Hírkereső

Keresés

Megérkeztek a kormányba a politikai kapitalisták és kiszolgálóik

Az új kormány összetételéből is látszik, hogy Orbán Viktor egyetlen hosszú távú víziója továbbra is a nemzeti burzsoázia feltőkésítése. Ehhez egy dolog most hiányzik, a jogállamisági vita miatt visszatartott uniós pénz – annak megszerzésében segíthet a kormányba visszahívott, Brüsszelben jól eligazodó korábbi EU-biztos, Navracsics Tibor.

A kultúráért lesz felelős, de az Odüsszeiára rosszul emlékszik Csák János

A görög hős szirénes kalandját idézte fel elavult prezentációval is feldobott miniszterjelölti meghallgatásán szerdán Csák János, a kulturális és innovációs miniszteri poszt várományosa, de nem pont úgy, ahogy azt Homérosz megírta. Erre Péterfy Gergely hívta fel a figyelmet.

Csák János: A magyar jövő az innovációban van

Kiderült, ki lehet a kulturális terület államtitkára.

A leendő innovációs miniszter „prezentációja” után a Momentum igyenes képzést ajánlott neki

Csák János olyan elavult módon prezentálta előadását, ami már az ezredfordulón is ciki volt.

Momentum: A 90-es éveket idéző prezentációval mutatkozott be a leendő innovációs miniszter

A Momentum országgyűlési képviselőjét nem győzte meg az innováció iránti érzékéről Csák János.

Csák János leendő innovációs miniszter prezentációja kicsit olyan, mintha egy gimis csapta volna össze az óra előtti utolsó pár percben

„A Momentum ezúton szeretnénk neki felajánlani egy ingyenes Power Point- és Prezi-továbbképzést, mert ez már nekünk ciki” - írja Sebők Anna momentumos képviselő.

Csák János kultúráért felelős miniszterjelölt: „Az SZFE modellváltása a minőség forradalma volt”

Csák János miniszterjelölt a kulturális bizottság előtti meghallgatásán elmondta: az egyetemek modellváltása hatalmas siker volt, és ha nem építenénk meg a kínai Fudan egyetemet, az olyan lenne, mint önszántunkból levágni a fél karunkat.

Csák János: Miután megszületik egy gyerek, kap kulturális impulzusokat

Az új kulturális és innovációs minisztert a kulturális bizottságnak tart filozofikus beszámolót.

Csák János: A legfontosabb feladatom, hogy hű legyek az Alaptörvényhez

A népjóléti bizottság előtt vázolta fel Csák János, milyen feladatai lesznek az újonnan létrehozott Kulturális és Innovációs Minisztériumnak. Konkrét intézkedésekről nem beszélt, de azt elmondta, hogy mi a család és az egyház szerepe.

Csák János miniszterjelölt: Amit teszünk, annak a négy emberi jót kell támogatnia

Konkrét intézkedések helyett filozofikus gondolatokkal volt tele a leendő innovációs és kulturális miniszter bemutatkozása a népjóléti bizottságban.

Orbán Viktor váratlant húzott, és valószínűleg jól tette

Hagymázas gondolatok helyett menedzser típusú jövőképformálás.

Orbán Viktor az új kormányában több közgazdászra számít, mint eddig bármikor

Sok közgazdász van az új kabinetben, bár meglepő módon nem feltétlenül a gazdasági tárcákat irányítják ők.

Csák János, az elkötelezett jobboldali üzletemberből lett filozofáló jövőkutató

A kétezres évekig a Matávnál és a Molnál futott be nagyvállalati karriert az utóbbi időben bölcseleti kérdésekkel is szívesen foglalkozó üzletember. Londoni nagykövetként védte Orbán Viktor médiatörvényét és az új alaptörvényt, sokat tanult a fociból és az atlétikából. Most ő lesz az új kulturális és innovációs miniszter.

Új és visszatérő miniszterek: akiket a mélyvízbe dob Orbán, és akikkel újra szövetkezik

Az ötödik Orbán-kormány több újonc miniszterrel vághat neki az új ciklusnak. Hármuknak – Nagy Mártonnak, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak és Csák Jánosnak – bár politikai megbízásaik korábban is voltak,

Ismét Hoppál Péter lehet a kulturális államtitkár

Lapunk több forrásból úgy értesült, hogy Baranya megye 2. számú választókerületének képviselőjét, Hoppál Pétert kéri fel a miniszterelnök a kulturális államtitkári feladatokra.

Itt a teljes kormánylista Pintértől Lázárig

Megvan az új kabinet névsora: Orbán Viktor lezárta a tárgyalásokat kormánya leendő tagjaival. Lázár János az Építési és Beruházási Minisztériumot kapta, és ahogy várható volt, a kormányszóvivő férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a honvédelmi, míg Csák János a Kulturális és Innovációs tárca irányításáért, Nagy Márton pedig a gazdaságfejlesztését felel.

Fülke: Gyanús rendcsinálók és dörzsölt menedzserek Orbán új kormányában

Rogán Antal és Pintér Sándor lesz az új Orbán-kormány két erős embere, a régi nagy visszatérők és a friss üzletemberek nevét elnézve pedig jó eséllyel nem engedjük el Oroszország kezét a következő ciklusban. A hvg.hu podcastjában, aFülkében Dezső András és Baka F. Zoltán beszélgetett Nagy Iván Lászlóval az új kormánynévsorról és arról, mit jelenthet ez Magyarország jövőjére nézve.

Ismert nevekkel erősíthet az ötödik Orbán-kormány

Orbán Viktor öt olyan szakember munkájára számíthat a következő ciklusban, aki az előző kabinetben nem vállalt tárcát. Kettő azonban korábban igen.

Kicsoda az új kormánytag Csák János, aki csúcsmenedzser és nagykövet is volt már?

Volt londoni nagykövet, vezette a Matávot, volt a Mol-csoport elnöke, de alányúlt a Heti Válasznak is. Rövid portré Csák Jánosról, aki a HVG információi szerint az innovációs és felsőoktatásért felelős minisztériumot kaphatja az ötödik Orbán-kormányban.

Orbán már leendő kormánya tagjaival egyeztetett

A miniszterelnök a Karmelitában fogadta régi-új embereit, köztük Navracsics Tibort, Lázár Jánost, Csák Jánost és Nagy Mártont is.