Hírkereső

Keresés

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.

Fülöp hercegre egy eddig nem látott fotóval emlékezik az unokája

Vilmos herceg a személyes fotóalbumból választott képet.

A fű kinő utánad, légy toleráns, fogadd be a folkot!

Gondolatok az Anima Sound System Shalom című albumának jubileumi vinilkiadásáról.

Sticipop, Brut arcszesz és joggingra folyt Aperol spritz

Meghallgattuk, Lesz, ami lesz. Ilyen ma a Carson Coma.

Premier: Iamyank egy különleges zongorával mutatja be a hangok és a csend erejét

Egy albummal és egy hozzá készült bensőséges videós kollaborációval búcsúzik az ikonikus váci Klavins Piano Manufaktúrától iamyank. A lemez ráadásul a zenész-producer karrierjében zeneileg is mérföldkő, ugyanis ez az első alkalom, hogy szóló zongora-anyagot jelentet meg.

20 éve robbant be a köztudatba a rajzfilmzenekar, amely aztán felrázta a zeneipart

Ahhoz képest, hogy a Gorillaz Damon Albarn mellékprojektjeként indult, ma már egyértelműen népszerűbb, mint maga a Blur. A fiktív zenekar és az első lemez évekkel megelőzte a ma is aktuális trendeket.

A férfiszerelem is csak szerelem, semmi több

Régi bőröndökben és cipősdobozokban lappangó, 70-170 éves fényképekből készített bátor, tabudöntögető fotóalbumot egy meleg házaspár, amelyben eltitkolt szerelmek legintimebb pillanatai elevenednek meg.

Mintha egy atomvillanás utáni pillanatban

A koronavírus miatt karanténba kényszerült Budapest kihalt éjszakáiról készített fotóalbumot Kalmár János Munkácsy-díjas szobrász- és éremművész. A fotókhoz a kortárs próza olyan jeles szerzői írtak szövegeket, mint Dragomán György, Háy János, Tóth Krisztina vagy Kepes András.

Felfedezte Krúbit a Youtube első számú zenekritikusa

Anthony Fantano, a Needle Drop csatorna atyja közel 8 perces videót szentelt annak a Youtube-on, hogy Krúbi egy kopasz hazudozónak hívja, amiért lehúzott 10 éve egy Kanye West-albumot.

Orbán Viktor a kutyájával együtt töltötte ki a kérdőívet

Bár a videón a kormányfő a kutyusával játszik, a videó nem a családi albumba készült, hanem állatvédelemről szól.

Az Alzheimer-kóros Tony Bennett Lady Gagával készített új lemezt

Az Alzheimer-kórja miatt évek óta visszavonultan élő Tony Bennett új albumot készített Lady Gagával

Marilyn Manson szerint az őt árt bántalmazási vádak csak „a valóság szörnyű torzításai”

Szerződést bontott Marilyn Mansonnal az énekes három legújabb albumát kiadó Loma Vista Recordings, miután Manson volt barátnője, Evan Rachel Wood azzal vádolta a férfit, hogy az éveken át bántalmazta, írja a Variety

Ákos elszomorította a 75 éves Nagy Feró Jerikóját

Ákos feldolgozta, Nagy Feró meghatódhat.

Hobo: „A gyűlölet mindig felülről jön”

Rejtő Jenő különböző regényeiből ismert karakterek kerülnek vesztegzár alá Földes László Hobo nemrég megjelent, különleges kiállítású kiskönyvvel felturbózott lemezén. A margitszigeti Grand Hotelben Fülig Jimmy, Csülök, Zwilliner Lola és a többiek, mint egykor Bocaccio Dekameronjának hősei, saját történetükkel szórakoztatják a többieket, míg végül Senki Alfonz miniszterelnökségével kormányt alakítanak. De hogy jön ide Brezsnyev? Elismeri-e Hobo a bunyós költőt egyfajta alteregójának? Ki az a Kupcsulik? Interjú.