Hírkereső

Keresés

Fideszes vezette városban szűnhet meg az orvosi ügyelet a kormány megszorításai miatt

Gyakorlatilag a tanácsrendszer visszaállítása történik azzal, hogy a válsághelyzetre hivatkozva a kormány elvonja az önkormányzatok szabadon elkölthető maradék forrásait is. A pénzszűke már a közszolgáltatásokat is rontja.

Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk

A külügyi tárca tizenhét fős sajtóosztályán felül, közvetlenül Szijjártó Péternek is dolgozik egy tíz emberből álló sajtós stáb, amelyben fotós, vágó és több operatőr is van. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a miniszterek közül Szijjártó jelenléte a legerősebb a közösségi médiában: a tavaly tavasszal még csak nyolcvanezer fős követői tábort néhány hónap alatt sikerült több mint kétszázezresre feltornásznia.

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

A Normális Élet Pártja nem csak a nevében emlékeztet a kamupártos csalás és a járványszekpticizmusa miatt is a hatóságok fókuszába került Gődény György mozgalmára, más módon is összekapcsolható a testépítő gyógyszerésszel.

Az ingatlanbiznisz a nemzeti hagyománynál is fontosabb a Fidesznek

Legendás épületek tűnnek el sorra, részben vagy teljesen a budapesti városképből.

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Az első Orbán-kormány még törvényt alkotott „az állam kizárólagos tulajdonában tartandó műemlékekről”, a mai már bőkezűen osztogat belőlük.

Különös cégügylettel vett 800 millióért irodákat a Fidesz Brüsszelben

Megkezdte külföldi terjeszkedését a Fidesz pártalapítványa: pazar helyen, Brüsszel európai negyedének szívében vásárolt 500 négyzetméternyi ingatlant még tavaly ősszel.

A Fidesz védi Hadházy szólásszabadságát, az érintettnek viszont nevetnie kell

Politikai vitában védené meg igazát Hadházy Ákossal szemben Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője, és nem Facebook-tiltásokkal. Szerinte a közösségi média olyan, mint Hyde Park sarka: senki szólásszabadságát nem lehet korlátozni. "Nem az én igazságomat védi a Fidesz, hanem a saját hazugságait" – felel rá Hadházy.

Itt a Trump-kormány első minisztere, aki benyújtotta lemondását

Elaine Chao közlekedési miniszter „mély aggodalmát” fejezte ki a Capitoliumnál történtek miatt.

Riccardo Bianchi: Kerülöm, hogy a mindennapjaimra rátelepedjen a magyar belpolitika

Az olasz építész, étterem-tulajdonos egyebek mellett azért jött el hazájából, mert szerinte ott nincs demokrácia. Nem érti Orbán Viktor üzeneteit, de Magyarországon négy év alatt teremtett egzisztenciát, ami otthon nem ment volna neki.

A transzparensektől a mémekig: nyelvében tüntet a nemzet

A demonstrációk transzparenseire írt szövegek a rendszerváltás óta eltelt három évtizedben sokat változtak. Az egyszerű tiltakozást előbb szellemes, majd egyre szókimondóbb feliratok váltották fel. Manapság pedig a kreatív kifejezési formák, a mémszerű üzenetek és a maszkra írható jelszavak hódítanak.

Kerezsi Klára: A kelet-európai országokban bocsánatos bűnnek tartják a korrupciót

Minden felmérés szerint csökkent a bűnözés, de a korrupció esetében nagy a látencia, pedig összehasonlíthatatlanul nagyobb kárt okoz, mint az összes vagyon elleni bűncselekmény együttvéve. Kerezsi Klára kriminológust, az Országos Kriminológiai Intézet főtanácsadóját kérdeztük.

Mikor mondja ki Karácsony hangosan is, hogy neki kell kihívnia Orbánt?

Szavak szintjén történelmi időket él a magyar politika: Orbán Viktor „vízválasztóhoz” érkezett, a közös listára összebútorozó ellenzék pedig már „korszakváltást” vizionál. Az előttünk álló 2021-es év mégsem az ütközetről szól, hanem a hadrend kialakításáról. Már ha a vírus is úgy akarja.

A potyautastörvénytől a potyautas oligarchákig – 2020 Magyarország, 3. rész

Ez történt az idén. Év végi mérleg, kronologikus sorrendben, alább a júliustól szeptember végéig tartó időszakot idézzük fel.

Egyszeri tévedés, vagy a rangok és címek feltámasztására készül az Orbán-rendszer?

A hét évtizede létező tiltás ellenére egy állami okiratban szereplő név mellett ismét megjelent az illető származására utaló grófi jelző.