Hírkereső

Keresés

A Rémálom az Elm utcában sztoriját egy valódi haláleset-sorozat ihlette

A hetvenes–nyolcvanas években száznál is több Délkelet-Ázsiából Amerikába menekült, életerős, fiatal férfi halt meg álmában, miután rémálmok kezdték gyötörni őket. Ez adta aztán az alapötletet a legendás horrorhős, Freddie Krueger karakteréhez.

Rájöttek, hogy mitől működik a cölibátus

Családi és társadalmi igény van rá.

Találtak egy 150 000 éves emberi fogat, ami sok mindent elárul őseinkről

Egy Laosz északkeleti részén lévő barlang falából előkerült ősi fog vizsgálata betekintést nyújtott egy kihalt emberi faj, a gyenyiszovai ember életmódjába, és megmutatta, hogy milyen jól alkalmazkodott a trópusi és a hideg éghajlathoz egyaránt.

Közel nyolcezer éves koponyát találtak a Minnesota folyóban

A kulturális érzékenység hiányával vádolták a helyi seriffet.

Miért csökkent nyolcezer évvel ezelőtt az emberek magassága?

Őseink egészsége romlott, testmagassága csökkent, amikor a vadászó-gyűjtögető életmódról áttértek a földművelésre és az állattenyésztésre.

10 000 év nem stimmel az európai történelemben – érdekes nyomokra bukkantak egy franciaországi barlangban

Egy dél-franciaországi barlangban a modern ember 54 ezer évvel ezelőtti nyomaira bukkantak, ami azt jelenti, hogy a Homo sapiens már 10 ezer évvel korábban megjelent, mint azt eddig feltételezték.

A világ legrégebbi ismert családfáját tárták fel

A hatezer éves kőkori klán ötgenerációs sírjának családi viszonyait genetikai vizsgálat tisztázta.

Semjén szerint „a vadásszenvedély antropológiai örökségünk”

A miniszterelnökhelyettes, aki helikopterrel viteti el a lelőtt állatok tetemeit romantikázott egy nagyot.

„A fenébe is, hát én azért sem hagyom abba!” – Tavaly nem vették fel, idén is jelentkezett egyetemre az ország legidősebb érettségizője

Tavaly nem sikerült, idén simán felvették a Miskolci Egyetemre a város közkedvelt színészét, Szegedi Dezsőt. Szeptembertől esténként például a Mágnás Miskában láthatja a közönség, nappal viszont a kulturantropológia vizsgáira fog készülni.

18+: Először dokumentáltak gorillák elleni halálos csimpánztámadást

Az Osnabrücki Egyetem és a lipcsei Max Planck Evolúciós Antropológiai Kutatóintézet tudósainak elsőként sikerült a vadonban megfigyelni, hogy csimpánzok támadtak gorillákra.

Balavány: Vészhelyzet – minden jog lenntartva

A szabadság elsősorban antropológiai kérdés. Az az elképzelés, hogy elég jó és elég felelősen gondolkodó emberek vagyunk ahhoz, hogy senki meg ne mondhassa, mit tegyünk, nagyon kellemes, de téves. Vélemény.

Őskori vérengzés nyomait vizsgálják a régészeti helyszínelők

Szudán északi részén tanulmányoznak egy tömegsírt.

A hobbitok tényleg léteztek, és közelebbi rokonaink lehetnek, mint gondoltuk

A gyenyiszovai ember lehet a kulcs a megfejtéshez.

Őskori brutális tömeggyilkosságot lepleztek le a régészeti helyszínelők

A mai Horvátország területén 41 embert mészároltak le válogatás nélkül.

Terrorizmussal vádolják és fogva tartják a CEU egyik diákját Egyiptomban, az egyetem az azonnali szabadon bocsátását kéri

A CEU kényszeredett költözése előtt Budapesten, azóta pedig Bécsben tanult a Közép-európai Egyetem Szociológia és Szociális Antropológia tanszék mesterszakos hallgatójaként a 29 éves Ahmed Szamír Szantavi, akit Egyiptomban most terrorizmussal és valótlan hírek és adatok terjesztésével vádoltak meg Egyiptomban február elején

Az arcformájukban a baltaoid antropológiai típust bemutató pixelminimalista honfoglalók és az úri divat

1. A film tele van bizarr történelmi anakronizmusokkal: az alkotók hol 1500 évvel korábbi szkíta díszeket tettek a magyarok elfaragott lovaira, hol 800 évvel későbbi úri divatot vetítettek vissza az arcformájukban a baltaoid antropológiai típust bemutató pixelminimalista honfoglalókra