Hírkereső

Keresés

Guy Verhofstadt a Fülke Extrában: „Ha Magyarország ma jelentkezne az Európai Unióba, nem vennék fel"

Európa hatalmi válságban van, a kiút pedig az egyhangú döntéshozás eltörlésén és Ukrajna integrációján keresztül vezet – mondta Guy Verhofstadt EP-képviselő, volt belga miniszterelnök videós közéleti podcastunk legfrissebb epizódjában. Az Európai Parlament liberális pártcsoportosulása, a Renew képviselőjét emellett arról is kérdeztük, megerősítette vagy meggyengítette-e a háború az Európai Uniót, van-e szükség európai hadseregre és a liberális politika bukása-e, hogy a jövő évi EP-választásokon tovább erősödhet a konzervatív jobboldal.

Marozsán Fábián a Fülkében: „A végén úgy voltam vele, hogy verjen meg ő, ha tud”

Az elmúlt évek legnagyobb szenzációjaként írnak a sportlapok arról, hogy a világranglistán 135. helyezett Marozsán Fábián legyőzte a világelső Carlos Alcarazt a római tenisztornán. Közéleti podcastunk legfrissebb epizódjában telefonon értük el a magyar teniszezőt, aki elmesélte, hogyan érte el élete legnagyobb sikerét egy kudarcos időszak után, hogyan kezeli a hirtelen jött hírnevet, és milyen eredményt tűzött ki célként a Roland Garrosra.

Tompos Márton a Fülkében: A kordon a rendszer szimbóluma, de a lebontásától még nem lesz demokrácia

Mi a célja a kordonbontásnak a miniszterelnök irodájánál? Jogos-e rendőrállamot kiáltani, ha a tüntetők nekimennek a rendőröknek és ők ezt viszonozzák? Segíti-e az ellenzéki pártok ügyét mindaz, ami a Karmelitánál történik, vagy csak tovább szilárdítja a politikai oldalak elszigetelődését? Ezekre a kérdésekre válaszolt közéleti podcastunkban Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője, akit a szerdai megmozdulások után bevittek a rendőrök.

A Fidesz is tudja, hogy Budapesten bele fog állni a földbe – Karácsony Gergely a Fülke Extrában

12 hónap van az önkormányzati válsztásokig, a fővárosnak 4 hónapra van túlélési terve, mi pedig 72 percet beszélgettünk Karácsony Gergellyel a Fülke Extrában, amelyből most 20-at megmutatunk. Állami sarcok, túlélőtervek, Lánchíd, újraválasztás – minderről szó volt videós podcastunkban, amelyből a teljes, vágatlan verzió pénteken érkezik a hvg360-on.

Fülke: Kicsoda Portik Tamás, a 90-es évek alvilági Nagyfőnöke?

A rendszerváltás korabeli szervezett bűnözés kulcsszereplője hollywoodi szálakon ért fel az alvilág csúcsára. Ő Portik Tamás, akinek életéről és köreiről jelent meg Dezső András legújabb könyve, a Nagyfőnök. Közéleti podcastunkban kollégánk a kötet hátteréről és részleteiről mesélt, valamint elhoztunk egy fejezetet is ízelítőnek.

Fülke: Legitimálja-e Orbán Viktort a pápalátogatás?

Politikai kampányfogás-e a pápalátogatás, és ha igen, átlát-e a szitán az egyházfő? Mit jelent Ferenc pápa érkezése a magyarországi katolikusoknak, és hogyan érinti az egyházi életet, hogy a világi politikusok a vallás mögé bújnak? És egyáltalán: miért önti a pénzt Orbán Viktor az egyházakba, amikor látszik: az ország egyre kevésbé vallásos, a rendszer tagjai pedig nem követik az egyházi tanításokat? Közéleti podcastunkban mindezekre válaszoltunk Ferenc pápa látogatása előtt.

10 mondat az Orosz-Ungár-Kocsis-Cake vitából a Fülkében

Vitára hívtuk a Momentum, az LMP és a DK egy-egy országos politikusát közéleti podcastunkban – íme néhány idézet arról, hogyan látják az ellenzék helyzetét.

Fülke: De hol vannak már az EU-s pénzek?

Újabb virtuális határidőn vagyunk túl, mégsem jöttek meg az EU-s pénzek. De hol vannak? Közéleti podcastunk legfrissebb adásában összefoglaljuk, hol akadnak el a tárgyalások Brüsszel és Budapest között, miért teljesen értelmetlen a magyar diplomácia harca minden és mindenki ellen, és válaszolunk arra is, hogy eléldegélhet-e a kormány az uniós források nélkül.

Hann Endre a Fülke Extrában: Fellélegeztek a Fidesz-szavazók, hogy Orbán ismét megmentette őket

Mitől erősödik újra a Fidesz egy ilyen tél után? Milyen üvegplafonja van a DK-nak, a Momentumnak és a Mi Hazánknak? Meddig maradnak életben a kispártok? És le lehet-e nyomni a Huxitot a torkunkon? Közéleti podcastunk videós különkiadásában Hann Endrét, a Medián ügyvezető igazgatóját kérdeztük, kereken egy évvel a választások után.

Fülke: A finneket is átverte Orbán Viktor – Annastiina Kallius finn antropológus a NATO-csatlakozásról

Finnország NATO-tag lesz, de nem lehet felhőtlen az öröm: a magyar kormány 10 hónapig szívatta Helsinkit, Stockholm pedig fel sem lélegezhet még. De milyen hatással volt ez Magyarország megítélésére? Mit szóltak Hende Csaba ambiciózus utazásához? És milyen helyzetben van a finn politika NATO-csatlakozás közben, választások előtt? Ezekről beszélt a Fülkében Annastiina Kallius finn antropológus, aki 10 évet élt és kutatott Magyarországon.

Nem az a baj, hogy történelmi film készül, hanem hogy rossz – Deák Kristóf és Madarász Isti a Fülkében

Az Oscar-gála előre megy, a magyar nevezések hátra: évek óta közünk nincs a világelithez, pont amióta kurzusfilmeket nevezünk minden díjra. De miért tartunk ott, hogy a feltörekvők kezét elengedjük, a tehetségeket feketelistázzuk, a rendszerhű dilettánsok viszont végtelen pénzből dolgozhatnak? Az Oscar-gáláról és a magyar filmgyártás helyzetéről beszélgettünk az Oscar-díjas Mindenki rendezőjével, Deák Kristóffal, és az ő tehetségét is felismerő forgatókönyvíró-rendező Madarász Istivel.

Ukrajnától Rákay Philipig – Sebestyén Balázs a Fülke Extrában, vágatlanul

Tényleg több vér szárad Amerika kezén, mint Oroszországén? Hogyan magyarázza meg a fiának, ha az apját transzfóbnak nevezik? Amikor kimond valamit, tudja-e, hogy abból ügy lesz? A hvg360 Sebestyén Balázzsal készült videós podcastját most teljes egészében, vágatlanul láthatják.

Fülke: A női egyenlőség, mint a jogállam, itthon csak papíron létezik

Ha az anya nő, akkor egy nő anya kell, hogy legyen? A kormány kommunikációja és intézkedései efelé mutatnak, de Novák Katalin is mindent elkövetett, hogy ne inspiráljon fiatal nőket másra, mint szülésre. Hogyan érinti ez a propaganda-meseországon túli, 21. századi nőket? Kollégáink személyes tapasztalataikat mondták el nőnap előtt.

Egy podcast felvétele közben hajtott be egy kocsi a stúdióba – videó

Pont, amikor egyikük megjegyezte: "Milyen csend lett itt."

Sebestyén Balázs: Mindenki nagyon érzékeny, mindenki meg akar sértődni

Transzfób-e vagy sem, ha valaki szórakoztató műsorban hozza fel egy transznemű sportoló esetét? Megalázó-e egy kolumbiai kisfiút poén tárgyává tenni a tévében, még akkor is, ha fizetett színész? Van-e cancel culture Magyarországon? Akar-e politikus lenni? Ezekről kérdeztük Sebestyén Balázst.

Jön: Sebestyén Balázs a Fülke Extrában

Közéleti podcastunk videós adásában Sebestyén Balázs volt a vendégünk, az adás kedden érkezik.

Kunetz Zsombor a Fülkében: Az egészségügyi államtitkár lényegében már megbukott

Kunetz Zsombor egészségügyi elemző szerint Takács Péter egészségügyi államtitkárnak üzentek azzal, hogy leváltották a két helyettes államtitkárát. Azért nem őt rúgta ki Orbán, mert azzal elismerte volna, hogy a Magyar Orvosi Kamarának – amellyel frontot nyitott a kormány – teljesen igaza van. Kunetz Zsomborral átbeszéltük, mi vezetett idáig, miért tiltakozik a kamara, és hogyan csapódik le az egészségügy – többnyire egyelőre tervezett –átalakítása a betegeken.

Fülke: „Ha a szomszédok Zámbó Jimmyt hallgattak, becsuktuk az ablakokat” – Nagy Ervin és Zomborácz Virág A Királyról

Miért született életrajzi sorozat egy olyan énekesről, akinek az élete sem volt patyolattiszta, és ezért még a megkérdőjelezhetetlen művészi teljesítménye sem kárpótolt feltétlenül? Hogyan készült fel Zámbó Jimmy szerepére Nagy Ervin, és miért utálta a felesége forgatás közben? Mi igaz a Jimmyről szóló sorozat, A Király meglehetősen erős állításai közül, mi hazugság, és egyáltalán, mit nevezünk ténynek a botrányos énekes életrajzában? Erről és még sok mindenről beszélgettünk a sorozat vezető forgatókönyvírójával és rendezőjével, Zomborácz Virággal és Nagy Ervinnel a Fülke legújabb adásában.

Somogyi Zoltán a Fülkében: Varga Judit lemondása nem vita, hanem alapvetés kéne legyen

Ha lenne ellenzék, a korrupciós ügyek, a zöld ügyek és a közérdekű szakmák elégedetlensége egyaránt elég lenne, hogy megbukjon a rendszer. A másik oldal azonban látszólag nem próbál meg kitörni a rá szabott szerepből, így Orbánéknak annyi dolga van, hogy megmagyarázzák: miért is jó nekünk valójában, ha minden szövetségesünk gyűlöl minket. Belpolitikai helyzetértékelő podcast.

Meddig marad hungarikum a korrupció? – a Transparency magyarországi igazgatója a Fülkében

Közéleti podcastunk legfrissebb adásában Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója volt a vendégünk, akivel kevésbé beszéltünk arról, mennyire rossz nekünk – sokkal inkább pedig arról, hogy mit kell tennie a kormánynak, az EU-nak, és bizony, nekünk választópolgároknak, hogy javuljon a helyzet.

Akkugyár-kisokos: Minden, amit Debrecentől Gödig tudni érdemes, egy podcastban

Hogyan lett 2023 egyik legforróbb témája az akkumulátorgyártás Magyarországon? Ha lemaradt, vagy csak többet szeretne tudni, Fülke közéleti podcastunkban mindent összefoglaltunk: megszólalnak az érintettek arról, ami Debrecenben történik jelenleg és ami Gödön történt az elmúlt években, valamint annak is utánajártunk, mik a kormány céljai az akkumulátorgyárakkal.

Fülke: A Vodafone-üzlettel Orbán Viktor nyer, és mindenki veszít

Miért volt szükség a Vodafone megvásárlására, és miért fog végül többe kerülni az adófizetőknek, mint amennyibe papíron tűnik? És teljes-e ezzel a NER stratégiai terjeszkedése a magyar iparban? Közéleti podcastunkban annak jártunk utána, hogyan illeszkedik a telekommunikációs nagybevásárlás Orbán Viktor 2012-ben meghatározott céljaiba, és mit jelent ez nekünk fogyasztóként és adófizetőként.

"Putyin olyan barlangba ment be, amelyből nincs kijárat" – háborús évértékelő Sz. Bíró Zoltánnal és Földes Andrással

Miért lépett be Oroszország a háborús barlangba? Miről szól Ukrajna kitartása a Nyugat szemszögéből? És mi várható 2023-ban? Ez mind kiderül közéleti podcastunk a Fülke háborús évértékelő adásából, amelynek vendége ezúttal Sz. Bíró Zoltán és Földes András volt.

Fülke - Belpolitikai évértékelő Ésik Sándorral: A propaganda kovácsol, Brüsszel mohácsol

Jobb helyzetben van-e a Fidesz 2022 végén, mint 2021 végén volt? Az biztos, hogy a NER bőrén sebeket ejtett a válság és az EU-s pénzekért elvesztett csaták, de ellenzék nélkül szinte bármilyen válság jöhet. A Diétás Magyar Múzsa szerkesztőjével összegeztük, hogyan telt el egy újabb év a propaganda fogságába került Magyarországon.

Fülke – kulturális évzáró: A NER-ben a művészet is ellenség, ha szabad

Új arcok, régi visszatérők, botrányok, és egy rendszer, amely átszövi a kultúrát – valahogy így lehetett összefoglalni 2022-t, már ha a zene, a film, a színház és a képzőművészet egy évét akarjuk összegezni.

Fülke: Az igazi győztes Marokkó, a döntőt meg majd megnyeri valaki

Papírforma-e vagy sem az argentin-francia döntő? Megérdemli-e Marokkó, hogy bronzmeccset játsszon? Szabad-e hagyni a pankrációt a bírónak a csapatok között? És lett-e a torna végére vébéhangulatunk? Podcastban elemeztük a világbajnokság egyenes kieséses szakaszát.

Benzinhajsza az árstop utolsó napján: a teljes magyar gazdaságot megfejtettük, mire tankolni tudtunk - videó

Kemény fába vágtuk fejszénket közéleti podcastunk legfrissebb epizódjában: autóba helyezett stúdiónkban addig beszélgettünk az árstopokról és általában a gazdasági helyzetről, amíg sikerült tankolnunk. Az adás kis szerencsével tíz perc, nagy balszerencsével több óra is lehetett volna, végül bő egy óra alatt, Budáról indulva Pest másik oldalán tudtunk 95-ös benzint szerezni.

Fülke könyvajánló: Üljön le Ön is Michelle Obama konyhaasztalához!

Hogyan lehetnek relevánsak a világ egyik legbefolyásosabb nőjének a praktikái a mi életünkre nézve? A volt first lady legújabb könyve, a Belső fényünk ötvözi az önismereti, self-help kötetek mindennapi tanácsait egy különlegesen erős nő személyes történeteivel – közéleti podcastunk legfrissebb adásában a HVG Könyvek magyar kiadásának megjelenése előtt beszélgettünk róla.

Fülke: Néma németek és a belga bádoggeneráció

Véget értek a csoportmérkőzések a katari vébén – sokak szerint a torna csak most kezdődik igazán. Közéleti podcastunk legfrissebb adásában összefoglaltuk a világbajnokság körüli botrányokat, a színvonalvesztés okait és elemeztünk mindent, ami a pályán történt.

Fülke: Mekkora az én inflációm?

Miért érezzük úgy, hogy jobban drágulnak a dolgok, mint – az egyébként is drámai – az inflációs adatok sugallják? Közéleti podcastunkban ennek jártunk utána, hamarosan pedig Ön is kiszámolhatja, mennyi a személyes inflációs adata.

Fülke Földes Andrással: Tíz nap a posztapokaliptikus Kelet-Ukrajnában

Mi jár egy újságíró fejében egy aknamezőn? Hogyan bújnak elő azok, akiket hét hónap orosz megszállás után felszabadítanak? Mi történik ott, ahol még mindig zajlanak a harcok, és hogyan lehet ezt az egészet feldolgozni? Erről mesélt közéleti podcastunk legfrissebb adásában kollégánk, aki másfél hetet töltött a Putyin által annektált területeken.

Fülke: Tényleg kivárjuk, hogy az egész társadalom a bőrén érezze a tanárok ügyét?

Élőlánc Budától a Keleti pályaudvarig - így indul a nap a fővárosban szerdán, amikor országszerte, reggeltől estig akciózik a pedagógusszakma, a diákok és a szülők egy élhető és fenntartható oktatásért. Hogy mi szükség van erre? A fő célokról a láncot szervező Faludi Andrást kérdeztük, a tanársztrájkok történetét és az elvadult kormányzati reakciókat pedig Szabó Fruzsina, az Eduline vezető szerkesztője összegezte közéleti podcastunk legfrissebb adásában.

Fülke: Orbán megölelgette Putyint a látszatdemokrácia pulpitusán

Mindenkire, de főleg Brüsszelre lőtt parlamenti nyitóbeszédében Orbán Viktor, Oroszországot viszont nem bántotta, sőt. Erről a politikai nyitányról, a szankcióellenes új nemzeti konzultációról, a kormánypárti “bátrak” és az ellenzék szerepéről, a DK árnyékkormányáról és az olasz választások magyarországi hatásairól is beszélgettünk a közéleti podcastunk friss adásában.

Orbán diktatúráját ledönteni kell, nem megreformálni – Szergej Gurijev a Fülke Extrában

Aznap, amikor Putyin mozgósítást rendelt el, azzal az emberrel ültünk le beszélgetni, akinél kevesen értik jobban, hogyan működik egy hibrid rezsim. Videós podcastunk legfrissebb adásából kiderül, milyen is Orbán Viktor diktatúrája, milyen hatással lehet rá a válság, és kollaboráns-e az, aki betagozódik a NER-be.

Fülke: A kormány és Brüsszel közti feszültség fűti a forró őszt, nem az orosz gáz

Tényleg elesik Magyarország 6400 milliárd forint EU-s pénztől Orbánék miatt? Milyen következménye lesz, hogy az Európai Parlament kimondta: Magyarország egy „hibrid választási autokrácia”? A Mi Hazánknak tett politikai gesztus csupán Pintér “abortuszrendelete”? Ezekről a kérdésekről is beszélgettünk közéleti podcastunk friss adásában, de szóba került az is, mennyire kell a Fidesznek tartania “forró ősztől”.

Fülke: „Most látszik, mennyire nem volt olcsó az orosz gáz” – 200 napja tart a háború

Miről szól a mostani ukrán előrenyomulás? Meddig hergelheti magát Oroszország anélkül, hogy globális katasztrófát idézne elő? Mi zajlik le egy magyar putyinista elméjében? És mikor ihatjuk meg a Kreml-szerelem levét? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk közéleti podcastunk legfrissebb adásában.

„A seggnyalásnak nincs értelme” – G. Fodor Gábor a Fülke Extrában hamarosan

Vajon orosz propagandának látja-e a kormány kommunikációját annak kedvenc ideológusa? Kiterjesztettük közéleti podcastunkat, a Fülke Extra első, videós adásában G. Fodor Gábor lesz a vendégünk. A teljes beszélgetés pénteken érkezik a hvg360-on.

Márki-Zay Péter a Fülkében: Nem biztos, hogy nincs szükség az ellenzéki pártokra a tüntetéseken

A fideszes hazugságok most kell tudatosuljanak a lakosságban, de a kormányváltáshoz „hiteles alternatívára van szükség”, amelyet a Gyurcsány Ferenccel felálló ellenzéki összefogás képtelen volt és képtelen lesz biztosítani – erről is beszélt Márki-Zay Péter közéleti podcastunk legfrissebb adásában, amelyet a Spotify-, a SoundCloud- és az Apple Music-csatornánk mellett most a YouTube-on is megnézhetnek.

Fülke: „A katatörvény egy gumicsont, hogy elfelejtsük a rezsicsökkentés végét”

A kormány három nap alatt elfogadott egy törvényt és egy intézkedéscsomagot, amely tökéletesen szembemegy az eddig sokat emlegetett „családok védelmével”. De miért kellett a katához így, és ennyire rövid idő alatt hozzányúlni, és kiolvasható-e a sorok között, hogy eljött a rezsicsökkentés vége? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk közéleti podcastunk legfrissebb adásában.

Fülke podcast: Ispán, haza, család

“A nemzeti összetartozás eszméjét”, vagy éppen a figyelemelterelést szolgálja a főispáni tisztség és a vármegye elnevezés visszaállítása? Kiknek és mit üzen az ilyen szimbolikus ügyekkel a Fidesz? A pillanat uralása vagy egy saját korszak építése Orbán célja? A Fülke legfrissebb adásában a hvg.hu krónikásai a királyi udvar legújabb rendelkezéseit vitatták meg.

Mit kell tanulnunk abból, hogy a gyerekek kifütyülték az angol válogatott focistáit? Szél Dávid a Fülkében

Nem, nem rasszisták a gyerekek, de az a társadalom, amely legitimálja az ilyen megnyilvánulásokat, megnehezítheti a jövőjüket. A vasárnapi angol-magyar meccs eseményeire reflektálva a gyereknevelés került a Fülke legfrissebb adásának fókuszába, ahol Szél Dávid szakpszichológussal közösen vizsgáltuk meg, miképp befolyásolja a magyarországi közélet és a digitális tér a gyermekek fejlődését.

"A besúgó egy beszélgetésindító, nem dokumentumfilm" - a sorozat készítői a Fülkében

Áthallások és történelmi pontatlanságok ide vagy oda, A besúgó nem akar több lenni, mint egy fikció, amelyet egy fiatal gárda rakott össze, hogy beszélgetéseket indítson generációk között és a politikai árkokat kikerülve – mesélte Szentgyörgyi Bálint, a sorozat író-rendező-kreátora, és Vas Judit Gigi, A besúgó Enikője közéleti podcastunk legfrissebb adásában.

Fülke: Gyanús rendcsinálók és dörzsölt menedzserek Orbán új kormányában

Rogán Antal és Pintér Sándor lesz az új Orbán-kormány két erős embere, a régi nagy visszatérők és a friss üzletemberek nevét elnézve pedig jó eséllyel nem engedjük el Oroszország kezét a következő ciklusban. A hvg.hu podcastjában, aFülkében Dezső András és Baka F. Zoltán beszélgetett Nagy Iván Lászlóval az új kormánynévsorról és arról, mit jelenthet ez Magyarország jövőjére nézve.

Fülke podcast: Mellékszereplő lesz-e az ellenzék a NER negyedik évadában?

Megalakult az új parlament, ismét kétharmados kormánypárti többséggel, és egyelőre homályos célokkal. A hvg.hu közéleti podcastjában arra kerestük a választ, mit ért el az ellenzék az alakuló ülés részleges bojkottjával, egyáltalán van-e keresnivalója a parlamentben, illetve mihez tud kezdeni azon kívül? Azt is körbejártuk, mire számíthatunk ebben a ciklusban Orbán Viktortól és a “bátraktól”.

Hadházy Ákos a SzavazóFülkében: “Ha nem tudunk változást elérni, akkor ilyen lesz a 2026-os, a 2030-as és a 2034-es választás is”

A választási vereség okairól, a kampányban elkövetett hibákról és az ellenzék előtt álló jövőről is beszélt a hvg.hu választási podcastjában, a SzavazóFülkében Hadházy Ákos, aki szerint “nincs olyan hatalom és olyan diktatúra, amire ne lehetne sikeresen politikai nyomást gyakorolni”, csak más eszközökhöz kell nyúlnia az ellenzéknek, mint eddig. A politikus a műsorban beszélt Gyurcsány és Márki-Zay felelősségéről és arról is, milyen receptet ne kövessen semmiképpen az ellenzék.

Hadházy Ákos ma este a hvg.hu podcastjában: “Tudtuk, hogy doppingolnak, lefizették a bírót és felrúgnak majd minket”

A választási vereség okairól, a kampányban elkövetett hibákról és az ellenzék előtt álló jövőről is beszélt a hvg.hu választási podcastjában, a SzavazóFülkében Hadházy Ákos, aki szerint “nincs olyan hatalom és olyan diktatúra, amire ne lehetne sikeresen politikai nyomást gyakorolni”, csak más eszközökhöz kell nyúlnia az ellenzéknek, mint eddig.

Jön a rendkívüli SzavazóFülke: vasárnap kövesse a választás napjának eseményeit és az eredmények alakulását a hvg.hu-val

Mi történik a kampányhajrában, melyek a fő üzenetek, hogy állhat most a kormányoldal és az ellenzék, mennyit számít a mozgósítás? – erről beszélgettünk a SzavazóFülke videós adásában. Vasárnap, a szavazás napján rendszeresen bejelentkezünk ebben a formában a hvg.hu-n és a Facebook-oldalunkon.

SzavazóFülke László Róberttel: Ha Orbán azt mondja, jól állnak, akkor kicsit meg vannak ijedve

Mennyit számít, hogy mit mondott és mit nem március 15-én Orbán Viktor és Márki-Zay Péter, hogyan befolyásolja a kampányt a háború, és mi okozhatja most a legnagyobb fejtörést a Fideszben, illetve az ellenzéknél – erről beszélgettünk a hvg.hu választási podcastjában László Róbert választási szakértővel.

SzavazóFülke: Rá lehet-e tetoválni a sertéscombra, hogy a kormány jó?

Egy hónap múlva kezdődik el hivatalosan az amúgy már régóta zajló kampány, amelynek részeként a kormány folytatja az osztogatást, hangulatjavító intézkedésként pedig élelmiszerárstopot vezetett be. A kampányt a héten meghatározó témákról beszélgettünk a hvg.hu közéleti podcastja, a SzavazóFülke legújabb adásában.

"Nem biztos, hogy október 23. mindig nemzeti ünnep marad" - Rainer M. János a Fülkében

Sokkal boldogabb, mikor arról hall, hogy fiatalok kirándulásokat szervezve kivonulnak az emlékezetpolitikából október 23-án, mint amikor az állami megemlékezésekről olvas, mert az előbbiek sokkal hitelesebben megidézik 1956 október 23-ának emlékét - mondta Rainer M. János Széchenyi-díjas történész, az 1956-os intézet volt főigazgatója a Fülkében.