Hírkereső

Keresés

Kétszáz éves tölgyek kerültek veszélybe Kiskunhalason

A helyi fürdő fejlesztése miatt évszázados fákat vágnának ki, azonban a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a fákat megfelelő technológiával át lehetne ültetni.

Orbán: Ne engedjék, hogy szétbarmolják a nehezen felépített magyar gazdasági rendszert

A kormányfő szerint zakatol a gazdaság.

Alig indult el, máris felfüggesztették a civilek az ellenzéki államfőjelölést

Magyar Györgyék azt írták, az ellenzék közös programjának sikerét veszélyeztetnék azzal, ha most szimpátia-szavazással keresnének köztársasági elnökjelöltet.

Alighogy elindult, máris felfüggesztik a civilek az ellenzéki államfő-jelölést

Az írják, felismerték és megértették a fennálló politikia helyzetet.

Az Óbudai Egyetem alapítványának adja a római-parti csónakházakat és üdülőtelepeket az állam

Ezt az alapítványt egyébként a pénzügyminiszter Varga Mihály vezeti. Nagy, egybefüggő telkeket ad át ingyen az állam, a civilek a Római jövőjét féltik, az egyetem szerint nincs miért aggódni, a kerületi önkormányzat írásos garanciákat szeretne.

Egy mélyebb válságba süllyed Szudán, és egyelőre nem látszik a kiút

Újra kaotikus helyzet alakult ki Afrika egyik legnagyobb országában: három év alatt a harmadik olyan konfliktus bontakozott ki az ország katonasága és a civilek között, ami pillanatok alatt polgárháborúhoz vezethet és olybá tűnik, hogy nem lesz olyan nagyhatalom, ami ezt megakadályozza.

Kémjátszma: a 2018-as választási kampány egyik legsötétebb akciójának eddig nem ismert háttere

Miközben a kormányzati propagandában sorosista szervezetként írták le, a civilek által létrehozott Migration Aid valójában a titkosszolgálat segítségével tudta bejuttatni önkénteseit a menedékkérőkhöz. Amikor pedig egy izraeli magánhírszerző cég, a Black Cube – máig ismeretlen megrendelésre – 2018-ban célba vette és tőrbe akarta csalni a Migration Aid vezetőjét, a magyar elhárítással került szembe, miközben egyik fél sem tudta, ki is áll a másik oldalon – derül ki kollégánk, Dezső András most megjelent, a titkosszolgálati játszmákat is bemutató Fedősztori című könyvéből. Most az erről szóló fejezetet foglalja össze.

Átírná a hat párt megállapodását Márki-Zay Péter a hetedik frakcióval

Stratégiai kérdésnek tekinti az előválasztáson győztes miniszterelnök-jelölt, hogy egy új frakcióban a jobboldaliakat, civileket és a romákat is képviselni tudják. Az MMM-es jelölteket nem valószínű, hogy átengedik a pártok, de a közös listán szoríthatnak helyet Márki-Zay jelöltjeinek. Kiderül, mekkora beleszólása van a miniszterelnök-jelöltnek a közös lista összeállításába.

A hetedik te magad légy

Igaz József Attila másképpen gondolta, mint MZP de találtam némi közös nevezőt: „egy, aki csak néz a holdba…” Mivel felvetni azt, hogy kell egy hetedik frakció, ráadásul a pártokon kívül és civilekből az elég merész vízió volt. Nem csoda, hogy Gyurcsány és a többi baloldali párt vezetése bakot ugrott az ötletre. Nyilvánvaló, hogy MZP, akár …

A Miniszterelnökség szerint nem kaphat építési engedélyt a Zamárdiba tervezett gigalakópark

A beruházás tervéről értesülve civilek tiltakozásul petíciót indítottak. A Miniszterelnökség keddi közleményében úgy reagált: az építkezést ők sem támogatják.

Köztársasági elnöki előválasztást szerveznének a civilek

Tudják, hogy a döntés a Fidesz kezében van, de szeretnének alternatívát mutatni.

A Telex nyerte meg a Hégető Honorka-díj fődíját

Kollégáink rövid dokumentumfilmben mutatták be a tiszai hulladék útját Kárpátaljától Magyarországig, és azt, hogy hogyan küzdenek mindezzel helyi civilek és politikusok.

Társasházzal és hotellel zárják körbe a siófoki viharjelző obszervatóriumot

A meteorológusok, a civilek és az önkormányzatok tiltakozása sem volt elég ahhoz, hogy a közérdek a befektetői érdek fölé kerekedjen.

A szovjet vadászgép, amely magyar házakra zuhant, de alig került be a hírekbe

A JAK–28-as repülő elhibázott egy manővert, és lakott területre zuhant, az Eger melletti Andornaktályára. Óriási szerencséje volt a Szabó testvérpárnak, hogy a szomszédban voltak, és nem a kertjükben, ahová az itt állomásozó szovjet légierő gépe becsapódott. Ez volt az első katonai baleset, amikor civilek voltak veszélyben, és amit ha szűkszavúan is, de megírhatott a magyar sajtó 1986-ban.

Lebetonoznák és beépítenék a tihanyi Kenderföldeket, bíróságra mentek a civilek

Tihany mocsaras, erdős részén két nagyobb építkezés is indulna, a helyiek azonban kétlik, hogy a szálloda, fogadó, lakópark felhúzása valóban „környezetileg semleges” lenne az ottani erdős részre. Aggályait jelezte a Nemzeti Park is, ezt azonban a kormányhivatal lesöpörte.

Az előválasztás az ellenzéki politizálás eddigi legnagyobb teljesítménye

Kényszer hatására, nehezen jött össze, de így is komoly önuralom és elszántság kellett hozzá a pártok részéről, és nagyon sok munka a civilekéről. A jelöltek kiválasztásához mérhető jelentősége van a mozgósításnak, és annak, hogy létrehoztak egy helyzetet, amiben tétje lett az ellenzéki politikusok szavának.

Több pénz folyt be 1 százalékos felajánlásokból, mint egy éve, a rekorder OMSZ 308 milliót kapott

Összesen 20,6 milliárd érkezett egyházaknak és civileknek az adózóktól, ez jelentős javulás 2020-hoz képest.

Sajtóhírek szerint a tálibok civileket gyilkoltak meg a Pandzsír-völgyben

A BBC azt állítja, bizonyítékai vannak arra, hogy a tálibok ígéretükkel ellentétben embereket ölnek a térségben.

A BBC szerint civileket gyilkoltak meg a tálibok a Pandzsír-völgyben

Legalább 20 áldozatról tudnak, egyikük egy boltos volt, akit azzal vádoltak, hogy SIM-kártyákat adott el az ellenállóknak.

A tálibok már civileket gyilkolnak az eddig ellenálló Pandzsír-völgyben is

Úgy tudni, már legalább húsz civil áldozatuk van, a völgyből menekülnek az emberek.

A Miniszterelnökség támogatásával indítanak a gödöllői egyetemen civil szervezetek szerepéről szóló tárgyat

A kormány első civiltörvénye az uniós joggal összeegyeztethetetlen volt, a második a civilek szerint pont ugyanolyan problémás. A gödöllői képzésen többek között államtitkárok adnak majd elő.

Budakalász vizsgálja, hogyan vehették meg Gerendaiék 118 millióért a Lupát

A civilekből álló önkormányzat egy másik ingatlan ügyében már pert is indított az alacsony áron történt eladás miatt.

Rögtön több ezer lakással indulhat az első országos lakásügynökség

Nagy lehetőséget és feladatot kap két szeretetszolgálat az államtól: a Nemzeti Eszközkezelőben ragadt ingatlanokkal próbálhatnak meg szociális bérlakásprogramot indítani. Ugyanakkor azok a civilek, akik sok évig mondták hiába, hogy ilyesmire lenne szükség, nem mehettek a projekt közelébe.

Átnyálazták, kiknek csurrant a miniszterelnökségi civil forrásból - hármat találhat

Láthatóan a pártkötődés volt a legfontosabb szempontja a Norvég Alap civil pénzeinek kiváltására a Miniszterelnökségen kitalált Városi Civil Alapnak. Ezt a Válasz Online állapította meg, miután végignyálazta a 700 nyertest.

A britek is befejezik a civilek evakuálását Kabulból

Hamarosan már a műveletet eddig biztosító katonákat kezdik kihozni. A britek sem tudtak minden erre jogosultat kimenteni.

39 ezer négyzetméternyi területet kapott az államtól két egyetemi alapítvány a Római-parton

A helyi civilek biztosítékot szeretnének kapni arról, hogy az ingyen átadott, hatalmas területekre nem épül majd például lakópark.

Római-parti telkeket is adtak az egyetemi alapítványoknak

A civilek garanciát kérnek az Óbudai és a Testnevelési Egyetemet fenntartó alapítványoktól, hogy nem fogják ezeket beépíteni.

Dokumentumfilmet készít a Netflix a SpaceX civiles küldetéséről, ott lesznek a kamerák a világűrben is

A Netflix egy ötrészes dokumentumfilm-sorozatot készít a SpaceX-szel közösen a cég első, civileket a világűrbe juttató küldetéséről. Az utolsó rész a start és a visszatérés közötti időszakot mutatja be.

A balatoni rendőrök éjjel, a tó közepén, SUP-deszkás civilek segítségével mentettek meg egy párt

Naplementekor vágott neki matraccal a Balatonnak egy pár, akik közül egyik sem tudott úszni. A parttól másfél kilométerre találták meg őket nagynehezen, civilek segítségével, akiknek a rendőrség köszönetét fejezi ki.

A tálibok tagadták, hogy szándékosan vennének célba civileket Afganisztánban

Cáfolták szerdán a tálibok, hogy kormányellenes offenzíváik során szándékosan vennének célba civileket Afganisztánban, egyúttal független vizsgálóbizottság felállítását sürgették az atrocitások kivizsgálására.

Szuperprojektnek indult, aztán jöttek a civilek meg a ludak

Több mint fél éven át követtük a tatai Öreg-tó partjára tervezett hotel történetét, aminek a sorsát egy népszavazás, de egy szakvélemény is eldöntheti. Bemutatjuk a Hell, a civilek, a védett terület és a polgármester szövevényes történetét és a kialakult gigantikus patthelyzetet.

Varga Judit visszavág: a korrupció, a média és a civilek ügyében minden nagyon rendben van

Kormányhatározatba foglalták, hogy az Európai Bizottság kritikáival szemben itt hatékony antikorrupciós stratégia működik.

Civilek palackból öntöttek vizet a Velencei-tóba, két év alatt eltűnt a tó vizének majdnem fele

Így szeretnék felhívni a figyelmet a vízpótlás szükségességére.

Fideszes alpolgármesterek civil szervezeteinek is jutott egy új pályázati alapból

A kritikai, közéleti és jogvédő tevékenységet folytató civilek viszont nem kaptak támogatást.

Civilek is beszállhatnak az ellenzéki előválasztásba, a szociáldemokratákkal még tárgyalnak

Nemcsak pártok, hanem civil szervezetek pártfüggetlen jelöltjei előtt is megnyílt az út az ellenzéki előválasztáson való részvételre. Helyet kér magának a Magyarországi Szociáldemokrata Párt is, de az ő feltételeikről még nem zárultak le a tárgyalások.

Csizmadia Ervin: A politika nem csak kormány-ellenzék dimenzióban létezik

A világnézetek között sokkal mélyrehatóbb a vita, mint az a napi csatározásokból kitűnik, írja szerzőnk, aki ennek az állításnak számos dimenzióját mutatja be alábbi elemzésében. Vélemény.

A magyar kormány inkább lemondott a Norvég Alap 77 milliárdjáról, mert nem akarták elfogadni a kiválasztott civileket

Újra jöhettek volna a norvég pénzek, de a kormánynak most sem tetszettek a civilek, 2014 újratöltve.

Inkább elengedünk 70 milliárd forint támogatást, csak mert a kormány ragaszkodik a totális kontrollhoz

A magyar kormány és a donorok nem tudtak megállapodni arról, hogy ki kezelje a Norvég- és EGT Alapból érkező civil támogatásokat. Olyan hazai területek esnek el komoly pénzektől, melyeknek nagy szüksé

Most dől el, hogy a civilek miatt Orbánék kidobják-e a Norvég Alap tízmilliárdjait

Hét hónapja volt a kormánynak, hogy megállapodjon a donorokkal arról, ki lesz a 77 milliárd forintos támogatás civil pályázatainak lebonyolítója. A határidő most jár le, a tét pedig nem csak pénzben m

Százezerrel többen ajánlották fel adójuk egy százalékát civileknek és egyházaknak

Az pénzügyi államtitkár szerint egyre népszerűbbek az online megoldások.

És akkor Felcsúton rádöbbentek, hogy meg kell mondani, kitől kaptak 28 milliárdot

Az újranyitás ellenére egyre nagyobb a baj a vendéglátásban; az eddiginél jóval több vendégmunkást hívna ide a kormány; visszavonták a civilek támogatóinak listázásáról szóló rendeletet. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A civileknél is úgy van, mint mindenhol: kevés óriásé a pénz túlnyomó része

61 ezer civil szervezet között alig 5 ezer olyan akadt, amelyik az átlagot meghaladó bevételre tesz szert, de az átlagnál sokkal-sokkal több csak kevésnek jut.

Teljes sikerként élik meg Orbán bejelentését a harmadik oltásért kampányoló civilek

Hamarosan megrohamozzák az antitest-vizsgálatot végző laborokat a Sinopharmmal oltottak, állítja az újraoltásért kampányoló Facebook-csoport vezetője.

Kijött egy újabb rendőrségi válogatás, olyan szabálytalanságokról, amit civilek vettek fel

A jelenetek többsége valóban nem egyszerű eset.

Július végén kezdik el kimenekíteni Afganisztánból az amerikai hadsereget segítő helyi tolmácsokat és civileket

A kitelepítési program várhatóan 2500 embert érint majd.

Radar360: Megszűnik a kötelező maszkviselés

Újabb lazításokat jelentett be Orbán Viktor. Nem adományozhatunk anonim módon civileknek. Putyin haragra gerjedt. Mégsem énekel Mészáros Lőrincéknek Jennifer Lopez. Ez a hvg360 reggeli hírösszefoglalója.

Megszűnik a névtelen adományozás lehetősége, a kormány tudni akar a civilek adományozóiról

Tovább szigorítja a kormány a korábban is bírált új civiltörvényt. Cégek adományai esetén is fel kell tüntetni, ki az adományozó.

Új szintre lépett a kormánysajtó homofób propagandája

Megnyomhatták a központban a piros gombot, mert a kormánypárti propagandamédia hétfőn este és kedden reggel a különböző felületein egyszerre rohant ki az LMBTQ-tartalmak, valamint az érintett szexuális kisebbségek jogait védő civil szervezetek, emberek ellen. Az össztűzben mindenki megkapja a magáét: Soros György, a filmipar, a TikTok, a civilek és az egyszeri Facebook-felhasználók is. Közben hiába elfogadó a magyar társadalom nagy része, egy hangos homofób kisebbséget bátorít a kormány propagandája. És nem látszik, hol a határ.

Az etióp hadsereg lebombázott egy piacot, a támadásban legalább 60-an meghaltak

A vezérkar szerint nem civileket támadtak, hanem felkelőket, akik civil ruhába öltöznek.

Tömegesen pusztulnak a halak a Velencei-tóban

Több száz kiló döglött halat találtak civilek.