Hírkereső

Keresés

Egyre csak nő a felháborodás az einstandolt történelmi kiállítás miatt

Az MTA újabb osztálya tiltakozik, szolidaritást vállalnak a tiltakozó kollégákkal.

Válaszoltak Káslernek az Árpád-kori kiállítás távozó kutatói: Súlyos kárt okoz ez a királyok és szentjeink emlékezetének

Kásler Miklós váratlanul a Magyarságkutató Intézet kezébe adta az Árpádok kora című kiállítás vezetését. Ezután 25 kutató tiltatta le munkáit a márciusra tervezett megnyitó előtt.

Tiltakozik az Árpád-kori kiállítás einstandolása ellen az MTA tagjaiból létrejött civil kör is

A Stádium 28 Kör nyilatkozatot adott ki az után, hogy az év történelmi kiállításának kurátorait Kásler Miklós minden indoklás nélkül felmentette, majd az utolsó pillanatban a kiállítás szakmai irányítását a Magyarságkutató Intézetnek adta.

Kásler az utolsó pillanatban belenyúlt egy több százmilliós kiállításba, ami után egy tucat kutató otthagyta a projektet

A Királyok és szentek – Az Árpádok kora című kiállításon 2017 óta dolgoznak kutatók, de Kásler alig három hónappal a tárlat megnyitása előtt leváltotta a kurátorokat. A háttérben ideológiai nézeteltéréseket vél a Válasz.

Négylakásos társasházat építettek a mogyoródi bencés apátság védett romjaira

Az Árpád-kori épület a magyar történelem kiemelten fontos helyszíne – volt.

Valaki úgy gondolta, jó ötlet egy ormótlan társasházat felhúzni a Szent László-kori apátság romjaira

Az önkormányzat próbálja megakadályozni az építkezést, de egyelőre tehetetlen.

Megtalálták Szeged városmagját

Szeged középkori városmagjának egy részletét tárják fel a Móra Ferenc Múzeum régészei egy belvárosi ásatás során. Az ásatás területéről az Árpád-kortól egészen a 20. századig terjedő időszakból kerültek elő tárgyi leletek – közölte az intézmény.

A Kúria elítélte Tóta W. Árpádot, mert büdös magyar migránsokról írt

Az ítélet szerint „a magyar nemzethez tartozókra a »büdös« és a mai közbeszédben pejoratív tartalmú »migráns« jelzők, illetve a »magyar banditák« kifejezés használata a magyar nemzet közösségének méltóságát sérti”.