Hírkereső

Keresés

A Plázs Siófok vezetője viheti a lómenhely legelőit

130 mentett állat sorsa a tét.

Orbán: Hét szűk év felé tart a világ

A miniszterelnök az agrárium előtt álló nehézségek mellett a háborúról, az inflációról és az EU-val folytatott együttműködésről is beszélt az Agrárkamara eseményén.

Az Agrárkamara június 20-ig ad haladékot a hibás kérelmek javítására

Az egyénileg beadott kérelmek mintegy 24 százaléka szorul javításra.

Gazdálkodók tömege maradhat az út szélén, miközben a kormány a támogatásukról papol

Tisztújítás után is marad a felállás az agrárium érdekképviseleti szervezetében: fideszes politikusok, kiskirályok, menő cégvezetők feladata lenne a gazdálkodók felkarolása. A kisbirtokosok a pikszisen kívül rekedtek, a nagyobbakra ömlik a pénz.

Sorosozott, kommunistázott, migránsozott Orbán első beszédében a háború kitörése után

A miniszterelnök a MAGOSZ és az Agrárkamara által szervezett kongresszuson beszélt arról, hogyan érinti a magyar gazdaságot az orosz-ukrán konfliktus. Arra kérte a gazdákat, ne hagyják magukat lebeszélni a paksi bővítésről, mert ők járnak rosszul. Azt is közölte: a háború miatt új külkereskedelmi stratégiára van szükség, a kormány ezen dolgozik.

Orbán Viktor: Meg kell akadályozni, hogy a háború árát a magyarokkal fizettessék meg

A miniszterelnök szerint át kell gondolni az egész külkereskedelmi stratégiát.

Ennyit arról, hogy az árstop nem hoz importdömpinget: már meg is jelent a boltokban a spanyol sertés

Bár az agrárkamara hangsúlyozta, hogy az árstop nem érintheti a termelőket, mégsem marad hatás nélkül. Alkupozíciójukat gyengítheti a kereskedőkkel szemben a hatósági árstop, és félő, hogy az ő árujuk helyett olcsóbb import élelmiszer jelenik meg a boltokban. Ennek jeleit már most megtapasztaltuk.

Átveheti az állam Bige László műtrágyagyárának üzemeltetését

A Nemzeti Agrárkamara kilátásba helyezte, hogy az állam át is veheti a műtrágyagyár üzemeltetését. Mindez egy olyan szakmaszintű egyeztetésen hangzott el, amelyre Bige László cégét meg sem hívták – közölte a vállalat.

Átveheti az állam Bige László műtrágyagyárának üzemeltetését

A Nemzeti Agrárkamara kilátásba helyezte, hogy az állam át is veheti a műtrágyagyár üzemeltetését. Mindez egy olyan szakmaszintű egyeztetésen hangzott el, amelyre Bige László cégét meg sem hívták – közölte a vállalat.

Hibás az új uniós erdészeti stratégia az agrárkamara szerint

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint újra kell gondolni az EU új erdészeti stratégiáját, mert az komolyan veszélyezteti az erdőgazdálkodás társadalmi, környezeti és gazdasági pillérjeinek jelenlegi egyensúlyát.

Agrárkamara: A jeges migránsfelhők és a szupercellák ellen nincs védelem

A jégkármérséklő rendszer csak a jégesők mérséklésére képes, a határon túlról érkező jégtartalmú felhők és a szupercellákban nagy magasságban képződő jég ellen nem hatásos. A rendszer ezzel együtt minden évben több tízmilliárd forint kárt előz meg.

Hét szupercella jött Magyarországra, aztán leszakadt az ég

Jól működött az országos jégkármérséklő rendszer az Agrárkamara szerint.

Hiába a milliárdos jégkármérséklő rendszer, több helyen pusztított a jég

Az agrárkamara közleményben magyarázkodik, szerintük a határon túlról érkező, jéggel teli zivatarfelhők és a szupercellák ellen nincs orvosság.

Idén is a vágott virágok a legnépszerűbbek

A virágárusok a nyitásnak köszönhetően nagy forgalmat várnak idén.

Újraindítási ingyenhitel: bajban vannak a vendéglátás beszállítói is

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint a beszállítóknak is gyorskölcsönre lenne szükségük.

És akkor a bukást is eladta sikerként a kormány

Kiderült, mennyivel vetette vissza a magyar gazdaságot a koronavírus-járvány, az is, mire kell készülniük a vállalkozóknak és ügyfeleiknek a következő időszakban. Még mindig dúl a vakcinaháború, amelyben az oroszok sem annyira állnak nyerésre, mint amennyire mutatni igyekeznek. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Átlátszó: Az agrárkamara megyei elnökétől vette a Külügyminisztérium az ajándék krumplit

Elárulta a Külgazdasági és Külügyminisztérium, kitől vették a karácsonyi ajándékkrumplit, a név pedig ugyanaz, mint az agrárkamara egyik megyei elnökéé. Ő nem tagadta, hogy valóban tőle vásárolt a tárca.

Bajba jutott gazdák helyett az agrárkamara megyei elnökétől vásárolt krumplit és almát a külügy karácsonyi ajándéknak

Menczer Tamás decemberben még azt mondta, hogy a minisztérium „bajba jutott szabolcsi gazdáktól vásárolt terményeket, olyanoktól, akik a jelenlegi nehéz helyzetben az árut nem tudják eladni”.