Hírkereső

Keresés

„Következő ezer év a gyermekekért” címmel tartottak konferenciát

Az Alapjogokért Központért a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet közösen szervezett konferenciát következő ezer év a gyermekekért – StopGender címmel. A konferencián felszólalt többek Kocsis Máté és Varga Judit is. A konferencia a gyermekvédelemről és az hagyományos értékek védelméről szolt.

Az Alapjogokért Központ szerint újra nőtt az Orbán Viktor győzelmét várók tábora

Márki-Zay Péter nem tudta a kormánnyal kritikus tábor méretét növelni.

Orbán erős bicepsszel simán vezet az UFO Márki-Zay ellen az Alapjogokért Központ felmérése szerint

A kormányközeli elemzőintézet szerint Orbán még a kormánnyal kritikusak körében is népszerűbb az ellenzéki jelöltnél. A miniszterelnök népszerűsége nőtt, ellenfeléé csökkent.

Ismét emelkedett az Orbán Viktor győzelmét várók tábora

2021 októberében még az aktív szavazók 66 százaléka, addig novemberben már 69 százaléka mondta azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök győzelmét várja a jövő évi országgyűlési választáson.

Alapjogokért Központ: Két egymást kizáró vízió jelent meg

2021. május 9-én kezdődött az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat, amely jövő év áprilisáig tart. Ez a konferencia lehetőséget biztosít az európai polgároknak, hogy kifejtsék véleményüket az unió jövőjéről. Most a konferencia a félidejéhez ért. Az eddigi munkát értékelte csütörtökön az Alapjogokért Központ.

A Kúria elnöke visszautasította az Alapjogokért Központ igazgatójának támadását

Varga Zs. András nem hagyta szó nélkül Szánthó Miklós írását, és figyelmeztet: a bírák elleni személyes támadás sérti az alkotmányos működést.

Alapjogokért Központ: ismét a nemzetközi baloldal küzd a nemzeti szuverenista erőkkel

Az köti össze 1956-ot és 2006-ot napjainkkal, hogy ahogy akkor, úgy most is a „nemzetközi baloldal küzd a nemzeti szuverenista erőkkel” – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint kormányellenes „genderista” bíró törölte a kormány népszavazási kérdését

Szánthó Miklós durván nekiment a Kúria tanácselnökének, amiért nem engedi feltenni ezt a kérdést: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?”

Kormányellenes genderistának nevezte a kormány népszavazási kérdését elkaszáló bírát Szánthó Miklós

A kormányközeli Alapjogokért Központ igazgatója azzal vádolja Kovács Andrást, hogy politikai döntést hozott.

Keményen betámadták a kormány népszavazási kérdését elkaszáló kúriai bírót

Az Alapjogokért Központ vezetője szerint Kovács András beállt genderistának.

Elindult a Szövetség a Közjóért honlapja

A konzervatív erők összefogásával létrejött a Szövetség a Közjóért (Alliance for the Common Good – ACG). Az alapító lengyelek és magyarok mellett a szövetséghez csatlakozó olasz, cseh és szlovák partnerek is jelen voltak a szervezet budapesti megalakulásakor.

Nemzetközi szövetséget szervez az Alapjogokért Központ

Szövetség a közjóért névvel indított európai-szintű együttműködést Az alapjogokért központ és a lengyel Ordo Iuris intézet. Az együttműködéshez több kelet-európai és egy olasz konzervatív intézet is csatlakozott.

A kormánypárti elemzők szerint Márki-Zay Péter csak megjátssza, hogy konzervatív

A közmédia részletesen beszámolt arról, hogy a Fideszhez hű elemzők szerint Márki-Zay nem is jobboldali, és összefogna Gyurcsány Ferenccel, aki az előválasztás eredményétől függetlenül az ellenzék vezetője.

Orbán Viktor győzelmét várják jövő tavasszal a magyarok

Az aktív szavazók kétharmada Orbán Viktort tartja a legesélyesebbnek arra, hogy 2022 után (is) Magyarország miniszterelnöke legyen. Lehetséges kihívói közül Dobrev Klárának és Márki-Zay Péternek hozzávetőlegesen ugyanannyi esélye van a hivatalban lévő kormányfővel szemben: 18, illetve 17 százalék. Ez arra mutat, hogy a választók a baloldal két jelöltjét beárazták: azonos módon viszonyulnak Gyurcsány Ferenc feleségéhez és Márki-Zayhoz – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020 címmel mutatott be könyvet az Alapjogokért Központ

Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020 címmel indított kutató projektet az Alapjogokért Központ 2020-ban. A kutatás összefoglalásaként Kovács István, Szánthó Miklós és Molnár Balázs írtak könyvet melyet csütörtökön mutattak be.

Kutyapárt: Hadházy 3-4 millió migránst készül Zuglóba telepíteni

Kovács Gergely pártelnök olyat nyilatkozott a Mediaworksnek, hogy azóta talán már ki is nevezték a CÖF és az Alapjogokért Központ elnökének, szimultán.

A család természetes közegét meg kell védeni

Nem a család fogalmának felülvizsgálatára, és nem vitára, hanem harcra van szükség – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson pénteken.

A választási kampány csúcsán hozzák Budapestre az amerikai konzervatívok legnagyobb találkozóját

Idén tavasszal Donald Trump is felszólalt a CPAC konferencián, amit először rendeznek majd meg Európában 2022 márciusában.

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Továbbra is magas a határok védelmének támogatottsága a magyarok körében

A magyar társadalom elsöprő többsége, 81 százaléka támogatja, hogy Magyarország továbbra is határkerítéssel védekezzen az illegális bevándorlókkal szemben – derült ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelynek eredményét hétfőn közölték az MTI-vel.

Szilvay: az LMBTQ-ideológia az ember rendeltetésével ellentétes dolgokat igyekszik elfogadtatni

Az LMBTQ-ideológia el akarja választani a testet a lélektől, az ember rendeltetésével ellentétes dolgokat igyekszik elfogadtatni – jelentette ki Szilvay Gergely újságíró, A genderelmélet kritikája című könyv szerzője pénteken az erdélyi Torockón, ahol az Alapjogokért Központ által szervezett pódiumbeszélgetésen vett részt.

Továbbra is elutasítják a magyarok a genderideológiát

Az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatása szerint még emelkedett is azoknak az aránya, akik kiállnak a természetes nemek teremtettsége mellett.

Alapjogokért Központ: Lerántjuk a leplet az uniós intézmények szerepkörtúllépéséről

Elfogadhatatlan, hogy az európai döntéshozók inkább támaszkodnak valamely politikai NGO akaratára, mint az állampolgárok véleményére – közölték a Facebookra feltöltött videójukban.

Elnöki tíz év

Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzetben közölt cikket a magyar államfői pozícióról, Áder János tízéves elnöksége alkalmából.

Tízmilliókból építi fel és támogatja a kormánypárti megmondóembereket a Megafon Központ

A kormánypárti megmondóembereket képző Megafon Központ ugyan 2020 nyarán már indított egy képzést, hogy hangosabbra csavarja a kormányzati propagandát a közösségi médiában, most pedig újra tréningre hívják a jobboldali influenszereket. Finanszírozásukkal kapcsolatban bőszen mutogatnak adományozóikra, ám hogy a súlyos tízmilliók kitől jönnek be és a központ hogyan gazdálkodik vele, azt sűrű homály fedi.

Tízmilliókból építi fel és támogatja a kormánypárti megmondóembereket a Megafon Központ

A kormánypárti megmondóembereket képző Megafon Központ ugyan 2020 nyarán már indított egy képzést, hogy hangosabbra csavarja a kormányzati propagandát a közösségi médiában, most pedig újra tréningre hívják a jobboldali influenszereket. Finanszírozásukkal kapcsolatban bőszen mutogatnak adományozóikra, ám hogy a súlyos tízmilliók kitől jönnek be és a központ hogyan gazdálkodik vele, azt sűrű homály fedi.

Jogtalanul vonna el forrásokat az EU a gyermekvédelmi törvény miatt

A gyermekvédelemtől a jogállamiságig: az Európai Bizottság erősödő nyomásgyakorlása hazánkkal szemben címmel tartott szerdán workshopot az Alapjogokért Központ. Az eseményen Szánthó Miklós igazgató és Kovács Attila projektvezető többek között a gyermekvédelmi népszavazásról és a 2021-es jogállamisági jelentésről beszélt.

Támogatja a gyermekvédelmi népszavazást az Alapjogokért Központ is

A központ mindenkit arra buzdít, hogy a gyermekek érdekeit tekintse elsődlegesnek, és szavazzon nemmel, utasítsa el a genderideológiát.

Nem mond igazat az Európai Bizottság – igenis át akarják programozni a gyermekeket!

Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója a közösségi oldalán nyilatkozott a Bizottság hazugságairól.

Szánthó: A konzervatívoknak össze kell fogniuk

Szánthó Miklós ezúttal videóüzenetet küldött a CPAC 2021, az Egyesült Államok legfontosabb konzervatív politikai seregszemléjére.

Alapjogokért Központ: A magyarok kétharmada a nemzetek Európáját támogatja

Nem jelentheti a nemzeti értékek feladását az európai integráció támogatása, a legfontosabb EU-s döntéseket pedig a tagállami vezetőknek kell közösen meghozniuk a magyarok szerint – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Karácsony tévúton jár, szivárványszínben pompázik az RTL Klub

Ma sem unatkoztunk.

Alapjogokért Központ: az uniós intézményeket behálózza Soros György hálózata

Elindult az Európa jövője című konferenciasorozata, melyben Magyarország is részt vesz. Ebben az európai polgárok kifejthetik véleményüket az Európai Unió (EU) jövőjéről. Erről, valamint Orbán Viktor 7 pontból álló téziseiről tartott sajtótájékoztatót az Alapjogokért Központ.

A tolerancia nevében megfenyegették az Alapjogokért Központ igazgatóját

Természetesen Szánthó Miklós személyre szabott szégyenben fog részesülni – így zárta levelét az az egyelőre ismeretlen fenyegető, aki saját bevallása szerint első bűncselekményét az Alapjogokért Központ munkatársai ellen akarja elkövetni.

1,4 milliárdos irodába költözik az Alapjogokért Központ, amit 300 millióból újítanak fel

Az új, szaunával és fitneszteremmel is felszerelt irodaépületük a Türk Tanács és a Magyar Művészeti Akadémia ingatlanja között lesz.

A nemzeti szuverenitás egy újabb bástyáját rombolná le az európai baloldal

Az EU külpolitikájának jelenlegi problémáiról tartott szerdán workshopot az Alapjogokért Központ. A téma a tagállamok közös külpolitikájában alkalmazható vétó támadása volt, továbbá az európai külpolitikát meghatározó baloldali szereplők diplomáciai irányvonaláról is szó esett.

101 évvel a trianoni békediktátum után is erős a magyarságtudat

A magyarok 83 százaléka szerint fontos, hogy legyenek nemzetek a jövőben is, 92 százalékuk pedig elsősorban magyarnak vallja magát, és nem európainak – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából, amelynek aktualitását a 101 évvel ezelőtt megkötött trianoni békediktátum évfordulója adja.

Nagy-Britanniához hasonlóan a V4-ek se adnának át több hatáskört Brüsszelnek

Magyarország és a visegrádi együttműködés fontos a brit külpolitika szempontjából – jelentette ki az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az Alapjogokért Központ részt vett a varsói Collegium Intermarium Egyetem nyitókonferenciáján

Az Alapjogokért Központ részvételével zajlott a varsói Collegium Intermarium Egyetem nyitókonferenciája.

A magyarok többsége szerint Gyurcsánynak hatása van Karácsony Gergelyre

A magyar felnőtt társadalom 62 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol Karácsony Gergely politikájára – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Vona Gábor: Az előválasztáson sima Karácsony Gergely győzelem várható

A Jobbik volt elnöke szerint a neheze később jön.

A magyarok kétharmada nem szeretné miniszterelnöki pozícióban látni Karácsonyt

A magyar felnőtt társadalom 42 százaléka szerint a baloldali előválasztás végeredményét már előre ki lehetne hirdetni, és csupán a válaszadók 30 százaléka mondta azt, hogy valós versenyről van szó – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.

Folyamatosan csökken a mélyszegénységben élők száma

Erősödik a szociális biztonság Magyarországon – írta a Magyar Nemzet.

Szánthó Miklós: Aki nem veszi fel a vakcinát, nemcsak magát sodorja veszélybe, de polgártársait is

A vakcinaigazolvánnyal kapcsolatos, adatvédelmi szempontokra hivatkozó akadékoskodás megalapozatlan, ugyanis a vakcinakártya a beoltottság tényének igazolására szolgál, azt az étteremben, konditeremben megtekintik – csakúgy, mint mondjuk egy dohányboltban a személyit –, azonban arról adatot nem rögzítenek – nyilatkozta az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Rákay Philip Facebook-bejegyzéseit közel ötmillió forintból tolták meg egyetlen hónap alatt

A kormánypárti, de állítólag nem közpénzből működő Megafon Központ önti a milliókat a jobboldali influenszerek Facebook-posztjaira.

Orbán Viktornak nem volt, nincs és nem lesz könnyű dolga

Hiánypótló filmet készített az Alapjogokért Központ az Orbán-kormány 10 éves teljesítményéről.

„Magyarnak lenni jó dolog”

Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” című kutatási projektje részeként készült el az a film, melyben a polgári kormány politikusai idézik fel az elmúlt évtized kihívásait, feladatait.

A járvány hallottait használja politikai célra az ellenzék

Gyurcsány Ferenc parlamenti felszólalásában a kormányt hibáztatja a járványban meghaltak miatt, miközben az egész baloldal vakcinaellenes kampányt folytat.

A vírus az ellenzéki összefogás hetedik ereje

Az ellenzéki összefogás nagymesterei többször is hangsúlyozták oltáselleneségüket, a kínai és orosz vakcinával szembeni ellenállásukat, így joggal merül fel a gondolat, hogy a vírust politikai eszközként használják.

A magyarok többsége nem kér a gender-ideológiából

Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát, az unió mégis központilag szabályozná a szivárványcsaládok helyzetét. A témáról Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszélt az M1 műsorában.