Hírkereső

Keresés

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Bár nem politikus, a kormánymédiában olyan össztűz alá vették egy félreértelmezett mondata miatt, amilyet ellenzéki képviselők szoktak elszenvedni. De miért tartja primitívnek ezt a fajta kampányt Krekó Péter? Erről is beszélt Bihari Ádámnak, akivel kivesézték az oltással kapcsolatos kommunikáció hiányosságait is.

Az ellenzék már tervezi, hogyan számoljon le az oligarchákkal

Kommunikációban már nagy az összhang, a konkrétumok kidolgozása azonban még tart.

Navalnij őrizetbe vételére készül az orosz büntetés-végrehajtás

A Berlinből Moszkvába hazatérő Alekszej Navalnij ellenzéki politikus őrizetbe vételére készül az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

A fideszes politikus szerint a magyar ellenzékben összeér a szélsőjobb és a szélsőbal.

Orosz börtönszolgálat: Azonnal letartóztatják Navalnijt, amint hazatér Oroszországba

Az orosz börtönszolgálat csütörtökön közölte, hogy azonnal letartóztatják Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, amint visszatér országába, írja az AP

Komoly ellenzéki verseny várható a II. kerületi előválasztáson

Három ismert ellenzéki politikus is versenybe szállhat a II. kerületi ellenzéki előválasztáson. 2018-ban Varga Mihály nyert ebben a körzetben, de nem sokkal előzte meg a DK-s Niedermüller Pétert. Jövőre egyikük se indul, az ellenzéki pártok pedig egyetlen közös jelölt mögé állnának be, akiről előválasztáson döntenének. Öt másik budai körzetben is elindul a Momentum az előválasztáson, csütörtökön bejelentették a neveket.

Szisztematikusan csinálják ki az önkormányzatokat

Levelezés, üzengetés, kiakadás, ezernyi sérelem, és a jól ismert kormányzati sablonválaszok. Nagyon úgy néz ki, hogy a kabinet tavaly év végi, újabb elvonását már nem nyelik le az önkormányzatok, sokak szerint sorozatban jelenthetnek csődöt a kisebb-nagyobb városok még a nyár vége előtt, de a kistelepülések sem vághatnak 2021-nek nagyobb reményekkel. Persze csak ha a kormány nem kompenzálja a járvány-, és elsősorban a saját döntései nyomán kieső bevételeket. A független, vagy ellenzéki településvezetők úgy érzik, a kormány járványügyi megszorításait, vagy éppenséggel a támogatások szétosztását már semmi más nem hajtja, mint a 2022-es választási kampány, miközben a helyi közszolgáltatások lehetetlenülnek el.

Törheti a fejét a Kreml: Navalnij visszatér Oroszországba

Nem kis bátorságról tesz tanúbizonyságot Alekszej Navalnij, a legismertebb orosz ellenzéki. Vasárnap ugyanis annak ellenére visszatér hazájába, hogy tavaly augusztusban – minden bizonnyal az orosz titkosszolgálat ügynökei – megmérgezték őt, most pedig bejelentették, korábbi felfüggesztett börtönbüntetését letöltendőre változtatják, így akár rendőrök is várhatják a reptéren.

Vasárnapra ígérte a hazatérését Németországból Alekszej Navalnij

Az orosz ellenzéki politikus erről a közösségi médiában közölt bejegyzést.

Navalnij hazatér Oroszországba

Az orosz ellenzéki politikus bejelentette szándékát, hívei attól tartanak, hogy őrizetbe veszik.

A korábban megmérgezett Navalnij vasárnap visszatér Oroszországba

Alakeszej Navalnij orosz ellenzéki politikus bejelentette: vasárnap visszatér Oroszországba, írja a CNN

Kazahsztán: a kormányzó párt elsöprő győzelmet aratott a választáson

A kormányzó Nur Otan (Haza Pártja) a szavazatok több mint kétharmadát, 71,09 százalékát szerezte meg a január 10-én tartott kazahsztáni parlamenti választáson – közölte kedden Konsztanytin Petrov, a központi választási bizottság vezetőjének helyettese.

A francia kormány tagjai, valamint ellenzéki politikusok is elítélték Trump felfüggesztését

Szerintük a digitális oligarcha fenyegetést jelent az országokra és a demokráciákra.

Navalnij szerint veszélyes precedenst teremt Trump letiltása a Twitterről

A döntést ki fogják használni a szólásszabadság ellenségei – véli az orosz ellenzéki politikus.

Az I. kerület ellenzéki polgármestere meghosszabbította fideszes elődje szüleinek trükkös lakásbérleti szerződését

Nagy Gábor Tamás szülei egy kiskaput kihasználva hekkelték be magukat egy 200 millió közpénzből felújított barokk házba. V. Naszályi szerint azért hosszabbítottak mindenkivel, hogy jobban reformálhassanak.

Az I. kerület ellenzéki polgármestere úgy döntött, továbbra is jár a bérlakás fideszes elődje szüleinek

Pedig ellenzékből még élesen bírálta, miként jutottak lakáshoz a Nagy Gábor Tamás szülei.

Budavár ellenzéki polgármestere döntött: tovább jár a bérlakás a fideszes elődje családjának

Váradiné Naszályi Márta budavári polgármester meghosszabbította elődje, Nagy Gábor Tamás rokonainak bérleti jogát, így a volt fideszes polgármester szülei még két évig élhetnek nettó 78 ezer forintért egy 105 négyzetméteres önkormányzati bérlakásban. Még ellenzékből a jelenlegi polgármester élesen bírálta, hogy Nagy pályáztatás nélkül, egy jogi kiskaput kihasználva kvártélyozta be családját az exkluzív műemléklakásba, most viszont egy személyben ő maga bólintott rá a maradásukra. Az ellenzéki polgármester szerint nem volt más lehetősége, ráadásul az önkormányzat illetékes bizottsága - az ellenzéki tagokat is beleértve - sem kifogásolta a hosszabbítást. Egy jogász szakértőnk szerint bíróság elé kellett volna vinni ezt a szimbolikus és vitatható ügyet.

Jakab szivárványpártja és a 180 fokos Gyurcsányista fordulat

Tartóztassák le Gyurcsányt – kezdeményezte a Jobbik, aztán kettőt pislogunk, azt látjuk, hogy egymás mellett pózolnak, együtt akarják megváltani a világot a szeretet nevében, majd elhangzik, hogy egyetlen bűn sem maradhat büntetlenül. Akkor most mit is akarnak?

A hazai ellenzék erőszakosságára húzza fel a kormánypárti sajtó a washingtoni helyzet értelmezését

Ellenőrizhetetlenül lebonyolított, nyilvánvalóan csalásokkal teletűzdelt elnökválasztás és a vereséget ennek ellenére méltóságteljes tiltakozással fogadó Donald Trump képe rajzolódik ki a hazai kormányközeli médiumok híreiből. Vele szemben áll a „botrányos választáson” győztes Joe Biden „elnökségének káosza” – miközben a demokrata politikus nem, hogy hivatalába nem léphetett még, de a végletekig elhúzódott a választás eredmény végleges hitelesítése is, amely csak azután történt meg, hogy kiszorították a Capitoliumot megostromló Trump-párti tüntetőket. A washingtoni zavargásokat a Orbán Viktor gyorsan párhuzamba vonta a 2018. decemberi ellenzéki tiltakozásokkal és egy kicsit – bár egyelőre bizonytalanabbul – 2006-tal is.

Vidnyánszkyék "kulturális teret foglalnak" az ellenzéki vezetésű Szombathelyen

A Magyar Teátrumi Társaság is tulajdonosa annak a nonprofit vállalkozásnak, amely a felújítandó szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központért lesz felelős.

Orbán Rogánnal kísértette ki a pécsi polgármestert

Péterffy Attilát érzése szerint biodíszletnek hívták egyetlen ellenzéki polgármesterként a Karmelitába, hogy ott tájékoztatást kapjon az önkormányzatokat érintő újabb elvonásokról. Hamar távoznia is kellett, a fideszes városvezetők még maradtak Orbánnál.

Nem lesz egyszerű közösen kormányozni az összefogás pártjainak

Az ellenzéki összefogás az önkormányzatok szintjén már vizsgázik kormányzóképességből.

A hadsereg tett rendet a ghánai parlamentben, miután összeverekedtek a képviselők az ellenzéki házelnök megválasztása miatt

Ghánában a hadsereg állította helyre a rendet a decemberben megválasztott kormánypárti és ellenzéki képviselők között a ghánai parlamentben szerda estétől csütörtök hajnalig, írja az MTI

6 milliárd forinttal kevesebbet ad Őrsiéknek a kormány egy rendelőre, mint amennyit fideszes elődjének megígértek

Az év végén döntött arról a kormány, hogy a fideszes Láng Zsoltnak megígért 6,8 milliárd forintos állami támogatás helyett csak 672,5 millió forintot ad a II. kerület ellenzéki vezetésének egy Frankel Leó úti rendelő építésére. A szintén ellenzéki vezetésű Tatabányán 2 milliárd forintos lyukat ütött a válság és a kormányzati elvonások a 16 milliárdos költségvetésben. Csökkentik a képviselők fizetését, és tíz százalékos létszámleépítést jelentett be a polgármester a városházán. Két csütörtöki példa az önkormányzatok harcára.

Bayer Zsolt: A lónak a faszát fogja végrehajtani Hadházy

A fideszes műsorvezető szerint alaptalan a végrehajtás ellene, hiszen ezren vállalták, hogy fizetnek 300 forintot. Az ellenzéki képviselő szerint ha Bayer ezt hiszi, akkor vélhetően átverték őt a barátai és az ügyvédje is.

Kocsis Máté: Józsefváros megkapja az 1,7 milliárdos támogatást a káptalanfüredi tábor fejlesztésére

Szerdán tovább folytatódott az üzengetés Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, valamint Józsefváros-Ferencváros országgyűlési képviselője és Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármestere között

A budapestiek többsége szerint a kormány célja a főváros szívatása

A fideszes és az ellenzéki szavazók még azt is másképp látják, hogy nehezebb-e parkolni Budapesten.

Űgy tűnik Biden megint nyert – és Magyarországra is figyelhet

Összellenzéki tervek, 10080 magyar halott, és az univerzum kora a 444 napindító hírlevelében.

Ellenzéki politikusok, demokráciapárti aktivisták tucatjait vették őrizetbe Hongkongban

A pekingi központi vezetés által bevezetett nemzetbiztonsági törvény megsértése miatt.

Ellenzéki politikusok, demokráciapárti aktivisták tucatjait vették őrizetbe Hongkongban

Kína provokációnak minősítette a hongkongi előválasztást.

Ellenzéki aktivisták tucatjait vették őrizetbe Hongkongban

Többségük ellen "felforgatás" gyanújával indult eljárás.

Több mint ötven demokráciapárti aktivistát vettek őrizetbe Hongkongban

Több mint ötven demokráciapárti aktivistát vettek őrizetbe szerdán Hongkongban a pekingi központi vezetés által tavaly bevezetett nemzetbiztonsági törvény megsértése miatt, írja a helyi médiára hivatkozva az MTI

Az ellenzéki közös kormányzás terve Fletó tornacipőjéhez hasonlít: szaga van

Közös sajtótájékoztatón jelentette be ma a Gyurcsány vezette közös ellenzék, melyek lesznek közös kormányzásuk alapelvei 2022 után. Hogy mennyivel utána, arról nem esett szó…

Megtorpedózta az állam a józsefvárosi gyermektábor évek óta húzódó befejezését

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elutasította a VIII. kerületi önkormányzat évek óta átalakítás alatt álló káptalanfüredi gyermeküdülője átadási határidejének meghosszabbítását, és az állami támogatás visszafizetését követeli az ellenzéki vezetésű Józsefvárostól. Szabó Tünde tavaly nyáron még jóváhagyta ezeket a kéréseket. Pikó András polgámester szerint a lépéssel a gyerekeken áll bosszút a Fidesz.

Megállapodtak a közös kormányzás alapelveiről az ellenzéki pártok vezetői

Fekete-Győr András azt ígérte, hogy véget vetnek az oligarchák hatalmának és leszámolnak a korrupcióval.

Lefektették a közös kormányzás alapelveit az ellenzéki pártok vezetői

Hat pontban fogalmazták meg a közös kormányzás legfontosabb alapelveit az ellenzéki pártok vezetői, kedd délután egy online sajtótájékoztatón írták alá a dokumentumot. Mint fogalmaztak, az ellenzéki pártok sorsdöntő lépésre készülnek, „egy sikeres, felszabadult és szolidáris Magyarországot” fognak megteremteni, ha győznek a 2022-es országgyűlési választásokon.

Aláírták az ellenzéki pártok vezetői a dokumentumot, amely a közös kormányprogramjuk alapja lenne

A Jobbik, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd, az MSZP és a DK vezetői megállapodtak abban, mik lennének a közös kormányzásuk alapjai. A Parlamentben írták alá az ezt bemutató dokumentumot.

Az ellenzéki összefogás tagjai rögzítették, hogyan képzelik el a közös kormányzást

A pártvezérek hat pontban foglalták össze, milyen Magyarországot akarnak 2022 után létrehozni.

Az ellenzéki összefogás hat pontban rögzítette a közös kormányzás alapelveit

Hat párt, hat alapelv: Gyurcsánytól a Jobbikig, mindenki elfogadta a készülő ellenzéki kormányprogram sarokköveit.

Az ellenzék vezetői mind beoltatnák magukat a vírus elleni vakcinával

Az ellenzéki pártvezetők és politikusok mind beoltatják magukat a koronavírus elleni vakcinával, amint erre lehetőségük lesz

Kockázatos is lehet személyi feltételeket állítani az ellenzéki jelölteknek

Politikai elemzőket kérdeztünk az ellenzéki összefogással kapcsolatban.

Több ellenzékit is kizártak a parlamentből Georgiában

Az ellenzéki erő negyedik képviselője ugyanakkor bejelentette, hogy részt kíván venni a parlament munkájában.

Hangfelvételek szerint a fehérorosz KGB állhat Pavel Seremet meggyilkolása mögött

A 2008 és 2012 közötti felvételeken több, fehérorosz ellenzéki „likvidálásáról” is szó esik, és a gyilkosságok finanszírozására a megrendelő Lukasenka állítólag 1,5 millió dollárt különített el.

Negatív teszttel sem mentesülnek a szigorú korlátozások alól az osztrákok január 24. előtt

Bár felmerült tervként, hogy egy héttel a lockdown feloldása, enyhítése előtt mindenki szabadulhatna a szigorú korlátozások alól Ausztriában egy negatív teszt fejében, az ellenzéki pártok ellenálltak, így az osztrák kormány végül úgy döntött, január 24-ig maradnak a szigorú korlátozások, és az éttermek, illetve nem alapélelmiszereket árusító boltok zárva tartanak, a szabályozás egységes

Hiába vezet az ellenzék a közvélemény-kutatások szerint, így is fideszes parlamenti többséget hozhatna egy választás

A pártpreferenciákat vizsgáló felmérések átlagát elemző 444.hu szerint, ha most lenne az országgyűlési választás, akkor 57 százalékos parlamenti Fidesz-KDNP többséget hozna.

Tényleg vezet az ellenzék a közvélemény-kutatásokban?

Könnyű bedőlni az év végén megjelent kutatásoknak, de a valóság bonyolultabb. A közös ellenzéki lista nem csak az ellenzék, de a Fidesz szavazatait is növeli, és az arányokon egyelőre nem változtat, hogy ki lesz az ellenzék listavezetője.

Nincs egységes ellenzéki állsápont a koronavírus elleni oltásról

A Momentum kötelezővé tenné, a Jobbik ellenzi ezt, az LMP aktívan kampányol mellette, a DK az orosz vakcina tesztelését emberkísérletnek tartja.

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 6. rész

Kitörő öröm a hazai ellenzéki oldalon – de mire számíthatunk valójában?

A Lánchídra kifeszített molinóval tiltakozik az ellenzék a kormányzati elvonások miatt

Az ellenzéki pártok az év utolsó napjaiban így akarnak tiltakozni az Orbán-kormány járvány- és válságkezelése ellen.

Az ellenzékiek több Európát szeretnének az egészségügyben, a kormánypártiak nem

Egy felmérés szerint a magyarok 71 százaléka jó dolognak tartaná, ha az Európai Unió nagyobb szerepet vállalna az egészségügy fejlesztésében és működtetésében. Ez a terület ugyanis tagállami feladat, azonban elindult egy folyamat, amelynek eredményeként az EU hatásköre kibővülhet. A kormánypárti szavazók azonban inkább ellenzik ezt a tervet és elégedettek a hazai egészségügy állapotával.