Hírkereső

Keresés

Rémisztő módszerrel éri el egy multi, hogy dolgozói mindig mosolygósak legyenek

Amikor a mesterséges intelligenciával megtámogatott kamerák minden arcmozdulatot figyelnek a munkahelyen.

6 dolog, ami az elmúlt évtizedben gyökeresen megváltoztatta az életünket

A közhely szerint régen minden jobb volt, de azért ez nem feltétlenül állja meg a helyét, különösen akkor, ha különféle kütyükről vagy digitális technológiákról van szó.

Öt plusz egy ok, amiért Linzet mindenképpen látni kell

Linz kétarcú: egyszerre találjunk meg a nyugalmat és a pezsgést a városban. A Duna-part igazi feltöltődést nyújt, a főtéren a kávézók teraszain pihenhetünk meg, hogy aztán újult erővel vágjunk neki a sétának. Ezen a nyáron érdemes minél közelebbi úti célokat felkeresni, és olyan városba ellátogatni, ami eddig kimaradt. Linz tökéletes választás, irány Ausztria!

Harmincéves villamosokat vesz a főváros

Az új spanyol CAF-okra nem volt pénz, most viszont majdnem nyolcmilliárd forintot talált a városvezetés használt német villamosokra. Ráadásul részben olyan forrásból, amelyről korábban azt állították, hogy nem áll a rendelkezésükre.

Nyolcmilliárdos eredménnyel zárta az első negyedévet a Mészáros-féle Opus Global

A cégcsoport még a turizmusban is bevételt termelt az első negyedévben.

Átlépte a 30milliós határt a franciaországi beoltottak száma

Átlépte szombaton a harmincmilliót azoknak a száma Franciaországban, akik már megkapták az új típusú koronavírus elleni valamelyik oltóanyag legalább első dózisát - jelentette be Jean Castex francia miniszterelnök.

Zöld otthon a nagyvárosban: élettér a tetőn, privát kert a lakáshoz

Természetközeli, mégis városi élettér - ez lett a modern, környezettudatos váróslakók legfőbb igénye lakásvásárláskor. A lakói és az építészeti igény a rozsdaövezetek újjáélesztésével találkozhat, amelynek eredményeképp az egész városra hatással lévő projektek valósulhatnak meg. Az egyik ilyen éppen Budapest XIII. kerületében, a főváros egyik legzöldebb Duna-parti lokációjában, a Foka-öböl közelében zajlik.

Mi a közös a vidrában, a kajakosokban és a növények öntözésében?

A WWF Magyarország egyik, jelenleg is zajló projektje, a Danube Floodplain célja az árvízkockázat csökkentése az árterületek helyreállításával a Duna és mellékfolyói mentén, ami egyúttal az ökológiai állapotot is javítja, valamint új gazdálkodási lehetőségeknek nyit teret. Ahhoz, hogy megértsük, miért előnyös ez a projekt több ágazat számára is, érdemes megismerni az ökoszisztéma-szolgáltatások keretrendszerét.

A németek majdnem fele a járvány után is hordana maszkot

Az újabb fertőzések megelőzése érdekében viselnék a maszkot.

Tudja, mit szív a gyerek?

A COVID-19 elleni védekezés alapjaiban alakította át mindennapjainkat. Sok új dolgot tanultunk egészségünk megóvásáról, illetve jónéhány olyan, eddig kevésbé szembetűnő higiéniai probléma is végre felszínre került, amire már a járvány előtt is jóval nagyobb figyelmet kellett volna fordítanunk, hiszen ez lesz a kulcsa a biztonságos munkavégzés és oktatás újraindulásának.

Nyolcmilliárdba került a világ jelenleg legdrágább autója

A Rolls-Royce Boat Tail egy titokzatos milliárdos számára készült.

Világmegváltó technológiák hétköznapi szemmel

Ha visszatekintünk az elmúlt száz évre, megszámlálhatatlan technikai bravúrt és tudományos áttörést tudunk felsorolni. De vajon a hétköznapi ember mit tart a legfontosabb innovációnak? Megkérdeztünk négy generációt, hogy melyik vívmányba szerettek bele visszavonhatatlanul.

Kecmergünk ki a járványból, máris rekordösszegű lakáshitelt vettek fel a magyarok

A hitelek nagy részét még mindig használt lakás vásárlására fordítják az igénylők, azonban megugrott az új építésű lakásokra és a korszerűsítésre felvett kölcsönök aránya is.

Közel harmincmilliárd forint a kórházak adóssága

Az Orvostechnikai Szövetség azt szorgalmazza, hogy a kormány fizesse ki a cégek lejárt követeléseit.

Ficsúrozásért tízmillió: Jakab Péter vezeti a parlamenti bírságlistát

Tordai Bence nyolcmillió forintos büntetésével a második helyre csúszott.

Kockázati befektetések: mit tartogatnak a részvénypiacok?

A koronavírus-válság okán sok elemzés foglalkozik a részvénypiacok lehetséges jövőjével, a kilátásokkal. Az OTP Trend Alap viszont más utat választ: egyedi részvénykiválasztást támogató modellje segítségével kevésbé nyilvánvaló, a megatrendek árnyékában megjelenő lehetőségeket is meg tud találni. Cikkünkből kiderül, melyek most a legforróbb részvénypiaci trendek.

De ki vigyáz a robotokra?

Az elmúlt tíz évben Magyarországon is egyre több és egyre kisebb cégek nyitnak az automatizált gyártás felé, a legkülönbözőbb iparágakban. De mire kell ügyelni robotválasztás előtt? Honnan tudom, hogy készen áll a cégem a robotokra? Milyen robotok vannak egyáltalán, és mit tudnak? És főleg, mi az a kobot?

„Aki most nem digitalizál, az biztos úton halad a lejtő felé”

A nemzetközi piacon is jelentős e-kereskedelmi portálokat üzemeltető hazai Stylers Group alapító-vezérigazgatójával, Gönczy Gáborral beszélgettünk.

Így lehet sikeres a cége 2021-ben

Milyen előírásokhoz, keretrendszerekhez kell alkalmazkodni ahhoz ma egy ipari szereplőnek, hogy a működés és a gyártás során is megfeleljen a 21. század elvárásainak? Mennyire fontos az IoT, a mesterséges intelligencia, az eszközök élettartamának és szerviz idejének pontos előrejelzése? Annak jártunk utána, milyen változásokat hozott és hoz majd az Ipar 4.0 a vállalati világban. A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft., valamint a raktározási technológiai berendezések széles spektrumát kínáló EFA GLOBAL DOCKING Kft. ügyvezető igazgatója, Köbli Attila válaszolt a fejlődéssel és az ágazati újdonságokkal kapcsolatos kérdéseinkre.

Így lett a zalai madárvédőből pingvinszakértő, majd sikeres áfonyatermesztő

A Zala megyei Nagyrécsén nőtt fel természetrajongó fiatalként, és innen indult világkörüli útjára Hivekovics Ákos, hogy aztán több, mint 20 év és rengeteg kaland után térjen haza szülőföldjére. 2014-től olyan gyümölcsöket termeszt, amik évek óta nem csak a nagy áruházak polcairól, de Magyarországról is hiányoztak. Az igény pedig akkora a prémium minőségű áfonya, szeder és ribizli iránt, hogy folyamatosan bővülnek és fejlesztenek. Helyszíni riport a zalai bogyósgyümölcs ültetvényről.

Idén még bő nyolcmillió adag Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra.

Május-júniusban 3,5 millió, a második félévben 4,7 millió adag oltást szállít a cég.

Mi az összefüggés a vasalás és a pandémia között?

Tóth Péterrel, az Electrolux Magyarország Értékesítési Divíziójának Vezetőjével beszélgettünk az elmúlt egy év trendjeiről, és arról, hogy milyen kihívások elé állítja a gyártókat a környezettudatosság fontossága. Az Electrolux a pandémia alatt még inkább ráfeküdt az online vásárlásra, és ott tartunk, hogy lassan tényleg fölösleges elmennünk a boltokba, hogy elképzelhessük az új sütőnket a konyhánkban.

Elkezdtek maszkot hordani a járványtagadók, hogy az oltottaktól védjék magukat

Újra és újra elcsodálkozhat a világ a tudományos élet híreit csak tisztes távolságból követők – vagy közelebbről sem értők – viselkedésén. Oltásellenesek egy csoportja most például ugyanúgy arcmaszkot visel, mint a többi ember, de ők egész más okból: így védik magukat a “kilökődő” vakcinadaraboktól.

Egy cég, ami 2020-ban is tudott növekedni? Mit csináltak másképp?

Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőit kérdeztük a siker kulcsáról.

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét

A téli hónapok minden évben megviselik az ember szervezetét, de a hideg és a hosszú, sötét napok mentális állóképességünket is próbára teszik – az idei télre pedig a járvány miatt ez fokozottan igaz volt. Most azonban, hogy a tavasz már érkezőben, érdemes megtervezni, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy testünket és elménket is formába hozzuk.

Csípőprotézisre 6000, gerincműtétekre 1500, szívkatéterezésre 1100 beteg várakozik – nyit az egészségügy

De közben tartani vagy fokozni kellene az oltási tempót, fent kell tartani a kórházak Covid-részlegeit, és szabadságra kellene engedni a brutálisan széthajszolt orvosokat és a nővéreket.

Több ezren várnak csipőprotézisre és gerincműtétekre

Kapacitáshiány miatt várhatóan továbbra is csak a legsürgősebb eseteket fogadhatják a szakrendelők és a kórházak.

Több ezer beteg vár szívkatéterezésre, csípőprotézisre és gerincműtétekre

Ha a beavatkozásokat nem végezik el időben, akkor az erősen rontja a betegek életminőségét, megrokkanásukat okozhatja.

A fagyok és a szélsőséges időjárás miatt aranyárban mérik majd a magyar mézet

Az országban már nincs tavalyi akácméz, ami javíthatna valamit a katasztrofális helyzeten.

A szélsőséges időjárás miatt hiánycikk lesz a magyar akácméz

Az ország akácerdeinek több mint 90 százaléka elfagyott.

RTL Klub: Nyolcmilliárdért ajándékoztunk el lélegeztetőgépeket, de még egyet sem adtunk el a feleslegből

Miközben a gépek egy része egy gödöllői raktárban porosodik.

Nyolcmilliárd forint értékben ajándékozott el lélegeztetőgépeket a kormány

Eladni úgysem tudnák, hiába fizettek érte 300 milliárdot az adófizetők.

Okoswifi vs. gyakorlatlan, ámde gyanakvó tesztelők – 1:0

Adott egy szerkesztő (ez volnék én) és egy videós újságíró/riporter (a feleségem), illetve 55-60 négyzetméter (ez a lakásunk). Mi és itt teszteltük a Telekom Okoswifi Rendszerét. Lássuk, mire jutottunk.

Idén komoly harc lehet az akácmézért

Harmadik éve viszi el a fagy a szezont, a kérdés, kinek adják a méhészek az eleve kevesebb mézet. Az áremelés garantált.

Nekiment, meghúzta, betörte? – Károsultak mesélnek baleseteikről

Időről időre megtörténik a baj, és koccanunk, ütközünk autónkkal. Mit teszünk, vagy mit tettünk mi ezekben a helyzetekben? A nagy ijedtség után hogyan álltunk neki, hogy megpróbáljuk megoldani azt, amit egy ilyen helyzetben fontos és mindenképpen érdemes?

Gyorsan akar pontot tenni jogvitája végére? Per helyett van más megoldás!

Senki sem szeret bíróságra járni – ebben valószínűleg megegyezhetünk. Hiszen ki akar pereskedni? Az nemcsak idő-, hanem pénzigényes procedúra, ráadásul a kimenetele is rendkívül bizonytalan. Így legfeljebb csak akkor lépünk be egy tárgyalóterembe, ha mindenképpen szükséges. Szerencsére ma már van mód arra, hogy elkerüljük a sok esetben több évig elhúzódó bírósági eljárást, annál összehasonlíthatatlanul rövidebb idő, akár néhány hét vagy hónap alatt megnyugtatóan rendezhetjük jogvitánkat.

Megszavazta a parlament, hogy alapítványokba szervezzék ki a közvagyont

Tizenkét egyetem került ki az állam kezéből az ingatlanvagyonukkal együtt, de részvényeket, birtokokat és palotákat is kiszerveztek.

Hat év börtönre ítélték a SZFE-s maszkot viselő nő támadóját

Ó. Bencét első fokon minden vádpontban bűnösnek találták.

Négy fontos kérdés a jogtiszta szoftverhasználatról

Aki kétes forrásból származó programokat, illetve operációs rendszert használ, többféle veszélynek is kiteszi magát.

Karácsony: "Fércművet küldött egyeztetés helyett a kormány"

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének sajtótájékoztatóján értékelték a szerdán nyilvánosságra hozott tervezetet, amiből kiderül, mire költené a kormány a helyreállítási alapot. Gémesi György szerint semmit nem egyeztettek az önkormányzatokkal, a főpolgármester pedig kontár munkáról beszélt.

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Feltehetően sokunknak okozott már bosszúságot, amikor a zsebünkben kotorászva kellett egy áru, vagy szolgáltatás ellenértékét apróval rendeznünk, pláne, ha nem volt a fizetéshez szükséges összegnek megfelelő fémpénz nálunk. A jó hír az, hogy egyre több országban – legyen szó egy egyszerű vásárlásról akár – a tranzakciók javarészt már készpénzmentesen zajlanak. A statisztikák szerint azonban Magyarország még messze van ettől, noha az igény fokozatosan nő a készpénzhelyettesítő eszközök használata iránt, s egyre többen élnek is e lehetőséggel.

33 cm hó esett egy Veszprém megyei településen

Hello, Tavasz!

Szemtakaróra hajazó, összevissza csúszkáló viseletben adott interjút egy immunológus az ATV-n

Nékám Kristóf allergológus, immunológus érdekes arcmaszkban (?) mondott fontos, és jó dolgokat a járvánnyal kapcsolatban egy reggeli interjúban.

A kormánynak tanácsokat adó epidemológus szerint a tanároknak maszkban kellene tanítaniuk, amíg nem telik el két hét a második oltásuk után

Oroszi Beatrix szerint ha fokozatosan és lassan nyitunk, akkor nagy valószínűséggel nem lesz negyedik hullám.

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Videónkban szülőkkel és egy pszichológussal beszélgettünk arról, hogy mire fontos figyelmünk gyermekünk tartalomfogyasztásával összefüggésben? Szabad-e órákon át hagynunk mesét nézni őket? Mi van, ha csak így hajlandó enni? Hogyan szűrjük a tartalmakat? Mit jelent, ha gyermekünk ugyanazt a rajzfilmet követeli újra és újra? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ.

Félmillió dollárt adnak egy hatásosabb arcmaszk kifejlesztéséért

A lényeg, hogy megbízható és komfortos legyen.

Merkely Béla: Most a várandósok vannak a legnagyobb veszélyben

Szerinte ha most hoznának nyolcmillió adag AstraZeneca vakcinát, akkor három hét múlva a koronavírusnak már nyoma sem lenne Magyarországon.

Marad a maszkviselés és a távolságtartás: április 19-ig meghosszabbították a védelmi intézkedéseket

Azokat a szabályokat kell a továbbiakban is betartani, amiket már jó ideje ismerünk.

Bidenék 151 millió forintnyi dollárt adnak azoknak, aki kényelmesebb arcmaszkokat terveznek

A demokrata elnök kormánya mindenféle módszert bevet a hatékony járványkezelés érdekében, és hogy az emberek viseljék a maszkokat.

Müller Cecília: A szerdai rekord halálozási számot részben adattorlódás okozta

Az operatív törzs szerint feszes tempót diktálunk, több 1 millió magyar már a második oltását is megkapta. A tiszti főorvos arra figyelmeztetett, hogy továbbra is arcmaszkot kell hordani.