Hírkereső

Keresés

Leprogramozta a Gmail chat smiley-ját, most milliárdos kozmetikai márkája van – HVG-portré Rácz Juditról

Először saját arcbőrét hozta rendbe, aztán informatikus munkája mellett nyolc hónapig dolgozott arckrémekkel foglalkozó weboldalán, mire rajta kívül más is olvasni kezdte. Amikor eladta, már több mint 200 ezer felhasználója volt. Ezután lett kozmetikai vegyész, vállalkozóként pedig sikert sikerre halmoz. Portréinterjú.

Harry Styles szexi bohócnak, Cardi B Vénusznak öltözött a Grammy-gálán

Kristályokkal kirakott kertészgatya, piros bőr melegítő, kék hullámok és fekete tollak – idén is kitettek magukért a hírességek a Grammy-díjátadó vörös szőnyegén. Mutatjuk a legérdekesebb szetteket.

Csökkenti húskínálatát a Lidl

A cég környezetvédelmi szempontokra hivatkozik.

Csökkenti húskínálatát a Lidl

A cég környezetvédelmi szempontokra hivatkozik.

Putyin igencsak bőkezűen gondoskodik állami pénzből volt nejéről

Sokmillió euró értékű ingatlanvagyont halmozott már fel Ljudmila Putyina, Vlagyimir Putyin orosz államfő egykori felesége, aki manapság új, nála húsz évvel fiatalabb férje, Artur Ocseretnyij oldalán gyarapítja megtakarításait. Bár egyértelmű, hogy a pár Putyinnak köszönhetően éli vidáman az életét, az EU-nak még nem jutott eszébe szankciókkal sújtani a házaspárt.

Anthony Delon és Mickey Rourke Nagyváradon forgat, egy Moszkvában díjazott ortodox pap filmjében kaptak szerepet

Alain Delon fia már megérkezett a városba, egy parkból posztolt videót az Instagramján.

Remek ötlettel: férfiakkal rukkolt elő Zugló a családon belüli erőszak ellen

Férfiak beszélnek férfiakhoz azért, hogy a férfiak ráébredjenek, hogy a nők elleni erőszak nem a nők problémája, hanem férfiaké, aminek viszont nők és gyerekek a kárvallottjai. Scherer Péter, Berki Krisztián olimpikon, menő vlogger és mások definiálják újra, mit jelent férfinak lenni. A zuglói modellt bárki utánozhatja és saját stílusára formálhatja.

Tényleg hatékony, de veszélyes a diabéteszgyógyszerrel fogyni, ráadásul így a cukorbetegek nem jutnak hozzá

Világszerte készlethiány van a diabétesz kezelésére szánt gyógyszerekből, amelyek fogyasztó hatásuk miatt terjedtek el a fogyni vágyók körében is. Sokan Facebook-csoportokban próbálnak hozzájutni a vényköteles szerekhez, pedig használatuk végzetes hasnyálmirigy-gyulladáshoz is vezethet. Endokrinológust kérdeztünk a mellékhatásokról, amelyeket a cikkben megszólaló Gábor maga is tapasztalt.

Fertőző a rák? – Válaszol az orvos

Bizonyos vírusok és baktériumok valóban szerepet játszhatnak a kialakulásában.

Elhunyt Paco Rabanne

A divat- és parfümtervező 88 éves volt.

Így működik Andrew Tate online egyeteme, amellyel havi 10 millió dollárt keres

A tanárok neve titkos, de a Tate-fivérek azt ígérik, megtanítják a diákokat arra, hogyan gazdagodhatnak meg alternatív módszerekkel, mivel a hagyományos oktatás szerintük már egyre kevésbé releváns. A Libertatea egyik újságírója beiratkozott a 200 ezer taggal rendelkező platformra, és most beszámolt arról, amit ott tapasztalt.

A világ legjobb kolbászainak mustráján egymás mellett végzett egy magyar és egy román kolbászfajta

A Debreceni egy fokkal jobb helyezést ért el a román Pleșcoinál.

Lehet választani: vagy most egy zajvédő eszköz, vagy később egy hallókészülék

Egy kutatás szerint több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben a túl zajos kocsmák, koncertek látogatása és a rendkívül hangos zenehallgatás miatt. A legelső tünetek egyike a fülzúgás, ami eleinte még könnyen elmúlhat, utána azonban fennáll a tartós halláskárosodás veszélye. Szakértőkkel beszélgettünk, és teszteltünk egy eszközt, amivel megérkezik a csend és vele együtt a nyugalom.

Hiába a sztárügyvéd, a Tate testvérek egyelőre nem szabadulnak a fogdából

Pedig azzal is érveltek, hogy egyiküknek babája született és még nem láthatta.

Kár, hogy jön a Primark

Kizsákmányoló, környezetszennyező, gyorsan kopó és kábítja a tinédzsereket. Megnéztük, mi a baj a Primarkkal és a többi fast fashion lánccal, és ha elolvassa ezt a cikket, lehet, hogy már ön sem fogja annyira várni a budapesti üzletnyitást.

A Mike Tysont és Michael Jacksont védő ügyvédet is felfogadták a Tate testvérek

„Globális csapatot” alakítanak ki a jogi védelmükre.

Kevesebb miccs, több meccs: ha nem fogy le, nem vezethet mérkőzést két túlsúlyos játékvezető

Egyiküknek különösen nehéz megfelelni a karcsúsági követelményeknek, lévén, hogy cukrászdatulajdonos.

12 évesen fojtogatta a barátnőjét, mert a pornófilmben azt látta, hogy ez „normális”

Már akár 9 éves korukban pornófogyasztók lehetnek a gyerekek egy angliai felmérés alapján. Ugyanebből a kutatásból kiderül az is, hogy a kamaszok fele azt hiszi a pornóvideókból kiindulva, hogy a lányok az agressziót szeretik a szexben.

Egy pillanatra úgy tűnt, hogy Marie Kondo is csak egy ember, aztán szóba került az organikus pamutból készült pizsamája

A rendszerezést csúcsra futtató japán guru rájött, hogy három gyerek mellett nem tud makulátlan rendet tartani otthonában, ezért kitalála, hogyan lehet a szorongó rajongóit újabb módszerekkel rábírni arra, hogy továbbra is kövessék az életmódját.

Őrizetbe vettek egy világvégevárót Ausztriában, aki egy pincébe vette be magát a családjával

Hat kisgyerekkel és egy nővel költözött be illegálisan egy pincébe egy férfi a cseh határ közelében. A gyerekek miatt őt felkereső szociális munkásokra paprikasprét fújt, a kiérkező rendőrök számszeríjakat és világháborús karabélyt találtak nála. A pincében a világvégére készült: évekre elegendő élelmiszert halmozott fel és saját víz- és áramellátást épített ki.

Marie Kondo megrázó vallomása: három gyerek után már nem olyan fontos a rend

És ez is képes örömet okozni.

Most született meg a Blaha Lujza tér, amely eddig nem is létezett

Egyhónapos teszt után mutatjuk be, miért tűnik sikeresnek a Blaha felújítása, de miért nem vagyunk maradéktalanul lelkesek mégsem. Megtudhatja azt is, miért számít furcsa térnek Budapesten a Blaha, és hogy válhatna mégis élhetővé a környék. Kritika.

Így lehet elkerülni a sorban állást és más kellemetlenségeket

Míg pár évtizeddel ezelőtt szinte csak a rocksztároknak és a legfontosabbaknak járt a különleges bánásmód, addig ma már szinte természetes, hogy bármilyen eseményre menjünk, vagy reptéren várakozzunk, legyen egy VIP-részleg. De tényleg olyan extrákkal jár a VIP, ha utazunk, koncertre megyünk, esetleg az Aquaworld felé vesszük az irányt?

Miért dühít valakit az, ha más nem akar gyereket?

Bár a népességszám Európa-szerte egyre csökken, és a gyermektelenek száma egyre nő, a tudatos gyermeknélküliség még mindig tabutéma. Szociológust, pszichológust kérdeztünk a társadalmi reakciókról, azaz arról, miért zavar sokakat mások gyerektelensége. Magánügy vagy társadalmi ügy-e a gyerekvállalás?

A felhők fölött jártunk a Bucsecs-hegységben, ahol derékig ér a hó

Könnyű és látványos túrát ígért a Bucsecs-hegység Mălăiești menedékházig vezető túraútvonala. Aki azonban ennél tovább menne, az jó ha tudja, hogy a Padina keresztig vezető meredek emelkedő már nem adja olyan könnyen magát.

Teve legelészett békésen a havas Kolozsváron

Virálissá vált a szokatlan látványról készült videó.

Akkora a havazás Dél-Kelet-Romániában, hogy egy megyében veszélyhelyzetet hirdettek

Volt, ahol fák és villanyoszlopok dőltek ki a hóviharban.

A rendrakás japán királynője feladta

Marie Kondo azt mondja, a harmadik gyereke születése óta rendetlen a lakása, és ez nem baj.

Hasbeszélő: A Michelin Guide-ban is elfért volna – a Bori Mami, Gyöngyös büszkesége

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Gyöngyösön, a Belvárosi téren jártunk.

Káromkodni kurva jó

Nem mindegy, mikor, hogyan, kinek a társaságában és miért káromkodunk, de ha minden tényezőt eltalálunk, egy-egy bazmeg kifejezetten jótékony hatással lehet az életünkre. Miért illik mégis lenézni, és miért vetjük meg különösen a káromkodó nőket? No és mit tegyünk, ha megtörténik a katasztrófa, és a gyerek száján is kicsúszik a csúnya szó? Vigyázat, csúnya szavak a cikkben!

A vaj után most már a sajtot és a fogkrémet is lopásgátlóban árulják egy kolozsvári szupermarketben

Nem csak a drágább élelmiszerek kerültek biztonsági dobozba a Carrefourban, de már az egyszerűbb tejtermékeket is így találjuk a polcokon. A rendőrség adatai szerint országos jelenség, hogy az infláció emelkedésével egyszerre megnőtt a bolti élelmiszerlopások száma is.

Több mint 400 foga volt egy most felfedezett dinoszaurusznak

Véletlenül bukkantak kutatók egy kőbányában egy pteroszaurusz, azaz egy repülő őshüllő maradványaira. A lelet számos érdekességgel szolgál, melyek árulkodnak a faj életmódjáról is: a tudósok szerint a kampós, fésűszerű fogazatával szűrte ki táplálékait a vízből.

Számszerűsítette a KSH, hogyan nőnek a nők terhei gyerekvállalás után

Szülés után fél évvel a megkérdezett nők 64 százaléka mondta, hogy csakis ő mosogat, a takarításnál ugyanez 54-60 százalék.

Mit tegyünk, ha szorong, elfárad a gyerek az iskolában?

Szakkör, különórák, iskolai teendők, házimunka – egy mai általános vagy középiskolásnak a tanulás mellett alig marad ideje pihenni. Gyermekpszichológus szakértőnk elmondja, hogyan segíthet a szülő a túlterhelt gyereknek.

Már az alsó tagozatig leszivárgott a pornó

A mai gyerekek nagy része már azelőtt lát pornót, mint hogy elkezdene szexuális életet élni, így a pornó végzi a – teljesen torz – szexuális felvilágosítást. A gépies, erőszakos szex és a trauma lett a norma, ami egy egész nemzedék szexuális szokásait írja át úgy, hogy az aztán köszönőviszonyban se lesz a valósággal. A helyzet elég sötét, de lehet tenni ellene.

Keleti Andrea: Nem azért fogytam, hogy tele legyen vele a média

Mióta életmódot váltott, csak kéthavonta eszik tésztát.

Bayer Zsolt: Zacher Gábor példát mutat mocskosságból és tisztességtelenségből

A toxikológus szerint Orbán Viktornak le kéne fogynia.

Itt vannak a középiskolai felvételik megoldási kulcsai

A matematikát nehezebbnek találták a diákok, mint a magyart, de ez általában így van.

Annyian mentek hónézőbe, hogy megtelt a Normafa - más kirándulóhelyeken is tumultus lehet

Nem csak a fővárosban, de a kedvelt vidéki kirándulóhelyeken is nagy tumultusra és torlódásra lehet számítani.

Lángoló szellemmozdonyt üldöztek a német hatóságok több kilométeren át - videó

Elsőre talán nehezen hihető történet, de valóban egy vezető nélkül száguldó mozdonyt kellett üldözni, ami lángolva zakatolt az éjszakában.

Nyílvesszővel átlőtt kiskutyát találtak Sátoraljaújhely mellett - küzdenek az életéért

Két nyílvesszővel is átlőtték a pár hónapos kiskutyát, de az állatvédők más sérüléseket is találtak rajta.

Zámbó Jimmy ekézése nem öregedett jól

Zomborácz Virág a magyar sorozatgyártás egyik legfoglalkoztatottabb forgatókönyvírója, de egy Zámbó Jimmyről készülő széria ötlete elsőre még neki is abszurdnak tűnt. Arról beszélgettünk vele, hogyan lehetett szerethetővé tenni egy ennyire ellentmondásos karaktert, mit gondol az Egy jó asszony mindent megbocsát nőképéről és az értelmiség Jimmy iránti megvetéséről. Interjú.

Ja, hogy maga is karrierista, azért nem csináltatja fel magát

Melocco Anna 15 évvel ezelőtt döntötte el, hogy nem vállal gyereket. Tudatos gyermektelennek is tekinthető, meg nem is, mert nemcsak rajta múlott a döntés, hanem a biológián is: bipoláris zavarral él. Története rámutat a gyerekvállalással kapcsolatos döntésekre és a mentális betegségeket övező stigmákra egyaránt.

Fotókon a Sajó áradása, ami miatt harmadfokú árvízvédelmi készültség van Magyarországon

Vízátfolyások miatt több utat is le kellett zárni csütörtökön.

Sok gyötrődést okozhatnak bizonyos mentális gondokkal küzdő szomszédok, és nem igazán lehet mit tenni velük

A Lecke utcai rendőrgyilkosság esete sok más probléma mellett egy különösen érzékeny területre is rávilágít. Igazságügyi elmeszakértővel jártuk körbe, mit tehetünk, ha azt érzékeljük, hogy olyan mentális gonddal küszködik a szomszédunk, amely fenyegetést jelenthet valakire.

Életveszélyesek a Mátrában a zúzmarás erdők a kidőlő fák miatt

Egy webkamera felvételén látható is, ahogy nem bírja el a zúzmara súlyát egy fenyőfa, és kidől.

Az agrárminiszter aggódik az enyhe tél miatt, bírálja az életmódot, Brüsszelt

Nagy István szerint az inflációtól függ, mikor vezetik ki az árstopokat.

Lecserélheti börtönbeli szexpartnerét Európa egyik legkegyetlenebb bűnözője

Disznófejű, a 25 évre ítélt román strici pert nyert a börtönőreivel szemben.

Robotszárnyú harciangyalnak öltözött Miss Ukrajna

A Miss Universe címet az amerikai jelölt nyerte el, Magyarország most lemaradt.

45 évesen szerzett orvosi diplomát a férfi, aki korábban egy multicég vezetőjeként dolgozott

Ficzere Ferenc példája mutatja, hogy sosem késő valami teljesen újat elkezdeni.