségeseket.

Most látszik csak, hogy milyen gyenge lett Európa a két világháború után

A bontakozó orosz-amerikai feszültség eddigi legnagyobb vesztese Európa. A hidegháborúban a két nagy intézte a katonai feladatait, és most azzal kell szembesülnie, hogy a helyzet 30 év után sem változott.

Biden szerint Putyin katonai akciót hajt végre Ukrajnával szemben

Az amerikai elnök szerint ha Moszkva így tesz, keményen megfizet majd.

A Mentőszolgálat szerint a nagy visszhangot vert vetkőzős videójukat megalapozatlanul kritizálják, a tiltakozó szakszervezet csak feszültséget kelt

A kritikák szerint az új munkaruhát bemutató videó szexista, az OMSZ szerint a legtöbben pozitívan fogadták, és sikeres az újszerű kommunikációjuk.

Hatástalanították a bérbombát az ország egyik legnagyobb munkáltatójánál

Végül sikerült megállapodni.

Túlélte a Brexitet, túlélte a Covidot, a bulizás lesz a veszte Boris Johnsonnak?

A leglazább miniszterelnökként érkezett, ám ez a lazaság lehet a veszte Boris Johnsonnak, aki egyre mélyebbre süllyed a napról napra terebélyesedő bulibotrányba. A brit kormánypártot megrázó Partygate mindenesetre megmutatta, hogyan vezették le a Covid okozta feszültséget a Downing Streeten: sok piával, gurulós bőrönddel és bokszkesztyűvel akár.

Háy János: Népi líra

„Az apa felegyenesedik, megjelenik a vidék és a város között feszülő ellentét. A tisztaság és a romlottság feszül egymásnak, mert bár ellentétek, de nem vonzzák egymást.” Kiszakadás és otthontalanság, hazatérés és elvágyódás, apa és fiú feloldhatatlan feszültsége az e heti Telextárcában.

Amerikai hírszerzés: Oroszország hamis zászlós hadművelettel provokálná ki Ukrajna megszállását

Az oroszbarát kelet-ukrajnai erők ellen követhet el szabotázsakciókat az orosz titkosszolgálat, hogy ezzel teremtsenek ürügyet az ország inváziójára – erről egy amerikai tisztviselő beszélt a CNN-nek.

Valódi fegyveres konfliktustól tart a NATO főtitkára az Oroszországgal tartott szerdai megbeszélés után

Kölcsönösen okolják egymást a felek a feszültségért, közben mégis eredménynek tartják, hogy legalább tárgyalóasztalhoz ültek.

A román elnök növelné az amerikai katonai jelenlétet az országban

Tart az orosz–ukrán feszültség fokozódásától.

Eltiltották a munkától a brit sebészt, aki beleégette a monogramját a betegei belső szerveibe

Simon Bramhall azzal védekezett, hogy csak a műtét közbeni feszültséget próbálta oldani, amikor beleégette a monogramját a páciensek szerveibe, de a bíróság nem fogadta el az érvelését.

Beragadt az ellenzék: törés és feszültség van Márki-Zay stábja és a pártok közt, és nem csak ez a baj

A hetedik frakció ügye mellett olyan személyi és politikai problémák is kialakultak az elmúlt hónapokban, amelyek eddig nem kerültek nyilvánosságra.

Azt játsszák a nagyhatalmak, hogy máris kirobban a harmadik világháború, és ezt 2022 elején nem is lehet teljesen kizárni

Mintha kissé túlemelték volna a téteket az USA és Oroszország geopolitikai pókerében. Hétfőtől négy napon át körkörös tárgyalásokon próbálják enyhîteni a mesterségesen, saját maguk által keltett feszültséget.

Senki nem tudja, mit hoz a kazahsztáni zavargás, de egy biztos: Nazarbajev uralmának csak most lett vége

Az üzemanyag gyors drágulása volt a szikra, de az olajalapú gazdaság visszaesése már megágyazott a feszültség kirobbanásának. A mérsékelt, autoriter kazah rezsim dolgát csak látszólag könnyíti meg, hogy valódi pártok híján nincs a fegyveres összecsapásokig is eljutott tiltakozások élén politikai erő.

Nagyok a különbségek az idei bérmegállapodásoknál, az emelés jelentős részét leharapja az infláció

A bérfeszültség elkerülése miatt ott is emelniük kell, ahol a munkavállalók a két minimálbér között vagy az átlagbér körül keresnek.

Egy nagyfeszültségű vezeték miatt lángolt több ezer négyzetkilométer

A lángok tavaly nyáron csaptak fel Kaliforniában.

Szeretettel Delhiből: 2021 szörnyű volt Indiában, az apró örömöket is ki kell élvezni

Az óévet nemcsak a koronavírus-járvány újabb hullámai, hanem a gazdasági és politikai feszültségek is sötét tónussal vonták be.

Amerika határozott választ ígér, ha Putyin megtámadja Ukrajnát

A hétvégén kezdődnek a tárgyalások az ukrajnai feszültségről.

Boros Bánk Levente a 888.hu-nak: Egy belső feszültségekkel terhelt, passzív ellenzéket látunk

A Médianéző Központ igazgatóját kérdeztük a 2021-es év tapasztalatairól, valamint a kormánypárt és ellenzék választási esélyeiről.

Óriási baltával támadt az autókra a salgótarjáni garázda

A 24 éves férfi a szélvédőkön vezette le a feszültséget.

Ferenc pápa: A megosztottság szögesdrótjaival szemben az édesanyák állnak

Mária befogadó, feszültségeket legyőző magatartása a mindenkori édesanyákat példázza.

Két éve a politikai elnyomás csak eszköz volt a lopáshoz. Most már cél, ez vegytiszta fasizmus

A legismertebb orosz ellenzéki sajtósa, Leonyid Volkov szerint Oroszországban olyan változások zajlottak, amik miatt nekik is menekülniük kellett, Alekszej Navalnijnak viszont nem volt más választása, mint visszatérni hazájába. Volkov szerint a börtönből így is aktívan dolgozik stratégiai folyamatok kialakításán. Az ukrán-orosz feszültséget pedig Putyin zsarolásának tartja, amire a Nyugat nem szankciókkal reagált, hanem szóba álltak vele.

Tanzániától Magyarországig: a török szappanoperák mindenhol ott vannak

Az Egyesült Államok után Törökország vált a legnagyobb sorozatexportőrré a világon. A török sorozatok az országimázs eszközévé váltak, de külpolitikai feszültséget is okozhatnak.

Január 10-én tárgyal Oroszország és az Egyesült Államok az Ukrajna körül kialakult feszültségről

A NATO és Oroszország pedig valószínűleg január 12-én egyeztet majd.

Összehívták a NATO–Oroszország Tanácsot

Csökkenteni akarják a feszültséget.

Németh Kristófnál elszakadt a cérna A Konyhafőnök VIP-ben: Befejezed a basztatást?

Okozott némi feszültséget a csapatmunka.

Von der Leyen: Moszkva súlyos árat fizetne egy Ukrajna elleni agresszió esetén

Az Európai Bizottság elnöke ugyanakkor kiemelte, az EU célja továbbra is a Kijev és Moszkva között kialakult feszültség diplomáciai úton történő csökkentése.

Jelenthet-e túlélést egy színháznak, ha a koronavírus-járvány közepén az online előadások felé fordul?

A pandémia miatt megszaporodtak az interneten ingyenesen elérhető kulturális tartalmak, többek közt az Örkény színház is kiépítette a saját stream-stúdióját.

Szentpéteri Nagy Richard: Akármi történik, rossz lesz, nem lesz békés országunk

Nem csak az ellenzék, a Fidesz győzelme is feszültséget okozna a társadalom egy részében, ugyanis sokan gyűlölik a rendszert, akik most a választás miatt nem vonulnak utcára - mondta a hvg360-nak adott interjúban Szentpéteri Nagy Richard alkotmányjogász, politikai elemző. Úgy gondolja, az ellenzék számára a választás megnyerése sokkal nehezebb lesz, mint aztán kormányozni. Azt kevéssé tartja elképzelhetőnek, hogy az új Parlament az első ülésnapon kimondja, hogy Polt Péter illegitim, azt viszont megvilágította, miért beszélnek mégis erről.

Videóhívásban tárgyalt Putyin és Biden az ukrán határon lévő feszültségek miatt

Putyin garanciát akar, hogy Ukrajna nem lesz NATO-tagállam.

A kutatás eredménye: a magyarok szinte szó szerint beleszakadnak terheikbe

A magyar felnőtteknek saját bevallásuk szerint is komoly terhekkel és állandó rohanással kell megbirkózniuk a mindennapokban, ami meg is teszi a hatását: a Generali friss felméréséből kiderül, hogy a lakosság több mint fele krónikus stresszre, közel negyede pedig rendszeres alvászavarokra panaszkodik. A 40-50-esek körében még rosszabb az arány. A folyamatos feszültség miatt azonban a szervezetünk előbb-utóbb benyújtja a számlát.

Jól behálózott csoportok, sok pénz, ütős narratíva – megfejtettük a Fidesz sikerének titkát

Érzelmi, ideológiai alapon politizál a Fidesz, amivel a saját tábort integrálja, mindenki mást pedig próbál elidegeníteni. Nem véletlen a folyamatos bűnbakképzés sem, ezzel levezethető a düh és a feszültség. A gazdasági helyzet viszont inkább a kormánypárt ellen dolgozik, mert osztogatások ide vagy oda, az emberek most pesszimistán látják a jövőt. Elemzés.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Az izgatottságot és a feszültséget kellett legyőzniük női kéziseinknek

A magyar válogatott Szlovákia legyőzésével kezdte a vb-t.

A szemünk előtt esik szét a Beatles egy nyolcórás dokumentumfilmben

A Gyűrűk ura-trilógia rendezője poptörténeti erejű dokumentumfilm-sorozatot forgatott a Beatles utolsó heteiről. A Get Backből kiderül, hogy ugyan tényleg volt feszültség a tagok között, de egyáltalán nem romlott meg annyira a viszony, ahogy azt a sajtó tálalta annak idején.

Blöffnél több, de inváziónál kevesebb az orosz katonai mozgás Ukrajna körül

Fél éven belül másodszor is nagy erőket, közel százezer katonát összpontosít Putyin az ukrán határnál. Sokan rendkívül aggasztónak tartják az újabb feszültséget, a diplomáciának azonban van még tere a Nyugat és Oroszország között, így nem a háború tűnik az elsődleges forgatókönyvnek.

A pékség, amelyik nem ijedt meg sem a járványtól, sem a drágulástól

Alaposan felkavarta a járványhelyzet a pékségek piacát is, ahol a pillanatnyi visszaesés után újabb és újabb problémákkal kellett szembesülniük a vállalkozásoknak. A Ludwig és Mentesi Kft. 1994 óta gyárt minőségi sütőipari termékeket, pilisszentiváni üzemükben beszéltek arról, mi változott az elmúlt időszakban, és mi vár rájuk a közeljövőben. A hvg.hu kamerái végigkövethették a sütés folyamatát is.

Magyar Hang: több mint 30-an felmondtak a Semmelweis Egyetemen

A felmondások mögött többek között a rossz munkaszervezés, a túlterheltség, az orvosok és ápolók közötti bérfeszültség áll.

A bukott Karácsony utódja csak jobb lehet nála

Karácsony Gergely gyenge főpolgármesteri teljesítménye, a feszültséget nehezen viselő idegrendszere és a Momentum átállása a rivális miniszterelnökjelölt-jelölt mögé megmentette a magyarokat attól, hogy Karácsonnyal mint potenciális kormányfővel kelljen számolniuk.

Dobrev Klára: Márki-Zay alkalmatlan, Márki-Zay Péter: Dobrev esélytelen – régen láttunk ilyen feszült vitát

Ez nem színjáték, láthatóan hatalmas a feszültség a két jelölt között. Hemzsegtek ugyanis a személyeskedő beszólások az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán – főleg az első félidőben. Volt mindenesetre kézfogás, hogy nem fognak mocskolódni, és kiderült, hogy sok szakpolitikai kérdésben, például az Alaptörvény érvénytelenségében egyetértenek. A vita elemző összefoglalása öt pontban.

Merkel szerint nem elég csökkenteni a palesztinok és az izraeliek közötti feszültséget, önálló palesztin állam kell

Jeruzsálemben beszélt a leköszönő német kancellár.

Kína: Tajvan függetlenségi törekvései instabilitást okoznak a régióban

Tajvan úgynevezett függetlenségi törekvései feszültséget és instabilitást okoznak a régióban – közölte vasárnap Ma Hsziao-kuang, a kínai Államtanács tajvani ügyekkel foglalkozó irodájának szóvivője Caj Jing-ven tajvani elnök korábbi beszédére reagálva.

Folklórhorror vagy újragondolt Jézus-történet? A Bárány rendezője nem mond ellent a nézőknek

Az izlandi Valdimar Jóhannsson elsőfilmesként nyerte el idén Cannes-ban az Un Certain Regard szekció zsűrijének díját a magyar mozikban is látható Bárány című alkotásával, amelyben egy újszülött jószágot a gyerekeként nevel egy farmerházaspár. Ez csak a kezdete a feszültséget mindvégig fokozó történetnek.

Magyar György: Nincs tandem, Márki-Zay és Karácsony nem írhatja át a szabályokat

Komoly belső feszültséget okozott a pártok között Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter javaslata, hogy a második fordulóban ketten, szövetségesként szerepeljenek a szavazólapon, de felháborodott ezen Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke is. Azt mondta, nem lehet "tandenben" indulni, a szabályokat átírni, és a választókat ezzel megcsúfolni.

Újra szabadon járhatóak a Koszovó és Szerbia közötti határátkelők

A két ország képviselői megegyezésre jutottak a feszültséget okozó rendszámtábla- vitában.

Tömeges gólyapusztulás Kecskemétnél

A sérülések azért történhettek meg, mert a magasfeszültségű vezetéket rosszul szigetelték le.

Egy háromgyerekes anyuka tanácsai minden szülőnek az iskolakezdés előtti estére

Szórakoztató tanácsok huszonnégy feszültségoldó pontban a szeptember 1. reggeli őrület előtt.

Ebbe a lakásba olyan időcsapda szorult, aminek a megoldása felkavaróbb, mint a paradoxon maga

A Twelve Minutes a feje tetejére állítja az unalomig ismert időhurkos koncepciót, és feloldozás helyett egyre mélyebbre löki a játékost az emberi lélek bugyraiba. A végeredmény egy feszültséggel teli kalandjáték, amire a végigjátszás után is sokáig emlékezni fog az ember.

Áder egyensúlyozó beszédével indulhat el a békülés Budapest és Kijev között

A köztársasági elnök nyilatkozata után a gesztusokban is enyhülhet az oktatási törvény miatt négy éve tartó magyar–ukrán diplomáciai feszültség, még ha Kijevben előbb a kritikát hallották is meg.

Az erőszakkal riogató Gyurcsány könnyen beleléphet a gereblyébe

Az ember hátán feláll a szőr, ha Gyurcsány napról napra aljasabb szövegeit olvassa.