Hírkereső

Keresés

Mostantól miniszterelnöki biztos védi a magyar életmódot és nemzeti értékeinket

V. Németh Zsolt Fidesz-képviselőt, volt államtitkárt négy évre nevezték ki a magyar életmódot védő miniszterelnöki biztosnak. Juttatásait a miniszterelnök szabadon állapíthatja meg.

„Valahol ki kellett írjam magamból a valódi közéleti témákat, mert az újságban nem tehettem”

Nagy Sz. Attila, azaz Nasza egy olyan facebookos „mémgyár” motorja, amely hangosan reagál az erdélyi közélet aktuális eseményeire. A székely politikusoknak igencsak fel kell kötniük a bajszukat, hogy a Csej Sápte Ánj Din Árdeál csoportban közzétett, róluk szóló mémeket megemésszék.

Bullying: Egy darabig az áldozat tűr, tűr, aztán robban

Nincs fenyegetőzés igazgatói intővel vagy kicsapással, a bántalmazó pedig nem büntetést kap, hanem lehetőséget, hogy az általa okozott érzelmi károkat jóvátegye. Nem Skandináviában néztük meg, hogy kezelik a bullyingot, hanem Zuglóban, egy lakótelepi általános iskolában.

Az Elf Bar súlyos mérgezésnek is kiteheti a használóit – figyelmeztet egy szakmai állásfoglalás

Nem bevizsgált termékről van szó, kiszerelésénél, ízesítésénél fogva viszont épp a legveszélyeztetettebb és legkiszolgáltatottabb korcsoportot célozza meg, ami komoly aggodalomra ad okot a Magyar Ártalomcsökkentő és Környezeti Betegségekkel Foglalkozó Tudományos Egyesület szerint.

Sokkal sötétebb hangulatban csetelnek a gyerekek a segélyvonalon

Egy alig 11 éves kisgyerek is felhívta a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány segélyvonalát, hogy veszélyes családon belüli helyzethez kérjen segítséget. Egyre többen és egyre fiatalabban keresik az alapítványt, és nem azért, mert hamar jutnak telefonhoz a gyerekek. Reményiné Csekeő Borbála pszichológus, a Kék Vonal szakmai vezetője szerint a gyerekek nincsenek jól, de a felnőttek sem.

Tervezni lehet, de csak menet közben derül ki, luxus-e a városi kutyatartás

Senki ne várjon egy fix havi összeget, a költségek a kutya méretétől, egészségi állapotától, fajtájától és akár a gazdáik szokásaitól is függnek, nem beszélve a tervezhetetlen kiadásokról.

Létezik-e gluténmentes sült hekk? Megpróbáltunk egészségesen enni a balatoni strandokon

A nyaralás alatt könnyedén felszökhet pár felesleges kiló, főleg, ha a balatoni strandbüfékben eszünk minden nap. A hvg.hu a Balaton déli partján négy strandot látogatott meg, ahol annak jártunk utána, hogy egyáltalán választhatunk-e a strandon egészségesebb ételek közül? A választék lassan változik, de még mindig nem a diétázók mekkája a magyar tenger.

Újjászületés a fürdőkádban: így lett Justin Bieberből a kereszténység legeladhatóbb arca

Justin Bieber pár éve az arcát adta a keresztény valláshoz. Ez akkora hatással lett az életére, hogy a sportautók összetörése, a kábítószer-problémái, a csapongó életmódja és a párkapcsolatai helyett

Egymillió lejt kap a kormánytól David Popovici

Így ismerik el a mindössze 17 éves úszófenomén szenzációs teljesítményét.

Ivartalanítás: van, ahol állatkínzás, máshol a felelős kutyatartás ismérve

Magyarország kutyagyártó nagyhatalom, miközben több százezer ebnek nincs gazdája. Sokan gondolják úgy, hogy a leghatékonyabb az ivartalanítás lenne. Megmutatunk két szélsőségesen ellentétes külföldi modellt, és azt is, mik a szakmai ajánlások.

Sokat szokott ülni? Akkor jobb, ha erről tud

A sok ülés növeli a halálozás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát – ezt állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport által publikált globális tanulmány.

Bullying: nem gonosz a gyerek, csak rossz stratégiát választott

Megalázás, csúfolódás, kiközösítés, fizikai erőszak – van olyan gyerek, aki éveket tölt el úgy az iskolában, hogy egy másik gyerek áldozata, miközben kortársai az egészet végignézik. Interjúnkban az iskolai kortárs bántalmazás, azaz a bullying természetét tárjuk fel a megelőzés fontosságától az iskola és a szülők szerepéig.

Elon Musk lánya névváltoztatást kért, hogy semmi köze ne legyen az apjához

Az nem meglepő, hogy egy transznemű fiatal a keresztneve megváltoztatását kéri, az azonban újdonság volt, hogy még a családi nevét is megváltoztatná, annyira nem szeretné, hogy ez is az apjára emlékeztesse.

Igazi nyár, akár 37 fok is lehet a jövő héten

Folytatódik a nyáriasan meleg idő a jövő héten: helyenként 35 fok feletti értékeket is mérhetnek. Sok lesz a napsütés, de olykor előfordulhatnak záporok, zivatarok is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében.

Liptai Claudia: Drága Apukák köszönöm, hogy általatok édesanya lettem

Gesztesi Károlyról is megemlékezett apák napja alkalmából Liptai Claudia.

Így köszöntötte édesapját apák napján II. Erzsébet királynő

Az angol királyi ház sem feledkezett meg a jeles ünnepről.

Hurrá, nyaralunk! Csak a naptejet ne hagyjuk otthon!

A tanév végével végérvényesen kitört a nyár, az idő is szenzációs, így aki csak teheti, biztosan vízparton, de legalábbis a szabadban tölti az idejét. Mielőtt azonban beleveti magát a féktelen nyaralásba, olvassa el praktikus naptejválasztó kisokosunkat, nehogy meglepetések érjék!

Robbantotta a cukiságbombát a rendőrség az apák napi videójával

Azért van keménykedés is a BRFK köszöntőjében.

A nyolcvanas években a nyár még arról szólt, hogy nem szólt semmiről

Bandázva, madárfüttyben semmit tenni vagy bringázni, miközben ki tudja, hogy épp szerda van vagy hétfő – volt a gulyásszocializmus álmos nyaraiban néhány apróság, amelyek a szociológus szerint a jelenben is túlélhetőbbé tennék a végtelen vakációt. És itt most nem a Donald rágóra gondolunk.

Megfordultam, és 20 centire tőlem ott állt hatalmas betűkkel: malac

PTSD, önbizalomhiány, depresszió, testképzavar, bulimia – olvasóink beszámoltak arról, hogyan bullyingolták őket, és mindez milyen problémákat okozott az életükben.

Kétmilliós fizetés, milánói bemutatók – Mit ért el Orbán Ráhel barátnője a magyar divat élén?

Bata-Jakab Zsófia május végén lett a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik vezetője, feladata a magyar divatipar felvirágoztatása. A szakmában az állam által lenyúlt fashion weekről, elvadult viszonyokról, hatalmas pénzekről, de közben segítő szándékról és értékelhető eredményekről is beszélnek.

Vizsgálatot indított a versenyhivatal Kasza Tibiék egyik cégénél

A Manker Beauty vélhetően tisztességtelenül népszerűsíti a Challenge étrendkiegészítőket, valamint a termékekhez kapcsolódó életmódváltó rendszert.

Vizsgálatot indított a GVH Kasza Tibi étrend-kiegészítőinek reklámjai miatt

A hivatal szerint a Challenge életmódváltó rendszert hirdető cég valószínűleg jogsértő módon sugallja, hogy termékei segítenek a fogyásban.

Vadászni kell a székelyeknél a böjtös ételeket

„Egy aranyos nénike azt mondta, hogy rókagomba-tokányt készít. – Á, mondom, szuper! És akkor látom, hogy teszi bele a kanálnyi zsírt, mert mint mondta, azzal jobb” – Jánossy Alíz szakácskönyv szerző receptgyűjtő élményeiről mesélt. Interjú.

Az Elf Bar nem játék: razziák várhatók, zöld számon várják a bejelentéseket

Próbavásárlásokkal buktatja le a NAV az Elf Bar terjesztőit, Budapesten összesen 30 ezer terméket foglaltak már le 135 millió forint értékben. Az akciókban már négy illegális kereskedő került őrizetbe.

Mindvégig rosszul csináltuk, ha ekkor reggelizik, több kilótól is megszabadulhat

Viszlát önsanyargató diéták?

Bement a család a lakberendezési áruházba, és pontosan azt történt, amitől minden szülő tart

A négyéves Jacob kihasználta, hogy szülei egy pillanatra nem figyeltek, és már rá is ült az egyik kiállított wc csészére.

Annyi videót és képet látunk, hogy nem érzékeljük a valós emberi vészhelyzetet

Nemrég egy kétségbeesett fiatal a Margit hídról készült leugrani. A hídon átkelők között voltak, akik videóztak, mások arra biztatták, hogy tegye meg, ahelyett hogy próbálták volna megakadályozni. Ehhez hasonló közönyről számolt be a Facebookon az a férfi is, aki nemrég annak egy anyának segített újraéleszteni a kislányát az M3-as autópályán. Arra, hogy egyesek miért így vagy miért nem reagálnak valós vészhelyzetekben, nem egyszerű a válasz; a történelmi és kulturális háttér, valamint a tanult reakciók is szerepet játszhatnak.

Tabu a női mell, és még csak nem is a nők döntenek a megmutatásáról

Évezredes tiltás övezi, még ma is jobb, ha inkább rejtve marad, pedig az egyik legtermészetesebb női testrész, mégsem a nők döntik el, hogy megmutatják-e vagy nem. Az Instagram és a Facebook irgalmatlan erőforrást fordít arra, hogy egyetlen mellbimbó se kerüljön kitakarás nélkül a felhasználók elé. Mi köze a mellbimbónak az egyenjogúsághoz és jó lenne-e a nőknek, ha felszabadulnának a melleik?

A TikTokon veszi el a fiatalok kedvét az Elf Bartól egy orvos

Kulja András videója négy napja jelent meg, már egymillió kattintásnál jár.

Leálló sávok, feszülő idegek – agresszívabbak lettek a budapesti autósok

Rakpartlezárás, a Lánchíd autótlanítása, lakott területen 30-as sebességkorlátozás – néhány felvetés, amely komoly felhördülést váltott ki az autósok körében.

A Konyhafőnök versenyzője 30 kilót fogyott egy koreai levessel

Veres Istvánnál tavaly kezdődő inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak, ekkor döntötte el, hogy életmódot vált.

Színes, szagos és illegális, de egyre több tini szívja

Viharos sebességgel terjed a tinédzserek, sőt már az általános iskolások között is „a dohányzás legújabb generációjaként” reklámozott, eldobható elektromos cigaretta, az Elf Bar, de a közbeszédben alig-alig van szó róla. A termék forgalmazása Magyarországon tilos, de a neten bárki meg tudja rendelni, és igazából még csak az életkorát sem kell bizonygatnia. Hogy mennyire káros, azt még nem pontosan tudjuk, de vannak aggasztó hírek.

Békét, csendet kerestek: mára már kisebb kolóniát alapítottak a móc hegyvidéken élő buddhista britek

A kis buddhista brit közösség tagjai nem egy felkapott helyszínt, különleges szépségű falvakat vagy valamelyik nagyvárost választották nálunk, hanem egy olyan „isten háta mögötti” helyet, ahol csak a madarak, medvék, farkasok és őzek járnak. Itt látogattuk meg őket.

Bántották azért, mert vörös a haja, mert túl vékony a hangja, vagy mert béna a neve

Becslések szerint ma minden tizedik gyereket ér heti rendszerességű kortársai általi bántalmazás itthon. Cikksorozatot indítunk a bullyingról, hogy minél többet tudjunk meg a jelenségről – várjuk olvasóink történeteit is.

Leállíttatták a hatóságok a Csíki Csipsz gyártását, mert Dan Tanasă feljelentette a gyárat

Cikkünk frissül!Csütörtöktől a hatóságok leállították a Csíki Csipsz gyártását és forgalmazását, mert 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia. Az azonnali leállítást Dan Tanasă aktivista, AUR-os politikus feljelentése után rendelték el – jelentette be a Facebookon a Csíki Sör gyártója.Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság ugyanakkor felszólította a Csíki Sör Manufaktúrát is, hogy a Székelyföld megnevezést cserélje le Romániára. Azt írják, hogy a döntés ellen mind a Csíki Csipsz gyártója, mind a Csíki Sör Manufaktúra fellebbez, a gyártással és a forgalmazással pedig nem állnak le.„A Csíki Csipsz és Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasă úrnak kívánja, hogy »igyon rá a medve vizet«” – zárja a „tiltást” bejelentő posztot a Csíki Sör.A Csíki Csipsz szorosan összefonódik a Csíki Sör Manufaktúra 2014 novemberére visszanyúló történetével, amikor piacra került a csíkszentsimoni gyár első terméke, az Igazi Csíki Sör. A vállalat tulajdonosa, Lénárd András részéről már akkor tudatos marketingfogás volt a névválasztás, hiszen a holland Heineken 2003-tól rendelkezett a Csíkszeredában gyártott Ciuc Premium sörmárkával, amelyet mindenki csak csíki sörként emlegetett. Röviddel az Igazi Csíki Sör megjelenését követően a Heineken a szellemi tulajdon megsértése, szabálytalan konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység vádjával nyújtott be keresetet a csíkszentsimoni sörgyár ellen. A társaság szerint az új termék elnevezése tulajdonképpen a Ciuc termékének fordítása. A védjegyvita ellenére a csíkszentsimoni gyár továbbra is előállította a Csíki Sör néven futó termékét, igaz, azt követően az Igazi helyett a Tiltott jelzővel látta el azt. A Marosvásárhelyi Táblabíróság 2017 januárjában jogerősen helyt adott a Heineken Románia keresetének, így az Igazi Csíki Sört gyártó Csíki Sör Manufaktúrát működtető cégnek megtiltotta a Csíki Sör márkanév használatát.Az ítélethirdetés után két hónappal azonban, feltehetően a magyar kormány nyomására (Semjén Zsolt és Lázár János, a Heineken címkéin levő piros csillagon fogást találva együtt nyújtotta be a Lex Heinekenként ismert, önkényuralmi jelképek kereskedelmi hasznosítását tiltó törvénytervezet) a Heineken Románia kiegyezett Lénárdékkal.Az üzletember a magyar kormánytól érkező pályázati pénzek révén is fejlesztette vállalkozásait.

Bezárja éttermét a veresegyházi Katlan Tóni

Június 24. után csak rendezvényeket tartanak a főváros környékének egyik legnépszerűbb helyszínén.

Influenszer Insta-anyák pasztellszínű csodavilága lett Orbán Ráhel bababoltja

Létező piaci szegmensbe lépett be Orbán Ráhel gyerekboltja, ami igényes, szép babavilág, de közben lehetetlen elvonatkoztatni attól, hogy kié. A tökéletes, műanyag- és szálkamentes gyerekkor találkozása a NER-rel.

Miután bevezették Németországban a havi 9 eurós vonatbérletet, punkok lepték el az ország egyik legpatinásabb üdülőhelyét

Az internetet pedig a bizarr turisták mémjei lepték el.

Máté Gábor addiktológus: "Ami Magyarországon történik a drogfüggőkkel, az botrány"

Minél több a stressz, a trauma, annál nagyobb az esély arra, hogy valaki függő legyen, ha az is marad, az nem az ő hibája, hanem a társadalomé. Ha büntetjük, kizárjuk, azzal olyan körülményt teremtünk, amiben nem lehet gyógyulni – magyarázza Máté Gábor. A családjával 1957-ben kivándorolt, Kanadában élő orvos több bestseller szerzője. HVG-portré.

Hadházy utánaszámolt: Várkonyi Andrea 14 milliós táskában partizott

A jelek szerint Mészáros Lőrinc feleségének drágább kiegészítője van, mint az MNB-elnök fia, Matolcsy Ádám feleségének.

Rengeteg a tévhit a hulladékmentességgel kapcsolatban, leginkább az, hogy el lehet érni

A hvg.hu arról kérdezte Kump Edina környezetkutató-, hulladékcsökkentési szakértőt, a körforrás alapítóját, hogy milyen lépésekkel kezdhetjük el a hulladékmentességet, és milyen tévhitek merülnek fel a zero waste életmóddal kapcsolatban.

40 kilométeren keresztül zarándokoltunk a búcsú napján a gyimesi csángókkal a csíksomlyói kegyhelyre

Idén mi is a csángókkal tartottunk erdőn-mezőn, dombon és völgyön keresztül, mert kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a zarándokutat, amelyet ők a teljes búcsú, azaz a bűnbánat elnyerésének reményében tesznek meg.

Adatszolgáltatás: haladékot kap a turizmus és a vendéglátás

Az idei nyarat még megúszhatják.

Szakított Gerard Pique és Shakira

Tizenkét év elteltével elválnak az énekesnő és a focista útjai.

„–Mi egy vérből valók vagyunk! –Az biztos!” Áthaladtak Kolozsváron a csíksomlyói zarándokok

Péntek délután a Tamási Áron arcképével díszített zarándokvonat futott be a kolozsvári állomásra, a peron pillanatok alatt megtelt határon inneni és túli magyarokkal. Amikor a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!” elhangzott, már sokkal inkább éreztük nemzetinek, mint vallásinak ezt a pünkösdi zarándoklatot.

Kozsó életmódváltásba kezdett, Schobert Norbi segítségével szeretne fogyni

Úgy szeretnék kinézni, mint ti! – mondta a Reggeli műsorvezetőinek.

A nők reggel tudnak jobban zsírt égetni, a férfiak az esti edzéstől érzik jól magukat

Egy friss kutatás szerint a nemektől és a napszaktól is függ, hogy a fizikai aktivitás milyen területen fejti ki a legjobb hatást.

Elindult a lepkeszezon az Állatkertben

Mai naptól lehet sétálgatni sok-sok lepke között.

Kibírhatatlanul arrogáns férfinek írják le a Tiktokon páváskodó olasz influenszert

A közösségi médiában a medence szélén táncot lejtő macsó büntetést fizettetett bejárónőjével, ha nem találta a megszokott helyén a tesztoszteron-injekcióját.