Hírkereső

Keresés

Gazdasági katasztrófa Srí Lankán, közel a csőd

Az iskolákat is bezárták, élelmiszer is kevés van.

Bezárták az iskolákat a benzinhiány miatt Srí Lankán

A köztisztviselőket arra kérik a hatóságok, hogy maradjanak otthon. Országos áramkorlátozásokat is bejelentettek, amelyek napi négy óra hosszat is eltarthatnak.

Matolcsy is bejelentette, hogy vannak ötletei a megbillent magyar gazdasági helyzet javítására

A jegybankelnök 144 pontos programjában szó van a munkahelyi bölcsődékről, támogatja a célzott bevándorlást, és jelentősen visszafogná az állami kiadásokat, akár tervezett beruházások leállításával is.

Csődközelben a Samsung gödi akkumulátorgyárának alvállalkozója

A nagyberuházáson dolgozó magyar vállalkozások hónapok óta várnak a pénzükre.

Zelenszkij: HIába próbálnak erőt mutogatni az oroszok, a Donbaszban marad az ukrán zászló

„Bármilyen »kreatívak« is az oroszok Herszonban és Melitopolban, bármennyire is mutogatják állítólagos »erejüket« az Azov-tenger partján és Donbasz megszállt területein, csak ideiglenesen vannak ott. Az ukrán zászló, az ukrán törvény, és az ukrán élet ott fog maradni” – mondta vasárnap esti beszédében Volodimir Zelenszkij.Az ukrán elnök a szokásos éjjeli üzenetében főleg a jövő heti terveiről beszélt: hogyan igyekszik minél több fegyvert és pénzügyi támogatást szerezni Ukrajnának, ami nemcsak az ország fenntartásához szükséges, de a háború utáni újjáépítéshez is.„Dolgozunk az Oroszország elleni szankciók szigorításán is. Partnereink döntéseivel hétről hétre kell szűkebbre szabnunk Oroszország kapcsolatát a világgal. A megszállóknak érezniük kell, hogy a háborújuk költsége egyre csak emelkedik.”Zelenszkij szerint próbálnak minél több figyelmet fordítani Ukrajna felé világszerte – ehhez a jövő héten egyrészt vezető amerikai egyetemek diákjainak küld majd videóüzenetet, másrészt ukrán egyetemistákkal is találkozik majd az elnök virtuálisan. A diákok mellett folytatja Zelenszkij beszédsorozatát a világ parlamentjeiben is: a héten Luxemburg törvényhozása előtt szólal fel, és a jövőben több figyelmet szeretne fordítani az afrikai és az ázsiai országok felé. Emellett beszéddel készül Zelenszkij a május végi davosi Világgazadsági Fórumra is, amiben a háború utáni újjáépítésről szól majd.A diplomácia mellett viszont elkerülhetetlen szerepe lesz továbbra is a harcoknak: „Készülünk Oroszország újabb támadási kísérleteire a Donbaszban, hogy valamilyen módon fokozzák mozgásukat Ukrajna déli részén.A megszállók még mindig nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek, és az úgynevezett »különleges katonai műveletük« csődöt mondott.

Boris Becker a steakhez szokott, nem bírja a börtönéletet

Zsebpénzét csokira költi.

Újabb leállás lesz a Tungsramnál

A korábbi bértárgyalásoknak is vége.

A Ganz-gyár híres trafói is megtermelték az első milliárdokat Mészáros Lőrincéknek

Indiai kézben majdnem becsődölt a közel 200 éves vállalat, de Mészáros üzleti köre újabb csodát tett. A felcsúti milliárdos cégbirodalma megérkezett Ománba is.

Csődvédelmet kér a Tungsram

Jörg Bauer elnök-vezérigazgató szerint ez „a közhiedelemmel ellentétben nem egy cég megszűnését, hanem éppen azt jelenti, hogy megpróbálják sikeres túlélését biztosítani”.

Tartozása alig tizedét fizetné ki a becsődölt italforgalmazó a borászoknak, de sörfőzdék is hiába várják a pénzüket

A pórul járt bortermelők és főzdék elutasították az Ital Magyarország ajánlatát, mondván: még az áfa visszaigénylésével is jobban járnának.

Mellár Tamás: A NER nem megbukik, csődbe megy

A közgazdász-politikus szerint az összeomlás biztos, az időpontja bizonytalan.

Hatalmas a politikai feszültség Srí Lankán

Az államcsőd szélén álló, eladósodott, 22 milliós szigetország példátlan gazdasági nehézségekkel küzd.

Leállítja az Orsay az online shopját Magyarországon

Az üzletlánc boltjait nem érinti az online leállás. Az osztrák leányvállalat fizetésképtelenséget jelentett be nemrég.

A világ legjobb teniszezője volt, legendává vált, milliárdokat keresett, és most börtönbe megy

Boris Becker 17 évesen nyerte meg az ikonikus wimbledoni tenisztornát, ezt később még öt Grand Slam-győzelem követte. Az csak később derült ki, hogy gyógyszer- és alkoholfüggőség közepette érte el legnagyobb sikereit, és lett Németország bálványa. Miután bajba került, csődöt jelentett, a Közép-afrikai Köztársaság diplomatájának adta ki magát, noha sosem járt az országban. Legkorábban 15 hónap múlva szabadulhat.

50 millió dollárt keresett, mégis csődje miatt vonul börtönbe az egykori teniszsztár, Boris Becker

A mai napig nincs olyan teniszező, aki fiatalabban nyert volna wimbledoni bajnokságot, mint Boris Becker. Karrierje során 18 milliárd forintnyi összeget keresett, azóta Novak Djokovicot is edzette, mé

Oroszország változatlanul dollárban törleszti adósságait, hogy elkerülje az államcsődöt

Moszkva korábban azzal fenyegetőzött, hogy kizárólag rubelben hajlandó fizetni, ha egyáltalán fizet bárkinek is.

Házkutatást tartottak a Deutsche Bank frankfurti főhadiszállásán

Pénzmosás gyanúja miatt német rendőrök, ügyészségi nyomozók és bankfelügyeleti szakemberek tartottak meglepetésszerű házkutatást a legnagyobb német pénzintézet, a Deutsche Bank frankfurti székházában.A Deutsche Bank csupa acél, csupa üveg iker-felhőkarcolójának 3000 főt foglalkoztató irodáiban 10 előtt kezdődött az iratok átvizsgálása, a bank közleménye szerint alkalmazottjaik „teljes mértékben” együttműködtek a hatóságokkal.A bank egyébként maga jelentette a hatóságoknak azt, hogy hitelszolgáltatásait gyanús tevékenységekre használhatják fel (ezt hívják SAR-nak, azaz „suspicious activity report” -nak), de a nyomozás érdekeire hivatkozva a hatóságok semmilyen részletet nem árultak el.A házkutatás hírére a Deutsche Bank részvényeinek értéke azonnal 2,6 százalékot zuhant.A Deutsche Bank nem most kerül először a hatóságok célkeresztjébe:2018-ban 170 nyomozó tartott házkutatást, mivel a bankot azzal gyanúsították, hogy két alkalmazottja prémium ügyfeleknek nyújtanak segítséget az adóelkerülés megszervezésében – a vádat később ejtették, de a bankot az etikus működésben tapasztalt hiányosságok miatt megbírságolták.2017-ben brit és amerikai hatóságok mintegy 10 milliárd dollárnyi orosz vagyon tisztára mosása feletti szemhunyás miatt 630 millió dollárra (akkor mintegy 200 milliárd forintra) büntették a bankot.2019-ben pedig a LIBOR, azaz a londoni bankközi deviza referencia-kamatláb 2003 és 2007 között folytatott manipulációja miatt 2,5 milliárd dolláros büntetést kapott a nyakábaA bank jó hírnevének az sem tett jót, hogy hosszú időn át Trump egyik legfontosabb hitelezője volt, többször is ők mentették ki a család cégbirodalmát az 1990-es években a különböző csődök után, és csak a 2021.

Karácsony: Inkább a csőd, mint hogy ne járjon a 4-6-os villamos

Elfogadták a BKV és a BKK 2022-es üzleti tervét a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Karácsony a BKV-ról: Inkább a csőd, mint a járatritkítás

Akkora a cég vesztesége, hogy kormányzati segítség nélkül nem fenntartható a közösségi közlekedés, hangzott el a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén.

Karácsony Gergely: „Előbb fogom választani a pénzügyi csődöt, mint hogy a 4-es, 6-os ne járjon”

Heves vita után szerdán megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a BKV és a BKK 2022-es üzleti tervét. A BKV üzleti tervében azonban hatalmas lyuk tátong, amiért a kormánypárti képviselők a budapesti városvezetést, a főpolgármester pedig a kormányt teszi felelőssé.

A legnagyobb hazai borászatok Palkovics László segítségét kérik az Ital Magyarország Kft. csődeljárása miatt

A borászatok képviselői azt szeretnék, ha stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítenék a fizetésképtelenné vált italforgalmazó céget.

Karácsony Gergely: Akkora hiány van a BKV üzleti tervében, mint ide Lacháza

A főpolgármester szerint Budapest csődje nem érdeke a kormánynak.

Iskolatévé: Összehasonlító verselemzés a magyarérettségin

Szecsődi tanár úr újabb tippeket adott.

Lassított felvétel, teljes csőd és horror – ez volt a Ferrari az imolai versenyen

Verstappen könyörtelen, Leclerc olyan lassú, mint egy búvár.

Medgyessy: Orbán tanult a vereségéből, az ellenzék tőle tanulhatna

Szerinte senkinek nem érdeke, hogy az ország csődbe menjen, ezért kell az ellenzéknek együttműködnie a kormánnyal.

Megérkezett az első állásfoglalás arról, hogy Oroszország államcsődben lehet

Egyetlen szalmaszálba kapaszkodhatnak az oroszok.

Államcsődhullám söpörhet végig a világon

50 éves csúcson a világ legszegényebb országainak eladósodottsága, és sok tényező miatt hirtelen még borúsabbak lettek a kilátások. Közös, globális megoldás kéne az adósságrendezéshez, de ez nem lesz könnyű feladat.

Százmilliókért adott el követőinek Covid elleni fogkrémet Alex Jones, most csődöt jelentett, mert kimondták: hazudott

Nem mindennapi üzleti modellt épített ki Alex Jones: az amerikai szélsőjobboldal sztárja rájött arra, hogy az összeesküvés-elméletek hívőinek nem csak azt tudja beadni, hogy Barack Obama az al-Kaida tagja, hanem azt is, hogy kapható a potenciát egyaránt megdobó tabletta, így aztán évi több tízmillió dollár bevételt ért el, miközben azt hirdette magáról, hogy a szólásszabadság elleni támadások áldozata. Nemrég bíróság mondta ki, hogy hazudott, ám most újból hazugságba menekülhet.

Csődvédelmet kért az InfoWars szélsőjobboldali portál

Az alapítót kártérítésre ítélték, mivel azt állította, csak a fegyverellenes lobbi találta ki a 2012-es Sandy Hook-i iskolai mészárlást.

Csődbűntett miatt kerülhet börtönbe Boris Becker

Hiába az összeteniszezett 50 millió dollár.

A Moody's szerint Oroszország fizetésképtelennek tekinthető, ha május 4-ig nem fizet dollárban a kötvényei után

Az oroszok egy újabb lépéssel kerültek közelebb az államcsődhöz.

Budapesten csak a legfalusiasabb kerületben vált be a NER-recept

Míg Budapest majdnem csődbe ment, Rákosmentére (XVII. kerület) csak úgy ömlött a kormányzati támogatás. Dunai Mónika (Fidesz) aktívan lobbizott, a kedvenc cég nyakon is öntötte aszfalttal a falusias kerületet, de így is szoros lett a választás vége.

A Fidesz szerint is csődbe mehet Budapest, mert elmaradt a kormányváltás

Tarlós István egykori helyettese szerint a fővárosi vezetés alapvetően a kormányváltásra tett fel mindent.

Biotea és államcsőd, Vargas Llosa nem Márquez, Zia-ul-Hakot betakarta a tányérsapka

Összekevert latin-amerikai írók! Pontatlan közlés a pakisztáni parlament létszámáról! Bizonytalanság Zia-ul-Hak tábornok halálának tekintetében! Elrontott orosz nevek! A Peaky Blinders etinikai hátterének helytelen felrajzolása!

Kimondta Boris Becker bűnösségét a bíróság

A hatszoros Grand Slam-győztes teniszező tagad.

Sberbank-csőd: még mindig gazdájára vár 17,9 milliárd forint

Csaknem tízezren ugyanis még nem jelentkeztek a biztosított betétért.

Az Egyesült Államok megtiltotta az orosz adósság törlesztését amerikai számlákról

Minden szankció üdvözlendő, ami csökkentheti az orosz fenyegetést, de a „nem engedünk fizetni, viszont, ha nem fizetsz, csődbe mész” azért így furcsa.

Orbán Viktor negyedik kétharmada, az ellenzéki összefogás csődje – a választás legfontosabb eredményei

Itt vannak a választás legfontosabb eredményei: Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP negyedszer is kétharmaddal győzött, az ellenzéki összefogás minden előzetes méréshez képest sokkal rosszabbul szerepelt, szinte csak Budapesten tudott egyéni választókerületeket nyerni, és bejutott a Mi Hazánk a parlamentbe. A Fidesz 88 választókerületet megnyert a 106-ból.

Ami a levélszavazási rendszerrel történt, az a választási rendszer csődje

A választási rendszer központilag, rendszerszinten kijátszható, az utaztatós szavazatvásárlás ellen pedig csak a civilek és maguk a választók léphetnek fel hatékonyan.

A választáson dönthetünk racionálisan is!

Erősödött felzárkózásunk az Unióhoz, az utolsó években már régiós versenytársaink többségénél is jobban teljesítünk. Révész Máriusz írása.

Tokaji és balatoni gigaberuházások zsilipeltek át az orosz Sberbanktól a Tiborcz-féle Gránit Bankhoz

A projektek ütemezését még egy háború és egy bankcsőd sem hátráltathatja.

Kende Tamás: A Putyin-rendszer csődje visszafordíthatatlan

Vlagyimir Putyin tűrt volna egy Petr Porosenko vezette Ukrajnát, de Volodimir Zelenszkij Ukrajnája tűrhetetlen lett számára. Az alapvetően szegény Oroszország nyersanyagokban roppant gazdag, és az orosz államkapitalizmus a globális gazdaság szerves részeként tette a dolgát, amiért cserébe a „Nyugat” elnézte, hogy kisebb-nagyobb csínyeket követtek el az orosz titkosszolgálatok. Ám egy európai véres háborút már nem tolerált. Vélemény.

Portfolio: A Sberbank betéteinek hatvan százalékára nem volt biztosítás, rengeteg pénzt buktak el a bank ügyfelei

Az európai piacról a szankciók miatt távozó orosz bank magyarországi betétállománya 360 milliárd forint volt, ebből betétbiztosítás csupán 146,7 milliárd forintra volt.

Legalább 200 benzinkút zárhat be az árstop miatt

A hazai töltőállomások tizede bedőlhet a kormány intézkedései miatt.

Sopronban 1,2 milliárd forintból építenek új bölcsődét

Az épület akadálymentes lesz.

Olyan szabályt hozott az üzemanyag-mizéria miatt a kormány, ami miatt a buszok egy része nem tud tankolni

A fuvarozóknak nagyon fáj, hogy már nem 480 forintért tankolhatnak. Tömeges csőddel vagy nagy díjemeléssel ijesztegetnek.

Értesítették Orbán Viktort a fuvarozók, tömeges csődhelyzet jöhet

Az ellátási láncok is borulhatnak.

Fizetéselkerülés, méltatlan módon kirúgott dolgozók: így ment csődbe az egyik legnagyobb italforgalmazó

Perel egy volt dolgozó és egy hoppon maradt borászat is, és még többen készülnek erre.

Megnyitott a VIII. kerületben az MVM első bölcsődéje

A II. János Pál pápa téren, – az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. székhelyén –, nyitotta meg első saját bölcsődéjét.

Az államcsőd szélén táncol Oroszország, de okozhat ez globális válságot?

Az orosz devizakészletek zárolása előtt az orosz állam hitelképes adósnak számított, most az a kérdés, képes-e törleszteni lejáró devizaadósságait.