Hírkereső

Keresés

Nyomozást indított az NNI az előválasztási rendszert ért kibertámadás ügyében

Az aHang szerint az elmúlt napokban több támadási kísérlet is volt az irányítópult és a rendszer-erőforrások megbénítására, de adatvesztés, vagy -lopás nem történt.

Az MSZP szerint feddhetetlen Tóth Csaba, akit eközben egy másik ügyben elítélt az OEVB

A zuglói képviselőt vagyonnyilatkozata miatt ugyan felmentették, de szabálytalan kampányolásért elmeszelték. Hadházy Ákos szerint a Tóth mellett kiálló pártok világossá tették, hogy nem követik a megtisztulás politikáját.

Ózdi alpolgármester: A kéztartásom nem náci karlendítés volt, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni

Egy múzeum zsidóellenes feliratai előtt kapták le az ellenzéki előválasztáson is induló jobbikos Farkas Péter Barnabást, aki azt állítja, hogy a társainak integetett.

Kedden már közel 73 ezren szavaztak az előválasztáson

A második napon nőtt a részvétel, a többség személyesen szavazott.

Közel 73 ezren szavaztak az előválasztás második napján

Ez hatezerrel több, mint hétfőn.

Két nap alatt 140 ezren vettek részt az előválasztáson

A második nap nőtt a részvétel, de a közel 73 ezer szavazatból csak 3468 volt az online voks kedden.

Előválasztás: feljelentést tesznek hackertámadás miatt

Az ellenzék arra jutott, hogy Kínából indult a támadás.

Márki-Zay elismerte, nem értesítették az éttermet arról, hogy politikai rendezvényt fognak tartani

Máskor általában szólni szoktak.

Márki-Zayék nem rendeltetésszerűen használták az éttermet, állítja az ügyvezető

Közlése szerint a politikusok nem kértek engedélyt a rendezvényre, ezért kellett távozniuk.

Nem Orbánt kell most legyőzniük

Az előválasztás legfontosabb kérdése: ki lesz a miniszterelnök-jelölt. Karácsony Gergelynek mennyire kudarc, ha nem ő nyer? Dobrev Klára számára mi az igazi siker? Jakab Péter mit akart elérni a parizerkampánnyal? Márki-Zay Péternek mi jelenti a bravúrt? Fekete-Győr András miért nem lépett vissza? Elemzés a jelöltek kampányáról és céljairól.

Két nappal meghosszabbítják az előválasztást az informatikai rendszer összeomlása miatt

Szeptember 28-ig lehet majd a szavazni az első fordulóban. Még vizsgálják, mi okozta a rendszer összeomlását, Kínából jöhetett a támadás.

Tóth Csaba: Nincs semmilyen eltitkolt vagyonom

Közleményt adott ki Tóth Csaba szocialista képviselő, amelyben Hadházy Ákos pénteken, a zuglói előválasztási vitában megfogalmazott vádjaira reagál.

Etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen Jakab Péter

Hadházy Ákos pénteken mutatott be olyan dokumentumokat, amelyek felkeltették Jobbik miniszterelnök-jelöltjének érdeklődését.

Az MTI ingerküszöbét nem ütötte át se az előválasztás elindulása, se a leállása

A hirado.hu viszont talált helyette egy sokkal aktuálisabb és fontosabb témát, aminek két nap alatt 21 cikket szentelt.

Az ellenzék a kormányt vádolja az előválasztás rendszere elleni informatikai támadással

Bizonyítékot azonban nem mutattak erre. Az új jelmondat: Stop, Orbán!

Eddig példátlan esemény zajlik Magyarországon, de az MTI egy sort sem írt róla

Mintha nem is létezne a minden jel szerint magyar választók tömegeit megmozgató demokratikus gyakorlat: az előválasztás.

Iványi Gábor szerint félreértették: ő nem kizárólag Dobrev Klárát támogatja, hanem őt is

A lelkész a Klubrádióban tisztázta, hogy támogatja mind a három indulót, akik között szerinte el fog dőlni, hogy ki lesz a jövőben a miniszterelnök-jelölt.

Összeomlott az előválasztási rendszer, az ellenzék hatalmas sikerről beszél

Hiszen óriási az érdeklődés, írták. Azért a rendszert fel lehetett volna erre előre készíteni.

Iványi Gábor: Nem azt mondtam, hogy én Dobrev Klárát támogatom, hanem én támogatom Dobrev Klárát

A lelkész szerint félreérthető lehetett, de valójában mindhárom szerinte legesélyesebb jelöltet támogatja, nem kizárólag a DK-ét.

Mekkora részvétel várható az előválasztáson?

A Republikon Intézet szerint 550-650 ezer ellenzéki választó szavazása hatalmas sikernek számítana. A rendszer mindenestre már szombat délelőtt nem bírta a rohamot.

Nem bírta a rendszer, leállt az előválasztás

Szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére.

Ki lesz Orbán kihívója? Ki vezeti majd az ellenzéket? Erről dönt a ma kezdődő előválasztás

A miniszterelnök-jelölti posztért öten küzdenek, a legtöbb jelölt állítására a DK és a Jobbik esélyes. Az első forduló kezdetére összeszedtük, mit kell tudni az ellenzéki előválasztásról.

Ma kezdődik az előválasztás, mutatjuk, hol és hogyan tud szavazni

Személyesen és online is van lehetőség voksolni. Nyolc napon át tart az első forduló, a végére 106 győztes lesz. Gyorstalpaló az előválasztásról.

Illegális gyorsulóversenyen kampányolt a Jobbik kaposvári képviselőjelöltje

Közös közleményben ítélték el a pártok helyi szervezeteinek vezetői, hogy így próbált plusz szavazatokhoz jutni. Állítólag azt ígérte, legálissá teszik a gyorsulási versenyeket.

Hadházy és Tóth kölcsönös vádaskodással, kioktatással szórakoztatta a Zugló TV nézőit

Pénteken lezajlott a zuglói előválasztási vita második felvonulása is, ezúttal Tóth Csaba terepén, a Zugló TV-ben, ahova Hadházy Ákos is elment. Parázs vita alakult ki a két jelölt között, de Zuglóról kevés szó esett.

Brenner Koloman: Miért Jakab Péter? Mert a vidék nélkül nincs kormányváltás

Jakab Péter Jobbik-elnök nem az elitből jön, és nem is elitet akar építeni, hanem az egyszerű magyar emberek életét jobbá tenni, írja szerzőnk, az Országgyűlés jobbikos alelnöke az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek mellett érvelő Kortesbeszéd-sorozat újabb megszólalójaként.

Iványi Gábor Dobrev Klárát támogatja

A DK jelöltje mögé állt be az előválasztáson támogatóként a kormány által vegzált egyházi vezető.

Lukácsi Katalin: Márki-Zay nem messiás, hanem Dávid, aki legyőzheti Góliátot

A kormánnyal vívott Dávid és Góliát-harcban a siker nem a Góliáttá válásban rejlik. Márki-Zay Péter nem azért nem lop, mert még nem volt rá elég ideje, hanem mert nem is akar, írja szerzőnk Kortesbeszéd című sorozatunk újabb megszólalójaként.

Betarthatatlan ígéretekkel indul az ellenzék előválasztási kampánya

Egy tekintetben biztosan előnybe kerültek az ellenzéki szavazók az előválasztással: ők legalább maguk választhatják ki, kit küldenek csatába.

Republikon: Tordai Bence átvette a vezetést Kálmán Olgával szemben

Izgalmasnak ígérkezik az előválasztás a fővárosi 4. választókerületben, ahol a felmérés szerint mindkét ellenzéki jelölt meg tudná verni a fideszes indulót.

A Jobbik és a DK nyerhet a legnagyobbat az előválasztáson

A 21 Kutatóközpont kiszámolta, melyik párt hány jelöltje győzhet a szombaton kezdődő előválasztáson. A Jobbik tarolhat a vidéki körzetekben, a DK és a Momentum inkább a városokban lehet sikeres. Az alacsony részvétel nagy valószínűséggel a DK-nak kedvezne, de még az utolsó pillanatos visszalépések is befolyásolhatják az eredményt.

Ezt felelte Novák Katalin, amikor arról kérdezték, kiáll-e Orbán Viktor vitázni a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölttel

Sokakat érdekel ez a kérdés.

Bécsből kapott támogatást kampányához Karácsony Gergely

Karácsony Gergely a legalkalmasabb arra, hogy megnyerje a bizonytalanokat és a csalódott fideszeseket – állítja Paul Lendvai. A Bécsben élő elemző, újságíró szerint Dobrev Klára is képzett és tapasztalt, de neki nagyobb is az elutasítottsága.

Üres maradt Tóth Csaba pulpitusa a zuglói előválasztási vitán, a Partizán áll a bírósági tárgyalás elébe

Kellemetlen és összeférhetetlen jelöltekre van szüksége az ellenzéknek Hadházy Ákos szerint, de arról is beszélt a Momentum zuglói jelöltje, hogy miért nem mutatott be eddig konkrét bizonyítékokat Zuglóban korrupciós ügyekben. Egyedül vett részt Hadházy a Partizán vitáján, miután ellenfele az utolsó pillanatban lemondta azt.

Először feszülnek egymásnak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek

Kevesebb mint egy hét múlva kezdődik az előválasztás, amelyen eldől, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója jövő áprilisban. Gazdasági, egészségügyi, oktatási és korrupciós témákról vitáznak a miniszterelnök-jelöltek.

Közzétették az ellenzéki pártok, hol és mikor lehet szavazni az előválasztáson

Az ország 775 településén lesz lehetőség a személyes szavazásra.

Előválasztás: Hétfőn indul a szavazási előregisztráció, két jelölt elvérzett, ötöt már visszaléptettek

Hárman a legelején visszaléptek, így 262 jelölt kezdett támogató aláírásokat gyűjteni. Ketten közben adták fel, a 260 versenyben maradt jelölt közül pedig kettő nem teljesítette a feltételeket. Versenyben maradt öt miniszterelnök-jelölt és 258 egyéni jelölt, de közülük máris visszaléptettek ötöt.

A Republikon mérése szerint Dorosz Dávid, Karácsony volt helyettese áll nyerésre Dunakeszin

Az öt ellenzéki párt által támogatott Dorosz Dávid volt főpolgármester-helyettes, Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampányfőnöke az esélyes az előválasztási győzelemre a DK-s jelölttel szemben.

Kockás füzetében Karácsony már tervezgeti az árnyékkormányát

Nem csak előválasztási győzelmében biztos Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd–LMP miniszterelnök-jelöltje, de már leendő kormányának tagjain gondolkodik. A közös ellenzéki lista – élén javaslata szerint az öt előválasztási miniszterelnök-jelölttel – kemény politikai vita tárgya lesz Karácsony szerint, aki azt is elárulta, ő mire építené az ellenzék kampányát.

Előválasztás: mind az öt miniszterelnök-jelölt indulhat, 189 egyéni jelölt is már biztos

Márki-Zay Péter ajánlásainak ellenőrzésével is végeztek, így Dobrev Klára, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Fekete-Győr András miniszterelnök-jelöltsége mellett az övé is hivatalos – tudtuk meg. Az egyéni jelöltek csaknem 72 százalékát, a 263-ból 189-et szintén jóváhagyták már, és eddig senkit nem utasítottak el az előválasztási szervek.

Pécsen fej fej mellett áll Mellár Tamás és a Momentum jelöltje

Szoros verseny várható Pécsen, Baranya megye 1-es körzetében az ellenzéki előválasztáson induló két jelölt, a jelenlegi képviselő Mellár Tamás és vetélytársa, Nemes Balázs között egy friss felmérés szerint.

Kik lesznek az előválasztási szavazólapon, és hogyan lehet majd szavazni?

Néhány nap, és a támogató aláírások ellenőrzése után véglegessé válik az ellenzéki előválasztás mezőnye, várhatóan 5 miniszterelnök-jelölttel, és 250 körüli egyéni képviselőjelölttel. A szavazás első fordulója szeptember 18-án kezdődik, a második október 4-én. Összeszedtük, ki, mikor és hogyan szavazhat, de a fő kérdés az, kik lesznek a szavazólapon?

Pálinkás: "Újra belevágnék, még ha sejtettem is, hogy nem jön össze”

A hat versenyben maradt ellenzéki miniszterelnök-jelölt közül egyedül Pálinkás Józsefnek nem sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 20 ezer aláírást, Fekete-Győrnek is csak épphogy sikerült. Pálinkás azt mondta, pártja, az Új Világ Néppárt ezután Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt – és az ő színeikben induló egyéni jelölt – mögé áll majd be.

Pálinkás József nem lesz ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Nem jött össze a megfelelő számú támogatói aláírás. Az Új Világ Néppárt elnöke számított erre.

Előválasztás: A kompromisszumoknak vége, mindenki a saját érdekeit nézi

Az ellenzéki pártokat elkapta az előválasztási versenyszellem, több kérdésben sem tudtak megegyezni, ezért inkább elengedték. Bár a politikai reklámok szabályozását teljesen összekuszálta a Fidesz, a mostani kampányba mégis jelentős pénzeket pumpálnak a miniszterelnök-jelöltek és pártjaik. Kérdés, mi marad az egységből és a pénzből tavaszra.

A Karácsony elleni szőnyegbombázás jelentheti azt is, hogy Orbán vele akar megküzdeni

Az egyszerű karaktergyilkosságon és az ellenzéki előválasztás zavarásán kívül van izgalmasabb magyarázat is a Fidesz meglehetősen szokatlan, petíciónak álcázott megmozdulására Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely ellen.

Jakab Péter 31 800 aláírást adott le

De tovább gyűjti őket.

Kikosarazták a Partizánt a miniszterelnök-jelöltek, az ATV-hez és az RTL-hez mennek

Megvannak az időpontok, mikor láthatunk miniszterelnök-jelölti vitákat. Egyelőre az a biztos, hogy az ATV-n és az RTL-en lesznek ilyenek, mert a miniszterelnök-jelöltek nem mennek a Partizán által szervezett vitára, holott ott lesznek az egyéni képviselőjelölti viták is.

Jakab Péter szerint Orbán lesz a börtönválogatott csapatkapitánya

A Jobbik miniszterelnök-jelöltjét egy utcafórum után kérdezte a 444. Szerinte választást pénzzel nem lehet megnyerni, „csak lábbal”.

Ecsenyi Áron visszalép a miniszterelnök-jelölti előválasztástól

Visszalép a miniszterelnök-jelölti előválasztástól Ecsenyi Áron – a Le Az Adók 75%-ával Párt elnöke ezt az ATV Híradójában jelentette be. Ecsenyi