Hírkereső

Keresés

Az 5G után érkezik a 6G is

Már azt is tudni, mikor robbanhat be az új ipari forradalom.

Van olyan ország, ahol már a 6G bevezetését tervezik

Dél-Korea a tervek szerint még az évtized vége előtt elérhetővé tenné a 6G-s hálózatot.

Milyen 5G? Kína világrekordot állított fel a 6G-vel

A pekingi Csinghua Egyetem mérnökei 1 TB adatot küldtek 1 kilométer távolságra, amihez a másodperc töredékére volt szükségük.

Nagyra nyitja majd a szemét: már itt toporog a 6G és az érzékek internete

A jövő egyik meghatározó hálózati trendje az érzékek internetének megjelenése lehet, mely különböző szenzorok segítségével új szintre emeli majd a távoli kapcsolattartást, és a felhasználók úgy léphetnek majd kapcsolatba emberekkel, gépekkel vagy éppen robotokkal távolról, mintha a közvetlen közelükben lennének – mondta el Erik Ekudden, az Ericsson globális technológiai igazgatója (CTO) a vállalat magyarországi és közép-európai ügyfeleinek tartott előadásában.

YouTube diszkó 32. hét: Furulya oktató, de nem zenész

Furulya oktató, de nem zenész.

Nincs mese, jön a 6G

Az Oppo bemutatta első 6G témájú fehér könyvét, amely részletesen tárgyalja következő generációs 6G hálózatok architektúráját. A dokumentumban a kínai gyártó által létrehozott kutatócsoport felvázolja a 6G hálózatok modelljének műszaki jellemzőit, szolgáltatási és rendszerkövetelményeit, valamint a gépi tanulás felhasználási lehetőségeit.

2035-ben jön a 6G a kínai mobilgyártó szerint

Az OPPO szerint a 6G hálózatok szabványosítása várhatóan 2025-ben kezdődik, a kereskedelmi bevezetés pedig 2035 körül lesz.