Hírkereső

Keresés

Medián: Budapesten vezet az ellenzék, és simán nyerne Karácsony

Ha most hétvégén lenne a főpolgármester-választás, Karácsony Gergelyre a választók 51 százaléka szavazna.

Szankciós infláció? A magyarok több mint fele nem hiszi el, ahogy az olcsóbb orosz gázt sem

A 21 Kutatóközpont felméréséből az is kiderül: Orbánék oktatáspolitikai teljesítményét még a Fidesz-szavazók is csak közepesre értékelik.

A kutatók mondták az ellenzéki kampánystábnak, hogy baj van, de „ők legyintettek”

Egy kudarc, és ami mögötte van.

Nagyon sok fideszes csalódott Orbánban a kataszigorítás miatt

A fideszesek több mint harmadának sem tetszik a katatörvény szigorítása, és 20 százalékuknak negatívan változott a véleménye a kormányról emiatt – derült ki a 21 Kutatóközpont közvélemény-kutatásából, amelyet a Telex ismertetett. A felmérés a Momentum megbízásából készült, a katatörvénnyel, illetve a katás adózással kapcsolatos kormányzati intézkedések társadalmi megítéléséről.

A társadalom többsége, 62 százaléka nem ért egyet a katatörvénnyel

A 21 Kutatóközpont közvélemény-kutatása szerint még a fideszesek harmada is ellenzi az intézkedést, illetve annak módját, 20 százalékuknak pedig negatívan változott a véleménye a kormányról a kataügy miatt.

Kutatás: az ellenzéki választók háromnegyede szerint Gyurcsány visszavonulása javítana a kormányváltás esélyein

A 21 Kutatóközpont megbízásából az Iránytű Intézet végezte azt a vizsgálatot, amely szerint a DK szavazóinak 42 százaléka is úgy véli, segítené a kormányváltást, ha Gyurcsány hátrébb lépne, Márki-Zay

A Kutyapártnak a kormányalakításban is lehet szerepe

Szoros végeredménynél az ő szavazataik is dönthetnek a parlamentben.

"Egy Borkai-kaliberű ügy is kevés lehet az ellenzék győzelméhez"

Annyival vezet a Fidesz a közvélemény-kutatások alapján, hogy nem látszik az a fordulat, amely elhozná az ellenzék győzelmét - mondta a hvg360-nak Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője. Bár szerinte Budapesten nyer az ellenzék, Hajnal Miklós körzetét több ellenzéki forrásunk is neccesnek tartotta. Závecz Tibor a Závecz Research vezetője úgy látja, a Mi Hazánk és a Kutya Párt is távolodik a parlamenti bejutási küszöbtől, a billegő körzeteknél pedig nem mindegyikre lehet ráhúzni az országos erőviszonyokat. De mennyire zavarhatnak be a legfeljebb egyszázalékos pártok és jelöltjeik?

A kivándorolt magyarok is beleszólhatnak a választásba, de a kormány nehezíti, hogy szavazhassanak

Akár 14 választókerület sorsát is eldönthetnék április 3-án egy szoros versenynél a kivándorolt magyarok, ha könnyebben voksolhatnának. Várhatóan 80 ezren szavaznak majd, de ha online is megtehetnék, háromszor ennyien lennének. Ez, a jobbára fiatal réteg erősen kormánykritikus, így sok körzetben az ellenzék javára fordíthatnák az állást – derül ki a 21 Kutatóközpont elemzéséből.

A titkos megye, ahol eldőlhet a tavaszi választás

A külföldön élő magyarok egy megye lakosságát teszik ki, és értékrendjük nagyon különbözik az itthon élőkétől. Eldönthetnék a választást, derült ki a 21 Kutatóközpont tanulmányából. Szavazni is akarnak. Mégsem lesz szavuk.

Akár kormányt is válthatnának a külföldön élő magyarok, ha könnyebben tudnának szavazni áprilisban

Tíznél több billegő körzetet is eldönthetnének a külföldön élő magyarok az ellenzék javára, ha online is szavazhatnának, de már az is jelentősen növelné a részvételi kedvüket a választáson, ha keveseb

Végül az Indexen szivárgott ki a titokzatos ellenzéki belső kutatás, mely szerint még az ellenzékiek sem támogatják egyöntetűen a kormányváltást

A 69 oldalas, állítólag Márki-Zay személyes használatára készült anyag a magyar közvélemény-kutatásoktól eltérő módszereinek köszönhetően fedte fel a Fidesz 14 százalékos előnyét, és Orbán támogatottságának bizarr ellentmondásait.

Az Index azt írja, megszerezték az ellenzék visszaesését mutató vitatott felmérést

A 21 Kutatóközpont és az Iránytű készítették, amerikai tanácsadókkal és modellel dolgozva.

Az Index megszerezte a közvélemény-kutatás részleteit, amely felkavarta az állóvizet az ellenzékben

A kutatás egy új módszertannal készült, ez a tapasztalt különbségekben is szerepet játszhat.

A Jobbik és a DK nyerhet a legnagyobbat az előválasztáson

A 21 Kutatóközpont kiszámolta, melyik párt hány jelöltje győzhet a szombaton kezdődő előválasztáson. A Jobbik tarolhat a vidéki körzetekben, a DK és a Momentum inkább a városokban lehet sikeres. Az alacsony részvétel nagy valószínűséggel a DK-nak kedvezne, de még az utolsó pillanatos visszalépések is befolyásolhatják az eredményt.

Ellenzi az iskolák újranyitását a tanárok döntő többsége

A 21 Kutatóközpont és a Pedagógusok Szakszervezete közös kutatásából az is kiderült, hogy a tanárok nemcsak magukat, hanem a diákjaikat is féltik a hétfőn induló jelenléti oktatásban.

Kutatás: A pedagógusok 87 százaléka nem akar jövő héttől személyesen tanítani

Egy országos, reprezentatív kutatás szerint a pedagógusok döntő többsége szíve szerint nem menne be tanítani, inkább online folytatná az oktatást. Ennek ellenére a többség, ha muszáj, bemegy. Az általános iskolai tanárok és óvodapedagógusok a leginkább megengedőek, hiszen minél kisebb egy gyerek, annál kevésbé hatékony az online oktatás.

Medián: Még a fővárosi Fidesz-szavazóknál is a kínai vakcina van az utolsó helyen

Az országos átlaghoz képest magasabb az oltási hajlandóság a fővárosban, derül ki a Medián és a 21 Kutatóközpont által január végén készített 1000 fős fővárosi közvélemény-kutatásból, melyet a HVG heti kiadása mutat be részletesebben

Vállalhatatlan terhet viselnek a tanárok a koronavírus-járvány miatt

A pedagógusok fele kimerült, negyede pedig egyáltalán nem érezte magát biztonságban a koronavírus-járvány második hulláma alatt, ez derül ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a 21 Kutatóközpont közös felméréséből, amit kedden hoztak nyilvánosságra

Majdnem minden ötödik pedagógus volt koronavírus-fertőzött egy felmérés szerint

A 21 Kutatóközpont és a Pedagógusok Szakszervezete készített felmérést többek között arról, hogy a pedagógusok beoltatnák-e magukat a koronavírus elleni vakcinával, illetve, hogy hányan estek már át korábban a fertőzésen, írja a 24

Hurráoptimista jóslatokkal zárja az évet az ellenzék

A Momentum tanácsadója szerint közepes teljesítménnyel is nyerhet az ellenzék, Jakab Pétert a kétharmad sem lepné meg.