Hírkereső

Keresés

Manfred Webert újraválasztották az Európai Néppárt frakciójának élén

A német politikus harmadik ciklusát kezdheti meg.

Manfred Weber: Magyarországnak engedélyeznie kell a független vizsgálatot Pegasus-ügyben

Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint a kémbotrány nem tekinthető magyar belügynek.

Orbán Viktor egyik legnagyobb kritikusa tér vissza a lengyel belpolitikába

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök, az Európai Néppárt (EPP) elnöke teljes állásban tér vissza.

Gulyás: Lesz még olyan oltási akció, mint pénteken

A miniszter szerint most már látják, hogy sokan beoltatnák magukat, ha az oltóanyag típusa elfogadható.

Kovács Zoltán: Politikai célokra használja fel a járványt Donald Tusk

Donald Tusk megnyilakozása a Magyarország és Lengyelország demokratikusan megválasztott kormánya és politikai vezető ereje elleni boszorkányüldözés része – kommentálta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Európai Néppárt (EPP) elnökének a magyar és a lengyel kormány járványkezelését bíráló közlését hétfőn a Kossuth rádióban.

Novák Katalin: A Fidesz nehezen búcsúzott el az Európai Néppárttól

A párt alelnöke szerint az volt a legnagyobb aggályuk, hogy az EPP korlátozta volna a képviselők jogait.

Fülke: "A Fidesz kikormányozta magát a senki földjére"

A Fidesz kilépett az Európai Néppártból, ezzel a közösség elengedte a Fideszt, a magyar kormányt és részben az országot is - mondta a Fülkében Arató László, az EUrologus munkatársa.

Navracsics Tibort a jelek szerint szíven ütötte a Fidesz távozása a Néppártból

Nem érti, miért a Twitteren jelentették be és miért Novák Katalin tette meg.

Orbán Krisztián: A miniszterelnök olyan ellenségeket szerzett, akiket nem engedhet meg magának

A nyugati szövetségi rendszer gyengülése utat nyitott a potyautasoknak, ahogy Orbán Krisztián közgazdász nevezi azokat a szereplőket, akik a hatalmi tömbök közt egyensúlyoznak, és igyekeznek a zavaros helyzetből a legtöbb hasznot húzni. A körön kívül pedig ott vannak az egész rendszer lerombolásában érdekelt provokátorok. Mit jelent ez a vakcinákért folytatott globális versenyben?

Két mondatban reagált az Európai Néppárt a Fidesz kilépésére

A Twitteren tett közé rövid közleményt a Néppárt.

A Fidesz kilép a Néppártból is

Novák Katalin jelentette be a hírt.

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Az Európai Néppárt frakcióvezetője az osztrák Profilnak adott interjúban azt mondja, ő a személyeskedéseken hamar túltette magát, a Fidesszel a jogállami kérdésekben folytatott vita vezetett a szakításhoz.

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

A Fidesz intolerancia áldozata lett a Néppártban, az ellenzék oltásellenes, az oltási kampány pedig nem is állt le - mondta a miniszter a rádióban.

„A frakcióból való kilépésünk után a néppárti tagság már csak technikai kérdés”

A Fidesz nem ment keresztül pálforduláson, mint az Európai Néppárt (EPP). A nagyobbik magyar kormánypárt továbbra is a hagyományos kereszténydemokrata, konzervatív értékeket és családképet képviseli, illetve őrzi – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Markus Söder, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének, tartományi kormányfőnek a nyilatkozatára reagálva.

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

Egyszerűen nincs többé barátságos párt-lakóközösség - mondta Markus Söder pártelnök.

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

A Spiegel úgy értékeli a Fidesz kivonulását a Néppárt parlamenti frakciójából, hogy a magyar miniszterelnök útját romok szegélyezik, de ebben nyakig benne vannak az európai kereszténydemokraták is.

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A lengyelek által dominált frakcióban szívesen látnák a pártot.

Szijjártó a Fidesz kilépéséről: Manfred Weber szégyellje magát!

Hány munkaórát töltött Manfred Weber koronavírus-vakcinák beszerzésével - kérdezte a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó: Manfred Weber szégyellje magát!

Szijjártó Péter szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezés helyett a „legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezte, és az ehhez szükséges bürokratikus trükkökön agyalt.”

Így látja a nemzetközi sajtó a Néppárt és a Fidesz szakítását

Egy hosszú folyamat fejeződött be, a Fidesznek nincs helye az európai kereszténydemokraták között, írják a mértékadó német és osztrák lapok.

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

A Fidesz azt mondja: még nincs döntés arról, hova lépnek át, miután szerdán bejelentették: az alapszabály módosítása miatt kilépnek az EPP frakciójából. Bármerre is indulnak azonban el, az nagy mozgásokat indíthat el.

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Az RMDSZ képviselői az alapszabály-módosítás ellen szavaztak.

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői

Most megfelel nekik ez.

Deák Dániel a 888.hu-nak: A Fidesz volt az EPP frakciójának legsikeresebb pártja

Az Európai Néppárt (EPP) többet veszített a Fidesz távozásával, mint amennyit a Fidesz – mondta a 888.hu-nak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről

Miután az Európai Néppárt módosította a frakciójának működési szabályzatát, a Fidesz kilépett a képviselőcsoportból. Egy fideszes szerint a néppárt megfutamodott, egy cseh politikus azt mondta, hogy a döntés Orbáné volt, nem a képviselőké, Weber frakcióvezető pedig tudomásul vette a fejleményeket.

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kiléphet

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója megszavazta az új eljárási szabályokat. 148 képviselő (81 százalék) voksolt a változtatások mellett és 28 (15,9 százalék) ellene. Ez azt jelenti, hogy bekövetkezett az, amitől Orbán Viktor a frakciótagságukat függővé tette.

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

Othmar Karas, az Osztrák Néppárt európai parlamenti delegációjának vezetője szerint az EPP sok időt ölt a Fideszbe, az viszont “egy jottányit sem engedett”.

Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse

A Frankfurter Allgemeine Zeitung végigveszi, mi történhet, ha a Néppárt frakciója megszavazza, hogy felfüggeszthesse egy tagpárt minden képviselőjének jogait.

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Egy nagyon fontos kérdésre még nem született válasz a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kötélhúzása kapcsán: túlragozott-e ez a téma a Fidesz által a világtól teljesen elrugaszkodott helynek beállított, unatkozó, ámde gazdag bürokraták, politikusok, véleményvezérek és újságírók homokozójában, a brüsszeli buborékban? A válasz egy határozott igen.

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Nem tűnik úgy, mintha engednének az EPP képviselői, miután Orbán Viktor belengette a Fidesz távozását. A Politico szerint ironikus, hogy egy bürokratikus döntés vezet végül a Fidesz néppárti távozásához.

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Nem ért egyet a készülő szabályokkal, amelyek alapján könnyebb lenne kizárni egy nmezeti delegációt a Néppártból. Ha szerdán elfogadják a módosítást, a Fidesz kilép a néppárti frakcióból.

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Az Európai Néppárt (EPP) új szabályai miatt több fideszes politikus is bajba kerülhetne Deutsch Tamás miatt.

A Néppárt agytrösztjének igazgatója nem hiszi, hogy a Fidesz megváltozik

Roland Freudenstein szerint a patthelyzet nyomán a Fidesz megpróbálkozhat más európai pártcsalád tagjává válni, de nem látszik, hogy bármelyik is megfelelne neki.

Könnyebb lesz Deutsch Tamást kizárni, de elölről kell kezdeni az egészet

Az Európai Néppárt lényegesen egyszerűsítené azt az eljárást, amelynek eredményeként képviselők vagy képviselőcsoportok tagságát is fel lehetne függeszteni vagy ki lehetne zárni a frakcióból.

A Fideszre hegyezi ki az Európai Néppárt az új működési szabályzatát a kormánypárti sajtó szerint

Egyértelműen a Fidesz jogainak csorbítását célozza a Magyar Nemzet szerint az Európai Parlamentben (EP) az Európai Néppárt (EPP) frakciójának kidolgozás alatt lévő új működési szabályzata

Fideszes politikus ellenőrzi az uniós rendőrséget

Az Európai Néppárt (EPP) Hidvéghi Balázst, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét delegálta a Bűnüldözési Együttműködés Európai Uniós Ügynöksége (Europol) ellenőrzésért felelős közös parlamenti ellenőrző csoportba.

Az egész Fidesz-frakciót kizárná az Európai Néppárt

Úgy módosítanák az Európai Néppárt EP-frakciójának működési szabályzatát, hogy egyetlen szavazással, a képviselők egyszerű többségével ki lehessen zárni egy egész képviselőcsoportot.

Deutsch Tamás lemondott a Néppárt alelnökségéről

A lemondás pusztán formalitás volt, miután decemberben jogfosztott lett a fideszes EP-képviselő. Utódjára a Fidesz delegációja tehet majd javaslatot.

Deutsch Tamás lemondott alelnöki tisztségéről az EPP uniós frakciójában

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról, közölte a Népszavával az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportjának szóvivője

Orbán Viktor: Manfred Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz

Manfred Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz, ahol a jobboldalnak csak széle, a baloldalnak pedig csak közepe van – írta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjének válaszolva szerdán. A levélről a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Weber szerint Orbán szét akarja rombolni az egységes Európát

A Welt am Sonntagban a német politikus azt írta, ez a célja annak, aki egyenlőségjelet tesz az EU és „a szovjet kommunisták autoriter rezsimje” között.

Novák Katalin: Egy valóban kereszténydemokrata közösség nem önmagáért a hatalomért küzd

A családokért felelős miniszter szerint sokan dolgoznának szívesen egy csapatban Orbán Viktorral.