Hírkereső

Keresés

Szijjártó Péter: Brüsszelnek jelentős mértékben változtatnia kell a migrációs politikáján

A németországi Baden-Württemberg tartomány frissen megválasztott igazságügyi és migrációért felelős minisztere köszönetet mondott Magyarországnak, amiért megvédi az Európai Unió külső határait, és féken tartja az illegális bevándorlási hullámot – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Stuttgartban, miután tárgyalásokat folytatott Marion Gentges tartományi miniszterrel.

Orbán Viktor: Timmermans tevékenysége megemeli az energiaárakat

Megöli az európai középosztályt, amit az Európai Bizottság és annak alelnöke, Frans Timmermans zöld megállapodásért felelős biztos a Fit for 55 nevű új klímacsomagjával csinál – jelentette ki az energiaárak emelkedésével kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az európai uniós tagállamok vezetőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve.

Orbán Viktor: néhány brüsszeli bürokrata fejében már lekapcsolták a villanyt

Hamarosan kezdődik az európai csúcs itt, Brüsszelben. Hosszú vitára számítok – közölte Orbán Viktor csütörtöki Facebook-videójában.

Orbán már az európai demokráciát félti Brüsszeltől

Jogállamiságról, migrációról és energiaáraktól tárgyalnak ma az uniós állam- és kormányfők. Az első ütésváltásokon már túl vagyunk.

Szijjártó: Európa biztonsága Közép-Ázsiában kezdődik

Itt az ideje, hogy Brüsszelben is észre vegyék: Európa Biztonsága ma Közép-Ázsiában kezdődik, hiszen naponta 30-35 ezer migráns hagyja el Afganisztánt – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Sirojiddin Muhriddin tádzsik külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján Dusanbéban.

NATO-főtitkár: Oroszország képviseletének munkatársai hírszerző ügynökök voltak

A NATO sajnálja Oroszország döntését a brüsszeli képviselet felfüggesztéséről, és nyitottak lennének a párbeszédre.

A lengyel alkotmánybíróság harca Brüsszellel – tényleg jöhet a polexit?

Egy tekintélyes német alkotmánybíró szerint az EU önkényesen vált politikai unióvá.

Paktum: Márki-Zaynak eszébe sem jutott harcolni az unió rezsiemelési szándéka ellen

A legfrissebb példa is azt mutatja, hogy a Gyurcsánnyal paktumot kötött Márki-Zay egyáltalán nem jobboldali, hanem nagyon is baloldali, gyurcsányista politikát akar folytatni. Kampányában még véletlenül sem utasította el az unió rezsiemelési szándékát. Ergo Brüsszellel közösen akarja sanyargatni a magyarokat.

Végső leszámolásra készül Brüsszel a Békemenet szervezői szerint

A CÖF kurátora szerint egyesek az Orbán-kormány megbuktatásával olyan életformát vezetnének be, amelyet a magyarok elutasítanak.

Már nemcsak Brüsszelnek és az ellenzéknek, hanem egész Európának üzenni akarnak a Békemenet szervezői

Fokozódik a helyzet.

Lerántották a leplet Soros bábjairól, terrorcselekmény Angliában, falat építenek a lengyelek

Eseménydús nap volt a mai.

„Klímavédelemről beszélnek, közben egy új adónemet vezetnének be.”

Rezsiválság van Európában, és ebben Brüsszel felelőssége egyértelmű – jelentette ki a kormány kommunikációs igazgatója.

A brüsszeli ételfutárok többsége migráns

A fővárosi biciklis ételfutárok nagy része illegális bevándorló, írta az egyik belga lap egy felmérésre hivatkozva. Az egyik érintett cég azonban azt állítja, hogy a cikkben szereplő állításokra nincs semmiféle bizonyíték.

Hadüzenetet küldtek Brüsszelbe a lengyelek, pedig az idő nagyon nem kedvez a lázadásnak

Az EU-s jog elsőbbségét megtagadó lengyel alkotmánybírósági döntés után európai vezetők kemény büntetésekről beszélnek, a hollandok azt követelik, hogy Lengyelország egyetlen eurócentet se kapjon, a helyreállítás alap pénzeitől eleshetnek. Varsóban az ellenzék a polexit rémével szervez tüntetéseket a Fidesz lengyel szövetségesével szemben.

Brüsszelben lesz az Elk*tuk nemzetközi premierje

A producer videóinterjúban beszélt arról a Facebookon, hogy minden olyan platformon elérhető lesz a film, amely egy film számára felmerülhet.

Orbán Viktor: A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorának nyilatkozott péntek reggel.

Brüsszelben lesz az Elk*rtuk nemzetközi premierje

A producerek a két legnagyobb streaming szolgáltatóval is tárgyalnak a film bemutatásáról.

Brüsszelben lesz az Elk*rtuk nemzetközi filmpremierje

Ezt követően kerül nemzetközi forgalmazásba.

Tovább folytatódik a brüsszeli nyomásgyakorlás a gyermekvédelmi törvény miatt

Folytatódik a brüsszeli nyomásgyakorlás; a LIBE-bizottság látogatása után a brüsszeli bürokrácia Magyarországra küldi Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztost – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Újabb brüsszeli testületben léptek ki az Európai Néppárt frakciójából a Fidesz képviselői

A lengyel kormánypárt mellett folytatják munkájukat a Régiók Európai Bizottságában.

Főnix-manőver: megszűnik, majd részben rögtön fel is támad az Alitalia

Kileheli a lelkét a sokat szenvedett olasz állami légitársaság, de a zöld-fehér-piros színek valószínűleg nem tűnnek el az égről. Az utódként kiszemelt cég elindulásához brüsszeli jóindulat is kellett.

Brüsszel jogalap nélkül akarja rákényszeríteni akaratát a gazdákra

Az új Közös Agrárpolitikával (KAP) bevezetésre kerülő új zöld követelmények végrehajtásával a mezőgazdaság megfelelő mértékben fog hozzájárulni a zöld átmenethez – mondta Nagy István agrárminiszter az uniós Mezőgazdasági és Halászati Tanács luxemburgi ülésén az Agrárminisztérium közleménye szerint, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-nek.

Orbán Viktor: Dávidokként állunk a brüsszeli Góliáttal szemben

A miniszterelnök a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amiben arról beszél, hogyan kezeli Brüsszel a kelet-európai országokat.

Orbán Viktornak az esztergomi Duna-hídról is Brüsszel jutott eszébe

A miniszterelnök szerint húsz éve "még Brüsszel is a mi oldalunkon állt", és támogatott minket. Minderről a Mária Valéria híd átadásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen beszélt.

Orbán Viktor üzent Brüsszelnek

Ránk akarnak kényszeríteni egy olyan életmódot, amely szemben áll mindazzal, amit értékesnek és megőrzendőnek gondolunk – írja a miniszterelnök közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Az EB ismét törvénytelenül jár el a lengyelekkel szemben

Az Európai Bizottság törvénytelenül jár el, amikor késlelteti a lengyel helyreállítási terv jóváhagyását, a folyamat viszont előre fog haladni, Brüsszel részéről politikai játszmáról van szó – jelentette ki Piotr Müller lengyel kormányszóvivő hétfőn a lengyel közszolgálati televízióban.

Orbán Viktor: Megvédjük a rezsicsökkentést!

„Hogy jön ide Brüsszel? Brüsszel úgy jön ide, hogy ezek a derék bürokraták kitalálták, hogy a klíma ellen úgy kell harcolni, hogy folyamatosan emelik az energia árát” – fogalmazott a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Gyurcsány mellett már Brüsszelnek is bemutatna a Békemenet

A menet főszervezője szerint ha sok ember összejön, Brüsszel is észreveszi, hogy valamit rosszul csinál.

Bloomberg: Nem szabad, hogy Európa bedőljön Putyinnak vagy Orbánnak

Az orosz és a magyar vezető is imádja a káoszt és a nyugtalanságot, mert ilyenkor úgy látja, hogy a számára kedvező irányba tudja terelni az Európai Uniót. Az energiapiacon tapasztalható gondokkal most pont ilyen helyzet állt elő: azt mind Moszkva, mint Budapest a maga javára igyekszik kiaknázni, de Brüsszel remélhetőleg átlát a szitán – írja a Bloomberg kommentárja.

A Békemenet főszervezője szerint bizonyos körök le akarják váltani Orbánt, de a magyar népet nem lehet leváltani

Megy az üzenet Brüsszelnek és az ellenzéknek.

Csizmadia szerint a Békemenet célja, hogy "olyan sokan legyünk, hogy Brüsszel is felfigyeljen arra, hogy valamit rosszul csinál"

A főszervező szerint nem a kormány pénzeli őket, hanem állami cégektől is kapnak a támogatást.

LIBE bizottság: így hazudtok ti

Jöttem, láttam, hazudtam – küldhetné Gwendoline Delbos-Corfield a hadijelentést a brüsszeli „szenátusnak”. Azonban két jelentős különbség van: egyrészt a LIBE-delegációnak nem kellett harcolnia Magyarországgal, másrészt a liberális EP-képviselőt ne említsük egy lapon Caius Julius Caesarral. A hazánkat vizsgáló delegáció vezetője, miután szűk három napon keresztül látszatérdeklődést mutatott a magyar jogállam helyzete iránt, a Euronews hírcsatornának adott interjújában halmozta a hazugságokat, amelyeket most sorra megcáfolunk.

Orbán: Brüsszel miatt magasak az energiaárak, az LMBTQ-lobbi miatt nem jött meg a pénz az EU-tól

A kormányfő a Kossuth rádióban a Gyurcsány-Bajnai-kormány miatti nehézségek ellenére adható béremelésről, sikeres gazdaságról szólt, amelynek erősítését az EU a meleglobbi miatt lassítja. A járvány sem múlt el, ő nem félős, de szerinte a harmadik oltásra is szükség van.

Gulyás Gergely: az unióhoz jó, Brüsszelhez rossz viszony fűzi Magyarországot

„A családok helyett a klímaromboló nemzetközi vállalatokat kell megadóztatni!”

Brüsszel a klímavédelmi csomag álcája alatt akarja megadóztatni a ház- és lakástulajdonosokat.”   Erről tett közzé bejegyzést Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos közösségi oldalán:

Orbán: Brüsszel is hibás az energiaárak emelkedése miatt

A kormányfő szerint a fő felelősség Frans Timmermanst, az Európai Bizottság e témáért felelős alelnökét terheli, mert "rossz számításokat végzett és az EU lakossága most extra árat fizet".

Úgy dicsérte Orbánt a volt amerikai nagykövet, mintha diktálták volna

A Newsmax című, erősen Trump-párti oldalon jelent meg az írása. David Cornstein szerint Orbánnak igaza volt a migráció kérdésében, Brüsszelezett is egyet, a szociálisták nyolc éve is előkerült és dicsérte az szja-visszatérítést is.

„Megvédjük a rezsicsökkentést!”

Orbán Viktor miniszterelnök videót töltött fel az elhibázott brüsszeli rezsipolitikáról a hivatalos közösségi oldalára:

EP-képviselők nemzetközi bíróság elé állítanák Lukasenkát

Hétről-hétre ér el újabb mélypontot az EU és Fehéroroszország kapcsolata. A szankciós intézkedések egymást érik, miközben a Lukasenka-rezsim hibrid háborút indított az unióval szemben. A Fidesz ebben a helyzetben is Brüsszellel van elfoglalva.

Csak nem? Brüsszel megint kettős mércét alkalmaz

Amikor hat éve Magyarország kerítést épített a határon, kemény támadások célpontja lett Brüsszel és néhány tagállam részéről. Most ugyanazért Litvániát vagy Lengyelországot mindenki dicséri – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap által közölt interjúban.

A kormány is tudja, hogy nem a pedofiltörvény miatt tartják vissza az uniós pénzt

A helyreállítási alappal kapcsolatos tárgyalásoktól teljesen független eljárásban folytat levelezést a kormány Brüsszellel a pedofiltörvény módosításai és a Meseország mindenkié című könyv kapcsán.

Az EU-bővítés Voldemortja: Várhelyi Olivér elfogultságára panaszkodnak Brüsszelben

A Politicónak panaszkodtak uniós források, hogy a magyar bővítési biztos túlságosan elnéző Szerbiával, és nem veszi komolyan a jogállamisági feltételeket.

Nicolas Bay: „Természetes, hogy Orbán nem fecsérelte az idejét a LIBE-küldöttségre”

Ha van Gyurcsány-show, márpedig van, hiszen láthatjuk nap mint nap az előadásait, akkor a LIBE-bizottság magyarországi látogatása azt igazolja, hogy bizony van Brüsszel-show is.

LIBE-küldött: nem tudták bizonyítani, hogy sérülne a jogállam Magyarországon

Nicolas Bay szerint Brüsszel sok kérdésben nem azt az utat követi, amit még az Európai Unió alapítói megálmodtak.

Orbán Viktor nem tud aludni?

Már korán reggel fontos témára hívta fel a figyelmet a kormányfő.

Orbán: Ha a németek szeretnék, Magyarország szívesen nyit egy folyosót az afgán migránsoknak

A miniszterelnök szerint akik Európa mellett tüntetnek, azok valójában a cseh és a magyar szuverenitás ellen tüntetnek, ezt kívülről a Soros-féle hálózat, a brüsszeli bürokrácia támogatja.

Novemberben kaphatjuk meg az EU-pénzeket, de súlyos feltételt szab Brüsszel

Ha az állam- és kormányfők szintjén el akarják kerülni a nyílt vitát, akkor az ügyet a három hét múlva esedékes uniós csúcstalálkozó előtt rendezni kellene.

Oroszország helyére pályázik Ukrajna, továbbra is kérdés az EU-tagság

Kuleba szerint Brüsszel már nem a régi.

Orbán Viktor: Novembertől jön a nyugdíjprémium, 80 ezer forint lesz

Percről percre: Interjú a kormányfővel a Kossuth Rádióban - percről percre az Indexen!

Kovács Zoltán: Brüsszel továbbra is a letelepítésen gondolkodik

A kormány nem támogatja a bevándorláspárti politikát.