Hírkereső

Keresés

Orbán Viktornak nem volt, nincs és nem lesz könnyű dolga

Hiánypótló filmet készített az Alapjogokért Központ az Orbán-kormány 10 éves teljesítményéről.

„Magyarnak lenni jó dolog”

Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” című kutatási projektje részeként készült el az a film, melyben a polgári kormány politikusai idézik fel az elmúlt évtized kihívásait, feladatait.

A járvány hallottait használja politikai célra az ellenzék

Gyurcsány Ferenc parlamenti felszólalásában a kormányt hibáztatja a járványban meghaltak miatt, miközben az egész baloldal vakcinaellenes kampányt folytat.

A vírus az ellenzéki összefogás hetedik ereje

Az ellenzéki összefogás nagymesterei többször is hangsúlyozták oltáselleneségüket, a kínai és orosz vakcinával szembeni ellenállásukat, így joggal merül fel a gondolat, hogy a vírust politikai eszközként használják.

A magyarok többsége nem kér a gender-ideológiából

Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát, az unió mégis központilag szabályozná a szivárványcsaládok helyzetét. A témáról Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszélt az M1 műsorában.

Szánthó Miklós: Az ellenzék puccsot készítene elő a demokrácia ellen

Nem csak a jobboldalnak, de az egész országnak sem érdeke, hogy Gyurcsány Ferenc közvetett vagy közvetlen módon újra kormányra kerüljön – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója a Mandinernek adott interjújában.

Nem hasonlítható össze nemzetközi szinten a járványban elhunytak száma

A különböző országok eltérő adatközlési gyakorlata miatt nem lehet megalapozottan összehasonlítani nemzetközi szinten a koronavírusban elhunytak számát – fogalmazott az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója az Origonak adott, szerdán megjelent interjúban.

LMBT- és genderideológia az uniós háttérintézményekben

A genderideológia és az LMBT-jogok térnyerése az Európai Unióban – 3. rész

FeGyőr cenzúrázná a jobboldali sajtót, ha hatalomra kerülne

Sajtószabadság baloldali módra.

Majdnem egymilliárd forintnyi támogatás került az Alapjogokért Központot működtető céghez a Miniszterelnöki Kabinetirodától az elmúlt három évben

És egyelőre nem minden pénzről tudni.

Alapjogokért Központ: Az Európai Néppárt elbukott

Beigazolódott, amit korábban megjósoltunk: az Európai Néppárt elbukott – írta legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Alapjogokért Központ.

Sokkal jobb anyagi helyzetben vannak a nyugdíjasok, mint 2010 előtt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) európai módszertanon alapuló adatai szerint Magyarországon 2006-hoz képest 2019 végére 13,5 százalékponttal, 20 százalékról 6,5 százalékra csökkent a súlyos anyagi deprivációban, nélkülözésben élő nyugdíjasok aránya – írta az Alapjogokért Központ legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

A Klubrádiót hallgató Joe Biden és az önmaga hatása alá került baloldal

A baloldali média nagy beleéléssel jelentette be, hogy Joe Biden is aggódik a Klubrádió miatt. Vagyis az az amerikai elnök, aki lányunokáját összekeverte az elhunyt fiával nemcsak azt tudja, hogy Magyarország hol van, hanem hogy mi az a Klubrádió és mi a helyzet vele.

Tények a Klubrádió frekvenciaügyével kapcsolatban

A Klubrádiónak valójában az uniós és magyar jogszabályokat alkalmazó bírósággal, valamint két másik piaci szereplővel van vitája, nem „a politikával” – írja az Alapjogokért Központ csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Ultrakonzervatív, abortuszellenes lengyel szervezettel tervez európai szintű think-tanket létrehozni az Alapjogokért Központ

Összeurópai, konzervatív think-tank hálózat létrehozását tervezi a kormányközeli Alapjogokért Központ a lengyel Ordo Iurisszal együttműködésben – derül ki az Alapjogokért Facebook-bejegyzéséből

Joe Bidennel a baloldal visszatért a hatalomba

„Az egyetlen radikális dolog, amit Biden elnöksége első 48 órájában tett, az az, hogy teljesen normálisan viselkedett” – fogalmaz a CNN cikke. Azonban ha jobban megnézzük, hogy mik voltak az első intézkedései, más képet kapunk Biden elnökségének kezdetéről, és jövőbeni lépéseire is következtethetünk. Szinte biztosra vehető, hogy a következő négy évben az USA hétmérföldes léptekkel …

Túlbiztosítással, 21 ezer gárdistával készülnek Biden beiktatására

A capitoliumi ostrom miatt az amerikai biztonsági szervek úgynevezett túlbiztosítással készülnek a megválasztott elnök, Joe Biden január 20-ai beiktatására – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 6. rész

Kitörő öröm a hazai ellenzéki oldalon – de mire számíthatunk valójában?

Csak az államok képesek hatékony megoldásokat találni

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője a Magyar Nemzetnek tartott jogi évértékelőt.