Hírkereső

Keresés

Guy Verhofstadt a Fülke Extrában: „Ha Magyarország ma jelentkezne az Európai Unióba, nem vennék fel"

Európa hatalmi válságban van, a kiút pedig az egyhangú döntéshozás eltörlésén és Ukrajna integrációján keresztül vezet – mondta Guy Verhofstadt EP-képviselő, volt belga miniszterelnök videós közéleti podcastunk legfrissebb epizódjában. Az Európai Parlament liberális pártcsoportosulása, a Renew képviselőjét emellett arról is kérdeztük, megerősítette vagy meggyengítette-e a háború az Európai Uniót, van-e szükség európai hadseregre és a liberális politika bukása-e, hogy a jövő évi EP-választásokon tovább erősödhet a konzervatív jobboldal.

Erős női politikusok harcán múlhat az Európai Néppárt jövője

Egy év múlva lesznek az európai parlamenti választások, de a kampány már most indul. A majdani végeredmény alapjaiban befolyásolhatja az egész kontinens sorsát.

Kocsis Máté szerint egy napon lehet 2024-ben az európai parlamenti és az önkormányzati választás

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az állam így 9-10 milliárd forintot is spórolhat. A törvényjavaslatot már a jövő héten beterjeszthetik. Ha a parlament elfogadja, akkor a jelenlegi településvezetők ugyan 2024 októberéig maradnak hivatalban, azonban már tavasszal döntenek sorsukról a választók.

Orbán Viktor 12 pontban foglalta össze a siker receptjét

Orbán Viktor a Bálnában tartott előadást csütörtökön, ebben azt mondta, hogy 2024 sorsdöntő év lesz, hiszen Amerikában elnökválasztás, az Európai Unióban EP választások lesznek, a konzervatívoknak pedig mindkét nagyhatalom intézményrendszerére szüksége van a sikerhez.

Donáth Anna: Kevesebb pártra van szükség az ellenzéki oldalon

A Momentum szerint a 2024-es EP választáson kiderül, milyen ellenzékre van szükségük a magyar választóknak.

Az átverés a Gyurcsány-család politikai „kultúrája”

Sosem lehet tudni egy nőnél, hol végződik az angyal és hol kezdődik az ördög – mondja Heine. Dobrev Klára esetében soha nem vetődött föl ez a dilemma bennem. Most azonban, hogy a Demokratikus Koalíció végzi Magyarországon az Európai Bizottság nyugdíjasokról szóló konzultációját, már az is megvilágosodott, hogy Gyurcsánynéval kapcsolatban az angyal, mint a szerethetőség jelképe, soha nem jutott eszembe.