Hírkereső

Keresés

„Orbán a felperzselt föld taktikáját alkalmazza”

Világossá akarjuk tenni, hogy mi, fővárosi, és kerületi polgármesterek a közszolgáltatásokért aggódunk, jelentette be Karácsony Gergely, hogy egész Budapest területére kiterjedő, jelentős megjelenéssel operáló közterületi kampányt indít hétfőn a fővárosi önkormányzat és több kerület, hogy felhívják a figyelmet arra, véleményük szerint alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba a kormányzati elvonások miatt

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Hiába ajánlják fel az önkormányzatok a segítségüket a járvány ellen, a kormány meg sem hallgatja őket – olvasható Gémesi György Indexnek adott interjújában. Gödöllő polgármestere az önkormányzatiság fennmaradásáért aggódva ismertette a településeket ellehetetlenítő kormányzati elvonásokat is.

Szisztematikusan csinálják ki az önkormányzatokat

Levelezés, üzengetés, kiakadás, ezernyi sérelem, és a jól ismert kormányzati sablonválaszok. Nagyon úgy néz ki, hogy a kabinet tavaly év végi, újabb elvonását már nem nyelik le az önkormányzatok, sokak szerint sorozatban jelenthetnek csődöt a kisebb-nagyobb városok még a nyár vége előtt, de a kistelepülések sem vághatnak 2021-nek nagyobb reményekkel. Persze csak ha a kormány nem kompenzálja a járvány-, és elsősorban a saját döntései nyomán kieső bevételeket. A független, vagy ellenzéki településvezetők úgy érzik, a kormány járványügyi megszorításait, vagy éppenséggel a támogatások szétosztását már semmi más nem hajtja, mint a 2022-es választási kampány, miközben a helyi közszolgáltatások lehetetlenülnek el.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elvárja a kormánytól, hogy ne csak a fideszes városokat támogassa

A kompenzáció módja nem lehet más csakis átlátható és normatív, olyan, amely teljességgel mellőzi a hatalmi-politikai szempontokat és csakis az önkormányzatok működőképességét, a közszolgáltatás

Miután csökkentette az iparűzési adót a kormány, milliárdos támogatást adott a fideszes városoknak karácsonyra

Egyetlen ellenzéki nagyváros sem kapott hasonló segítséget.

Kilenc megyei jogú város ellenzéki polgármestere elhatárolódott a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökétől

Szita Károly üdvözölte az iparűzési adó felének elengedését. Az ellenzéki polgármesterek szerint ez az önkormányzatiság vége.

Karácsony Gergely: Hát akkor ez kész, Orbán kivégezte az önkormányzatiságot

A Megyei Jogú Városok Szövetsége szerint azonban a kormány az önkormányzatokkal együtt teremti meg a családok biztonságát.

Karácsony: Orbán az önkormányzatiság kivégzését jelentette be

„Hát akkor ez kész, ennyi volt