Hírkereső

Keresés

Kedden leteszik a miniszterek az esküt, megalakul az ötödik Orbán-kormány

Orbán Viktor beszédet mond és bemutatja az új kabinet tagjait.

Deutsch Tamás az olajembargó vétózásáról: Van féltucat uniós állam, amely hálás nekünk

Deutsch Tamás azt mondta a hétfő esti Egyenes Beszédben, hogy az olajembargót ellenző uniós országok száma folyamatosan emelkedik. Ugyanis –

Deutsch Tamás egy európai parlamenti pletyka részleteiről is beszélt

A képviselő megítélése szerint egyre több ellenzője van az EU Oroszországgal szembeni olajembargójának.

7-es cikkely: Magyarország jobban hajlott a párbeszédre, de így sincs eredmény

Az Európai Unió Tanácsában hétfőn megtörtént Magyarország meghallgatása a 7-es cikkely szerinti eljárás keretében, amelyen Varga Judit igazságügyi miniszter képviselte a magyar kormányt. Viszont a meghallgatás nem hozott előrelépést, és úgy tűnik, hogy a magyar fél álláspontja a nap során tárgyalt többi ügyben sem egyezik az unió más tagállamaival.

Nem tudott semmilyen pozitív fejleményről beszámolni az uniós biztos, miután tárgyalt Varga Judittal

Didier Reynders igazságügyi biztos azért kiemelte: „mélyül” a párbeszéd a magyar kormánnyal.

Ibra hidegrázós ünnepi beszéde után így tombolt a Milan öltözője – videó!

Nemcsak Milánó tartozik az AC Milanhoz, hanem egész Olaszország a miénk!

Álló ovációval fogadta a kijevi parlament a lengyel elnök beszédét

Beszédet mondott a kijevi parlamentben Andrzej Duda lengyel elnök. A politikus magasztalta az ukrán kitartást, és Lengyelország maximális támogatásáról biztosította Kijevet.

“Még, még, még” – mondta Orbán Viktor a Városliget beépítéséről a Néprajzi Múzeumban

Az új Néprajzi Múzeum vasárnapi átadóján mondott beszédében nem csak az épületet magasztalta, de kitért a Liget Budapest projekt folytatására is Orbán Viktor kormányfő. Megismételte korábbi érvelését, hogy a választáson megkapták a felhatalmazást a teljes program megvalósítására, és leporolt egy közmondást is a "dakota néprajzi anyagból".

Zelenszkij: Ukrajna a maga ura lett – nézze meg az ukrán elnök beszédét magyarul!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a csütörtök esti beszédében azt mondta, szerinte nemcsak Ukrajna érdeke, hogy megnyerjék ezt a háborút, hanem a nyugati országoké is, mert Ukrajna védelme az ő védelmük is – új orosz háborúk és vészhelyzetek ellen.Az ukrán elnök arról is beszámolt, hogy csütörtökön egyetemi hallgatóknak és oktatóknak tartott beszédet. Azt mondta, sok ukrajnai egyetem nem az eredeti városában működik, mert a háború miatt költözniük kellett.„Az ukrán fegyveres erők folytatják a Harkiv régió felszabadítását. A Donbaszban viszont a megszállók ráerősítettek. Pokoli ott a helyzet, és ez nem túlzás”– mondta Zelenszkij. Kitért Szeverodonyeck ágyúzására is, amiben 12 civil vesztette életét, és legalább 40-en megsérültek. Ezekre a támadásokra nem lát katonai magyarázatot, ezért egyértelműnek tartja, hogy Oroszországnak egyetlen célja van: minél több ukránnal akarnak végezni, minél több ukrán házat és vállalkozást akarnak elpusztítani.

Schmidt Mária: Az ukránok a hazájukért, függetlenségükért és szuverenitásukért harcolnak

A CPAC-on felszólaló kormányközeli történész a Fidesz eddigi narratívájától markánsan eltérő dolgokat is mondott.

Zelenszkij: Nem túlzok, a Donbasz a pokol

Volodimir Zelenszkij szokásos esti beszédét azzal kezdte, hogy beszámolt a 40 milliárd dolláros amerikai segélycsomagról, amit ma szavazott meg a szenátus, a németországi G7-es találkozóról, valamint az EU által belengetett 9 milliárd eurós segélycsomagról. Mindegyikért hálás, de kiemeli, hogy ezek nélkül nehéz helyzetben lennének, mert a havi államháztartási hiányuk jelenleg 5 milliárd dollár.Szerinte nem csak Ukrajna érdeke, hogy megnyerjék a háborút, hanem a nyugati országoké is, mert Ukrajna védelme az ő védelmük is – új orosz háborúk és vészhelyzetek ellen.Csütörtökön diákokhoz és rektorokhoz is szólt egy beszédben. Úgy látja, mindenki bizakodó, de sok egyetem nem az eredeti városában működik már, a háború miatt költözniük kellett. Bejelentette, hogy az elfoglalt területekről érkező leendő hallgatók könnyített eljárással juthatnak be mostantól egyetemekre, és azoknak is próbálnak segíteni, akik szintén az oroszok által ellenőrzött területekről jönnek, de már fizetnek tandíjat.„Az ukrán fegyveres erők folytatják a Harkiv régió felszabadítását. A Donbaszban viszont a megszállók ráerősítettek. Pokoli ott a helyzet, és ez nem túlzás”– mondta.Kitért Szeverodonyeck ágyúzására is, amiben 12 civil vesztette életét, és legalább 40-en megsérültek. Hasonló támadások értek több másik várost is, az elnök szerint a Donbaszt teljesen szétlőtték.

Mi az a nagy európai lakosságcsere-elmélet, amit Orbán emlegetett, és miért olyan veszélyes?

Szélsőjobboldali összeesküvés-elmélet is helyet kapott Orbán Viktor hétfői beiktatási beszédében. A nagy európai lakosságcserét nem először emlegette a kormányfő, de hosszú távú politikai vízióban eddig még nem kapott helyet. A Franciaországban született teória az Egyesült Államokban antiszemita felhangokat is kapott, az elmúlt években pedig több halálos lövöldözés elkövetője is a zászlójára tűzte.

Zelenszkij: Folytatjuk a mariupoli ukrán hősök evakuációját

Kedd este szokásos éjjeli bejelentkezésében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy katonai és hírszerzési tisztek felügyelésével folytatják az utolsó ukrán erők kimenekítését a mariupoli Azovsztal acélgyárból.Zelenszkij azzal kezdte a beszédét, hogy a háború 83. napján látott „erőteljes” orosz tüzérségi csapások a lvivi, szumi és luhanszki területeken csupán az orosz hadsereg kísérletei arra, hogy kompenzálja a déli és keleti fronton lévő sorozatos kudarcaikat.Az ukrán elnök kedden beszélgetett Olaf Scholz német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel a hadihelyzet állásáról, illetve utóbbival az Európai Unió előkészítés alatt álló hatodik szankciós csomagjáról, és Ukrajna potenciális uniós tagjelölti státuszáról is. Zelenszkij szerint információs, diplomáciai és kulturális nyomásgyakorlásra van szükségük, hogy a „szabadságharc, akárcsak a második világháború idején, a művészet erejére különösen támaszkodhasson”. Ezért videóüzenetben jelentkezett be a cannes-i filmfesztivál megnyitójára, ahol hangsúlyozta, a filmművészetnek a szabadság nyelvévé kell válnia.Ezenkívül a nap folyamán elbúcsúzott a nemrég elhunyt Leonyid Makarovics Kravcsuktól, a független Ukrajna első elnökétől. Az ünnepséget Kijevben tartották,„abban a Kijevben, amely ukrán marad, egy független állam fővárosaként.

Joe Biden: A fehér felsőbbrendűség megmérgezi Amerikát

Vasárnap 10-en vesztették életüket egy rasszista indíttatású tömeggyilkosságban Buffalóban, itt tartott érzelmes beszédet az amerikai elnök kedden.

A szakmunkástól az akadémiai doktorig – íme az új parlament képviselőinek végzettségei

Természetesen kamuegyetem és plágiumgyanú is előfordult.

Már nem szóbeszéd a Dining Guide fődíja: a Rumour az év étterme

A legjobb 100 éttermet értékelő kalauznál Az Év Étterme díjat a külföldről hazatérő séf étterme nyerte.

Orbán Viktor beszéde megrángatta a forint árfolyamát

A jegybankkal közös, koordinált árszabályozó lépéssorozat bejelentése meglephette a piacokat.

Orbán megüzente, nagy a veszély, de ő majd megvéd

Az ötödször megválasztott miniszterelnök semmi újat sem mert ígérni, a rezsicsökkentésből viszont a beszéde után nehéz lenne arcvesztés nélkül kitáncolnia.

Várkonyi Andrea, Ákos, Hosszú Katinka, Habony Árpád - celebek és háttéremberek tűntek fel az Orbán-beszéden

A kormány tagjai és a Fidesz holdudvarának ismert személyiségei is megjelentek hétfőn az Országházban Orbán Viktor megválasztásán. Fotógaléria.

Orbán az ellenzékkel nem békélt meg, de szabadságharc helyett békés egymás mellett élést akar az EU-val

Aki felületesen hallgatta a kormányfő beiktatás utáni beszédét, az a kampányban jól ismert szlogenjeit hallhatta. De ha jobban megnézzük, néhány dologban változtak a hangsúlyok „a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk kora” miatt.

Miben volt más Orbán mai beszéde a 2018-ashoz képest?

Jövőt vázolt ötödik miniszterelnöki beszédében is Orbán Viktor, de ezúttal sokkal óvatosabb volt, mint 2018-ban, amikor 2030-ig tervezett. Ezzel együtt is túlzás lenne programadó beszédet emlegetni, mivel a hangzatos politikai szólamokon kívül konkrét terveket nem hallottunk tőle még a következő négy évre sem. Volt viszont sorosozás, brüsszelezés és genderezés is.

Mire utal Orbán legújabb magyar-latin mondása?

Eb ura fakó, Ugocsa non coronat – zárta beszédét a Parlamentben Orbán Viktor, a magyar-latin vegyes mondatban pedig nagyon sok minden benne van.

Kivonult a Párbeszéd az ülésteremből Orbán Viktor beszéde alatt

A Párbeszéd képviselői nemmel szavaztak Orbán Viktor miniszterelnökké választására.

Orbán beszéde alatt beszakadt a forint árfolyama

Este 5 után már 390 forintba került egy euró, Orbán beszéde ijeszthette meg a befektetőket.

Miniszterelnöki programbeszédében Orbán inkább úgy beszélt, mint akit Európa vezetőjének választottak meg

Alig szólt a magyar választókhoz, kiállt a NATO mellett, kimondta, hogy Oroszország a támadó, közben az Uniót gyalázta és Európa jövőjének nevezte magát.

Orbán Viktor a veszély évtizedéről beszélt, kormányáról azonban nem mondott semmit

Orbán Viktor megválasztása utáni beszédében az elkövetkezendő tíz év kihívásairól beszét, szerinte bizonytalan, gazdaságilag nehéz, háborús évtized jön, amire a kormány megfelelő választ fog tudni adni.

A Párbeszéd képviselői nem hallgatták meg Orbán Viktor beiktatási beszédét

Mint sajtótájékoztatójukon jelezték, erre több okuk is volt.

Orbán Viktor megválasztása és kormányfői nyitóbeszéd a parlamentben

Percről percre: Percről percre közvetítés az Indexen

Orbán Viktor megválasztása és kormányfői nyitóbeszéd a parlamentben

Percről percre: Percről percre közvetítés az Indexen

Orbán Viktor megválasztása és kormányfői nyitóbeszéd a parlamentben

Percről percre: Percről percre közvetítés az Indexen

Orbán Viktor megválasztása és kormányfői nyitóbeszéd a parlamentben

Percről percre: Percről percre közvetítés az Indexen

Orbán Viktor megválasztása és kormányfői nyitóbeszéd a parlamentben

Percről percre: Percről percre közvetítés az Indexen

Orbán Viktor megválasztása és kormányfői nyitóbeszéd a parlamentben

Percről percre: Percről percre közvetítés az Indexen

Orbán Viktor fehér pólóban írja az eskütételi beszédét

Hamarosan beszédet mond a parlamentben az addigra újraválasztott miniszterelnök.

Orbán Viktor megválasztása és kormányfői nyitóbeszéd a parlamentben

Percről percre: Percről percre közvetítés az Indexen

Gyurcsány Ferenc és Toroczkai László is felszólal Orbán megválasztása előtt a parlamentben

Ötödik alkalommal teheti le a miniszterelnöki esküt Orbán Viktor a parlamentben. Percről percre közvetítjük a hétfői ülésnapot és a kormányfő beszédét.

Miniszterelnöki esküt tesz Orbán Viktor, ezúttal vajon meddig tervez? – percről percre a Parlamentből

Ötödször esküszik fel Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének, majd beszédében vázolja terveit, amelyek a következő négyéves cikluson is túlmutathatnak. Négy éve például arról beszélt, hogy 2030-ig tervez, és bár a kormánypárti kétharmadra támaszkodik, de háromharmadot szolgál. Kövesse az Országgyűlés ülését percről percre a hvg.hu-n!

Részletek derültek ki a buffalói tömeggyilkosról, Joe Biden faji bűncselekményről beszél

Az elnök szerint a történtek visszataszítóak a nemzet összetételére nézve.

Ötödszörre választják meg miniszterelnöknek Orbán Viktort

A parlamenti eskütétel után beszédet is mond a régi-új kormányfő.

Zelenszkij: HIába próbálnak erőt mutogatni az oroszok, a Donbaszban marad az ukrán zászló

„Bármilyen »kreatívak« is az oroszok Herszonban és Melitopolban, bármennyire is mutogatják állítólagos »erejüket« az Azov-tenger partján és Donbasz megszállt területein, csak ideiglenesen vannak ott. Az ukrán zászló, az ukrán törvény, és az ukrán élet ott fog maradni” – mondta vasárnap esti beszédében Volodimir Zelenszkij.Az ukrán elnök a szokásos éjjeli üzenetében főleg a jövő heti terveiről beszélt: hogyan igyekszik minél több fegyvert és pénzügyi támogatást szerezni Ukrajnának, ami nemcsak az ország fenntartásához szükséges, de a háború utáni újjáépítéshez is.„Dolgozunk az Oroszország elleni szankciók szigorításán is. Partnereink döntéseivel hétről hétre kell szűkebbre szabnunk Oroszország kapcsolatát a világgal. A megszállóknak érezniük kell, hogy a háborújuk költsége egyre csak emelkedik.”Zelenszkij szerint próbálnak minél több figyelmet fordítani Ukrajna felé világszerte – ehhez a jövő héten egyrészt vezető amerikai egyetemek diákjainak küld majd videóüzenetet, másrészt ukrán egyetemistákkal is találkozik majd az elnök virtuálisan. A diákok mellett folytatja Zelenszkij beszédsorozatát a világ parlamentjeiben is: a héten Luxemburg törvényhozása előtt szólal fel, és a jövőben több figyelmet szeretne fordítani az afrikai és az ázsiai országok felé. Emellett beszéddel készül Zelenszkij a május végi davosi Világgazadsági Fórumra is, amiben a háború utáni újjáépítésről szól majd.A diplomácia mellett viszont elkerülhetetlen szerepe lesz továbbra is a harcoknak: „Készülünk Oroszország újabb támadási kísérleteire a Donbaszban, hogy valamilyen módon fokozzák mozgásukat Ukrajna déli részén.A megszállók még mindig nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek, és az úgynevezett »különleges katonai műveletük« csődöt mondott.

Novák Katalin elítélte a putyini agressziót a beiktatási beszédében

Beszélt arról is, hogy személyes meggyőződéséből fakad a megfogant emberi élet és a család védelme. Azt ígérte, hogy köztársasági elnökként a következő öt évben azon dolgozik majd, hogy többen, jobban, szebben éljünk Magyarországon.

Novák Katalin: Nem vagyunk semlegesek, elítéljük a putyini agressziót

Az új köztársasági elnök első politikai beszédében meghirdette tíz pontját a háborúról.

Novák Katalin: Elítéljük a putyini agressziót

A köztársasági elnök beiktatási beszédében bejelentette, hogy első hivatalos útja május 17-én Varsóba vezet majd.

Tíz pontban sorolta fel Novák Katalin, hogy hogyan áll Magyarország az orosz-ukrán háborúhoz

Novák Katalin fül, szív és száj is akar lenni, május 17-én pedig Varsóba utazik. Bízik abban, „hogy ajtónyitogatásban és kulcskeresésben Magyarország hasznára lehet”. Ünnepélyes keretek között beiktatták az új köztársasági elnököt.

Itt nézheti vissza Novák Katalin beiktatási beszédét

Közvetítésünk a köztársasági elnök beiktatási beszédéről.

Tordai Bence: A Fidesz csodálatos dolgokat ígért, de nem erőltette meg magát

A Párbeszéd országgyűlési képviselője volt a Kibeszélő vendége.

Kazettás lőszerrel támadhattak az oroszok Kelet-Ukrajnában, tárgyalnak a mariupoli sebesültek evakuálásáról – percről percre a háborúról

Összesen 38 súlyos sebesültet menekítene ki Ukrajna az Azovsztal üzemből, de Moszkva eddig nem engedett a kérdésben. Zelenszkij az egészségügyet ért károkról szólt a csütörtök esti beszédében, az ukrán főügyészség szerint kazettás lőszerekkel támadott egy falut az orosz hadsereg a keleti országrészben. Hetvenkilencedik napja tart az orosz-ukrán háború. Kövesse a legfontosabb eseményeit itt!

Az ellenzék közösen sürgeti az ápolók béremelését

Hiába robotolnak 10-12 órát, messze elmarad a fizetésük az európai szaktársakétól.

Gundel Takács Gábor: Úgy éreztem, hogy nincs értelme ebben a közegben tovább harcolni

Skrabski Fruzsina és Gundel Takács beszélnek arról a Szemlélek podcastjében, hogyan kezelik, ha rájuk zúdulnak a durva kommentek, és hogy szerintük hogyan lehet a párbeszéd irányába mozdulni annak ellenére, hogy sokan egyáltalán nem akarnak párbeszédet.

Mit árult el Putyin testbeszéde?

Testbeszéd-szakértő elemezte az orosz elnök gesztusait és viselkedését a győzelem napi ünnepségen.