Hírkereső

Keresés

Kizuhant az ablakon egy autó Sanghajban, két ember meghalt

A Nio elektromosautó-gyártó cég egyik járműve volt.

Az összes gyárát beszkenneli a BMW, hogy könnyebb legyen megépíteni a debrecenit

A BMW 2020 novemberében kezdett neki a gyárak beltéri és kültéri lézeres szkenneléséhez.

Óriási összeget invesztál a jövőbe az amerikai autógyártó

Egészségesebb ételeket szolgálnak majd fel a menzán, lesznek e-töltők a dolgozói parkolókban.

Így nyitják ki és lopják el az autódat egy olcsó kínai kütyüvel

A hagyományos slusszkulcsot felváltják az okoskulcsok vagy -kártyák: elég zsebben tartani ezeket, és magától nyílik az autó, illetve gombnyomással indul a motor. A keyless góval valójában a tolvajok dolgát tették könnyebbé az autógyártók: egy vizsgálaton ötszáz autótípusból csupán huszonöt nem bukott meg. A könnyen beszerezhető eszközök miatt érthető, de igencsak aggasztó, ami pár napja egy budapesti benzinkúton történt.

Autózás hidrogénnel: a Toyota lázálma vagy a következő nagy meglepetés?

Kétféle hidrogénnel működő konstrukciót is párhuzamosan fejleszt a Toyota, amely nemcsak a környezetet, de az autóipari munkahelyek millióit is megmentené azzal, hogy nem hajol földig a villanyautózás előtt. Értelmes alternatívák ezek? Vagy ekkorát téved a világ egyik legnagyobb autógyártója?

Dömperek zöld rendszámmal, avagy miért átverés a plug-in hibrid autó

Ismét kiderült, hogy az autógyártók nagyvonalúan bánnak a számokkal, ha környezetbarátként kell eladni egy technológiát, amely valójában messze nem az. Ezúttal az autók gazdái is részesei a konnektorról tölthető hibridek drámájának.

Autópiac: tartós maradhat a chiphiány, elhúzódhat a kilábalás

A gazdasági híreket követők már jól ismerik a chiphiány mögötti fő okokat. A Covid-járvány kitörésekor az autógyártók visszamondták a megrendeléseiket, a szórakoztató elektronikai eszközöket gyártó vállalatok pedig növelték az általuk felszívott chipek mennyiségét. Így, amikor 2020 szeptemberére minden várakozás ellenére visszatért a normális autókereslet, a gyártók nem tudták visszaszerezni a korábban visszamondott rendeléseiket.Azóta eltelt bő másfél év, de a probléma továbbra is jelentős: elemzői számítások szerintaz amerikai GDP akár 1 százalékkal is elmaradhat a potenciális szintjétől csupán azért, mert az autógyártók egy darabáron filléres alkatrész hiánya miatt nem tudnak annyit termelni, amennyit tudnának, és amire lenne is kereslet.Ösztönző tehát van. Miért nem tudták a piaci szereplők ezt az „átmeneti” problémát megoldani? Hogyan történhet meg ez egy olyan ipari szegmensben, ahol a megrendeléstől az áru átvételéig mindössze 3-6 hónap telik el?A kérdésekre a válasz a gazdaság egy nagyon fontos, de annál nehezebben számszerűsíthető aspektusában keresendő. Ez a bizalom. Ha a gazdaság szereplői azt látják, hogy valamiből hiány van, felhalmoznak. Ha kitör a pánik, ennek mértéke irracionális mértéket ölt.Arról, hogyaz autógyártók hogyan próbáltak úrrá lenni a helyzeten az elmúlt másfél évben, illetvereálisak-e azok a forgatókönyvek, amelyek alapján az idén még jó eséllyel számolni kell ezzel a jelenséggel, de azt követően normalizálódhat a piac,a témáról a HOLDBLOG-on megjelent, innen elérhető bejegyzésemben részletesen írtam.Az elemzésben kitértem arra a – szerintem még érdekesebb – kérdésre is, hogy mire lehet számítani közép- és hosszú távon.

Kudarcba fulladt Biden javaslata, bezuhantak az e-autógyártó cégek részvényei

Az elektromos járművekkel foglalkozó vállalatok részvényei zuhanni kezdtek hétfőn, miután Joe Biden elnöknek az ágazat számára jelentős ösztönzőket tartalmazó javaslata kudarcot vallott – írja a CNBC.

A chiphiány ellenére minden idők legnagyobb profitját produkálják az autógyártók

Az egyik ok a nyereségre, hogy a rendkívül szűkös mennyiségben rendelkezésre álló félvezetőket a drága, jövedelmező modellekbe építették be.

Saját kutatóközpontot indított a Volkswagen az akkumulátor-fejlesztéseihez

A legnagyobb európai autógyártó cég nemrégiben jelentette be azt is, hogy hat akkumulátorcellás gyárat létesít a kontinensen.

Ha újításokról van szó, a Volkswagen most előzi a Teslát

Mintegy 650 technológia fejlesztést vizsgálva állították fel a friss rangsort az autógyártók között.

Még 10 százalékot drágulhatnak az autók a német ipari árak miatt

Jelentősen drágulhatnak a német ipar termékei, az autógyártók akár tíz százalékkal emelhetik áraikat a Handelsblatt című német üzleti lap összeállítása szerint.

Szeptemberben 40 százalékkal kevesebb kocsit gyárt a Toyota

A járvány miatt mikrochip hiány van, szinte minden autógyártó visszafogta a termelést.

Megduplázódott a Tesla negyedéves bevétele, először egymilliárd dollár feletti a nyereségük

Az iparágban kialakult félvezetőválságot is jól tudta kezelni az amerikai autógyártó.

Már 4000 milliárd forintot lapátolt ki az országból az Audi

Februárban 6 milliárd eurós osztalékkivétről döntött az autógyártó.

A Toyota kifarolt a tokiói olimpia reklámozásából, a megnyitón sem lesznek ott

Egyre nagyobb az aggodalom az ötkarikás játékok megtartását illetően. Egy felmérés szerint a válaszadók több, mint kétharmada nem hisz abban, hogy kordában lehet tartani a koronavírust az olimpia alatt.

A Toyota négy nappal a megnyitó előtt kihátrál a tokiói olimpia reklámozásából

Az autógyártó vezérigazgatója el sem megy a pénteki megnyitóünnepségre.

Még talpmasszázs is van a Kia luxusautójában

Ha valakinek nem derogál egy kisbusszal megjelenni, egészen fejedelmi kényelmet kaphat.

Nem tetszik az autógyártóknak és a légitársaságoknak az EU klímaterve

Az autógyártók szerint túl nagy terhet róna rájuk a gyors átállás.

Így alakul át autógyártóból közlekedési szolgáltatóvá a Volkswagen

A német autóipari csoport bemutatta mestertervét a következő tíz évre.

875 millió eurós bírságot kapott a BMW és a Volkswagen

Ez nem a jól ismert dízelbotrány, itt a gyártók trösztellenes szabályokat sértettek az AdBlue kipufogógáz-tisztító adalék alkalmazása során. Megállapodtak ugyanis, hogy egységesen csak minimálisan teljesítik a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó szabályokat.

A Mercedes-Benz emelvényes páncélautót gyártott Hitlernek, hogy a diktátor magasabbnak tűnjön

Az Adidas és a Hugo Boss mellett az autógyártók is betagozódtak a háborús gépezetbe, és a földön, a vízen és a levegőben is támogatták Németország hadi törekvéseit.

Közel 300 millió eurós kártérítést fizetnek volt cégünek a Volkswagen csoport korábbi vezetői

Rekord nagyságú összeget, csaknem 300 millió eurót fizet a Volkswagen (VW) csoport dízelbotrányával okozott károk miatt a német autógyártó társaságnak Martin Winterkorn volt vezérigazgató és három társa - jelentették szerdán német hírportálok.

Az új korlátozásokról szóló rendelethez nagyon hasonló szöveg jelent meg egy autóalkatrész-bolt honlapján

Hadházy Ákos szerint Orbán előbb megküldte a rendeletet az autógyártóknak, úgy szivárgott ki a dokumentum. A kormány viszont állítja, hogy hamisítványról van szó, a képviselő hazudik.

Elektromosautó-márka lesz a Ford Európában

Az amerikai autógyártó is teljes erejével az villanyautózás felé fordul.

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden

Minden bizonnyal évekbe telik egy ilyen folyamat, de az amerikai autógyártók többsége komoly lökést kapott a bejelentéssel.