Hírkereső

Keresés

Sajtóhírek szerint a tálibok civileket gyilkoltak meg a Pandzsír-völgyben

A BBC azt állítja, bizonyítékai vannak arra, hogy a tálibok ígéretükkel ellentétben embereket ölnek a térségben.

A BBC szerint civileket gyilkoltak meg a tálibok a Pandzsír-völgyben

Legalább 20 áldozatról tudnak, egyikük egy boltos volt, akit azzal vádoltak, hogy SIM-kártyákat adott el az ellenállóknak.

Száműzetésben halt meg az egyik legnagyobb költő

Dante Alighieri hosszabb és szebb életet remélt magának.

Ez volt a nagy északi háború

A 21 évig vívott háború után a Baltikum orosz fennhatóság alá került, Péter cár megkapta a Nagy, a Haza Atyja és az Imperátor titulusokat, országa neve pedig hivata

Magyarokon múlt a birodalom sorsa

A magyar rendek közfelkiáltással – életünket és vérünket! – álltak ki a segítséget kérő királynő mellett az 1741-es pozsonyi országgyűlésen.

Főleg az orosz trollok számlájára írja a BBC a fekete bőrű angol focisták szidalmazását

Az angolok nem rasszisták, csak azok a csúnya külföldiek. A fenti kijelentést az támasztja alá, hogy a brit közszolgálati médiaóriás, a BBC kiderítette, hogy az angol-olasz Eb-döntő utáni faji előítéletekkel terhelt hozzászólások zöme a szigetországon kívülről érkezett. A 11-es rúgásoknál hibázó Marcus Rashfordot, Jadon Sanchót és Bukayo Sakát főleg Oroszországból és Ázsiából érte bőrszínük miatti inzultus.

Ez a törpeállam mindent túlélt

A világ egyik legkisebb állama egyben a legrégebb óta fennálló köztársaság is.

Óriási üzlet volt tetvekkel kereskedni

A mai Mexikó területén létrejött spanyol gyarmat exportcikkei közül csak az ezüst hozott több hasznot a hódítóknak, mint a bíbortetű.

Kiutasítják a BBC moszkvai tudósítóját, aki szerint sok orosz számára nincs jövő Oroszországban

Húsz éve tudósított Oroszországból Sarah Rainsford, de nem hosszabbították meg a riporter vízumát. Szerinte egyre nagyobb az elnyomás, és rengetegen vándorolnak ki Putyin rendszeréből.

Ez a király megette az ellenségeit

150 évvel ezelőtt koronázták meg Cakobaut, ám királysága három évre rá szétporladt és a britek ölébe hullt.

Menekülnek a diplomaták Afganisztánból, ahol egyre rosszabb a helyzet

Több ország, köztük az amerikaiak is igyekeznek evakuálni Afganisztánból a diplomatáikat, mert annyira gyorsan törtnek előre a tálib csapatok - írja a BBC.

Kirúgják Oroszországból a BBC-s riportert, aki kérdésekkel provokálta a belarusz elnököt

Túl jól végezhette a munkáját.

Egyre furcsább anyagok szivárognak a BBC-hez, Moszkva mindig a képben van

Közben letartóztattak egy Oroszországnak kémkedő brit diplomatát, a BBC pedig Líbiában szolgáló orosz zsoldosok tabletjét találta meg.

111 millió dollár kártérítést fizet a Shell egy nigériai közösségnek

A Shell olajipari óriás 111 millió dollárt fizet egy nigériai közösségnek egy több mint 50 évvel ezelőtti olajszennyezés miatt - írja a BBC.

Ez volt a leghalálosabb olimpiai szám

Az alpinizmust ki kellett venni a versenyszámok közül, mert az olimpiai arany megszerzése túlzott kockázatvállalásra ösztönözte a hegymászókat.

Vattapamacsokkal fényesítették Tokió utcáit

Hogyan használta ki Japán az 1964-es olimpiát arra, hogy a világ szemében páriából a technológiában élen járó, feltörekvő országgá váljon?

Nem csak lábnyomát hagyta a hóban az első fekete felfedező

1908-ban indult kísérlet során Matthew Henson volt az, aki a népes csapatból az inuitokon kívül egyedüliként tartott Pearyvel a Sark felé vezető út utolsó szakaszán.

Az úr nem is annyira sötét anyagai

A Sisters Of Mercy BBC Sessions 1982–1984 című dupla vinyllemezéről.

Sikertelen volt a BBC lejárató kampánya, ezért ki se adják a teljes interjú felvételét

Pedig mindent bevetettek, hogy nehéz helyzetbe hozzák Szijjártó Pétert, de minden támadás lepergett a magyar külügyminiszterről.

Találtak egy ritka jó állapotú, első kiadású Harry Potter könyvet, 34 millióért adták el

JK Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című könyve első kiadásának egy páratlanul jó állapotú példánya 80 ezer fontért (mai árfolyamon 33,6 millió forint) kelt el egy észak-yorkshire-i árverésen - adta hírül a BBC News.

Maga volt a csoda: Európa üzent Amerikának

Az óceán alatti távíróvezetékkel a korábbi 12 nap helyett néhány perc alatt célba ért egy üzenet New York és London között.

Soha ilyen kevés DNS alapján nem találtak meg gyilkost, áttörés jöhet a megoldatlan ügyekben

Rekordkevés, mindössze 15 emberi sejtnek megfelelő mennyiségű DNS alapján találták meg minap egy Las Vegasban 1989-ban megölt lány gyilkosát – közölte a BBC News. A szakértők szerint ez áttörést jelent, és innentől sok régóta megoldatlan bűnügy elkövetőjét előkeríthetik.

Csellel foglalták el a bevehetetlen várost

A világtörténelem egyik legnagyobb árulása volt Konstantinápoly elfoglalása. Jó fél évszázaddal később, ügyes csellel sikerült visszavenni a keresztesektől.

Gyerekeik halálából éltek a legszegényebbek

A XIX. századi Angliában a nyomorgó családok temetkezést segélyező társaságokba jegyeztették be az újszülöttet, és amikor a gyerek beteg lett, hagyták meghalni. Majd jelentkeztek a biztosítási pénzért

A holokauszttal viccelődött, ezért kirúgták az olimpia nyitóünnepségének rendezőjét

Botrány botrány hátán.

Szijjártó: Folyamatos támadás alatt állunk

A magyar kormány folyamatos támadás alatt áll Brüsszelből, bármilyen döntést hoz, az európai intézmények megtalálják a módját, hogy nyomást gyakoroljanak – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a BBC Hard Talk című műsorában csütörtökön.

Szijjártó kitért a válasz alól, a BBC-nek se árulta el, hogy a magyar kormány használta-e a Pegasust

Bizonyítékok nélküli nemzetközi kampányról, szovjet típusú propagandáról és a titkosszolgálatok működéséről beszélt konkrét válasz helyett a külügyminiszter.

Amy Winehouse édesanyja fél, hogy a szklerózis multiplex miatt elveszíti emlékeit lányáról

A tragikusan fiatalon meghalt énekeről egy sor film készült már, de most a család gondozta a BBC felkérésére készült filmet.

Szijjártó a BBC-ben magyarázta a bizonyítványt: Folyamatos támadás alatt állunk

A külügyminiszter a Hard Talkban mondta el, hogy vannak viták Brüsszellel.

Szijjártó Péter a BBC-n: Folyamatos támadás alatt állunk

Kemény kérdésekre kemény válaszokat adott a külügyminiszter, akitől azt is megkérdezték, hogy Magyarország bevetette-e a Pegasus kémszoftvert.

Belehalt az első fürdés sokkjába a remete

Néhány szélsőségesen különc remete életét idézzük fel, köztük egy szent emberét, aki az első fürdés sokkjába halt bele, és egy magának való férfiét, aki disznóólban lakott.

A kritikus nem nézte, kibe köt bele

Egyed Zoltán színikritikus nagyjából ötven alkalommal párbajozott igaza vagy becsülete védelmében. És nem csak nála gyengébb képességű ellenfelekkel.

Hollywoodi sztárok versengenek egymással, hogy esti mesét mondhassanak brit kisgyerekeknek

Ryan Reynoldstól Tom Hardy-ig, Dolly Partontól Elton Johnig képes sztárokat leültetni a kamerák elé a CBeebies csatorna mesemondó adása. A producerek szerint óriási brand lett a műsorból, az akcióhősök pedig végre valami olyat is gyárthatnak, amit a kisgyerekeknek is szabad nézniük.

A disznópásztor története, aki "Gárdonyi" fedőnéven jelentette a disszidenseket

Az „önként és kéjjel” ártás, úgy tűnik, örök emberi tulajdonság - derül a „Gárdonyi” fedőnevű ügynök históriájából, amelyet Papp István történész tár fel a BBC History hasábjain.

Ő akart a világ királya lenni

A Napkirály a hadviselést, a kereskedelmet és a diplomáciát kombinálva akarta kiterjeszteni hatalmát és ezzel együtt a francia befolyást szerte a világon.

Hús és zsír volt az energiaszeletben

A pemmikán hosszú ideig a túlélést biztosította Észak-Amerika vadonjában prémvadászoknak, felfedezőknek egyaránt.

Tűztornádó és özönvíz az Egyesült Államokban

Eddig viszonylag ritka jelenséget videóztak az Egyesült Államokban: Kaliforniában tűztornádó alakult ki. A BBC videójából kiderül, hogy az USA nyugati

Ön látja? Emberi arcot formáltak a hullámok egy angliai település partjainál

A BBC fotósa a tengerek és vizek istenének, Neptunus arcát vélte felfedezni a hullámokban. A jelenséget pareidoliának nevezzük.

Gyerekek is voltak a világ leghíresebb börtönében

A gyerekek, ahogy a többi befolyásos nő és férfi, viszonylag kényelmesen éltek a Tower foglyaként, ám sorsuk gyorsan nagyon rosszra fordulhatott.

Szexuálisan zaklatott, dollármilliókat fizet James Franco

James Franco belement, hogy 2,2 millió dollárt (652 millió forintot) fizessen annak a pernek a rendezéseként, amelyben helytelen szexuális viselkedéssel vádolták meg – számolt be csütörtökön az ügyről a BBC News.

Kína: mindent szabad, ami nem tilos

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Kínai Kommunista Párt: az ország félgyarmati sorból emelkedett a szuperhatalmak sorába.

Ezért támadt Hitler Sztálinra

Hitler azzal számolt, hogy ha a Szovjetunió megsemmisül, akkor Németország kontinentális hatalma akkora lesz, hogy előbb Churchill, majd utóbb Roosevelt is kénytelen lesz kiegyezni vele.

Fehérek nem jelentkezhetnek a BBC gyakornoki állására

A rasszizmus úgy tűnik csak addig rasszizmus, míg nem a fehérek ellen van.

Hiába a magyar ellenállás, már ezen a hétvégén megszülethet a G7 megállapodás a globális minimumadóról

A magyar kormány hevesen támadta az ötletet, de a BBC szerint valószínűleg tényleg véget ér a multiknak kedvező helyzet.

BBC: Sokan vakarják a fejüket, miért is fogadta Boris Johnson Orbán Viktort

Megy a találgatás Londonban, mi lehet az oka a brit-magyar csúcstalálkozónak. Vannak, akik különösen az időzítést találják furcsának - olvasható a BBC hírelemzésében.

Lesújtó táblázatot közölt a BBC: arányosan nézve Magyarországon haltak meg legtöbben a koronavírus miatt

A globális járványstatisztika jelen állása lesújtó képest fest Magyarországról. Ha a halálozások számában mérjük össze magunkat, ahogy azt még tavaly ősszel Orbán Viktor miniszterelnök javasolta, akkor lakosságarányosan a világon a magyarok veszítették a legtöbbet a koronavírussal folytatott csatában.

Britney Spears úgy érezte, most Diana hercegnéről kell posztolnia

Felkavarhatta a BBC körüli botrány.

Nemcsak Dianát, Michael Jacksont is tönkretette

Martin Bashir igazi nagyvadakra ment.

Vilmos és Harry herceg szerint a BBC interjúja, illetve maga a média a felelős az anyjuk halálához vezető eseményekért

Lady Diana fiai szerint az 1995-ös BBC-interjú volt felelős Diana paranoiájának erősödése és házasságának tönkremenése miatt.

Harry és Vilmos herceg soha többé nem akarja látni a BBC Diana-interjúját

Diana hercegnő fiai nyilatkozatban ítélték el a módszereket, amelyekkel megszületett a botrányos interjú.